lauantai 6. lokakuuta 2018

Rippe on muuttanut

Muutto suoritettu! Päästiin onneksi muuttamaan jo vähän aiemmin alkuperäiseen suunnitelmaan nähden. Huh, omistajan stressi helpotti samantien, kun vanhan tallin ovet suljettiin takana.

Miksi ihmeessä ruokayksikkö on pakattu kärryyn? Kysyy Rippe

Rippe siirtyi uuteen paikkaan ratsain. Matkaa kertyi himpun vajaa 10km, josta osa oli asfalttia. Matka meni paremmin, kun odotin ja aikaa meillä meni noin 1h15min. Taluttelin käyntipätkät ja muuten sitten ravailtiin ja laukkailtiin aina sopivissa pätkissä. Hyvin löyydettiin perille, vaikka olin katsellut reittiä vaan kartasta ja edellisenä iltana pilkkopimeässä käynyt autolla katsomassa yhden kääntymispaikan.

Rippe jaksoi tosi hyvin. Vauhtiakin alkoi lötymään, kun oltiin tarpeeksi kaukana lähtöpaikasta. Vähän se jossain vaiheessa kyseli, että eikö me käännytä koskaan.

Pihaan saavuttaessa Suskin hepat ottivat Ripen hirnumalla vastaan ja Rippe vastasi heti pitkällä hirnunnalla. Tuttujahan nämä hevoset ovat jo keskenään.





Eniten muutossa minua lohdutti ja innosti tieto siitä, että Rippeä odottaa metstarha katoksella. Ja siitä tarhasta Rippekin on ottanut ilon irti. Päiväheinille se kuulemma saapuu laukassa puunjuurakoiden yli hyppien. Haha.

Pohja on tällähetkellä aavistuksen mutainen, mutta kuitenkin napakka (ilmeisesti siellä on ollut hiekkaa jossain vaiheessa) ja siihen on tarkoitus ajella uutta hiekkaa jossan vaiheessa etuosaan. Mie pesen mielelläni vähän jalkoja jos ponilla on siellä noin hauskaa. 





Talli on todella ihana - aivan mahtava ilmanvaihto ja paljon tilaa olematta kuitenkaan liian iso. Sisällä ei ole ollenkaan kosteaa, mutta siellä ei tehokkaasta ilmanvaihdosta huolimatta vedä yhtään ja lämpötila on aina aavistuksen plussalla. Eli viluinen omistajakin pärjää tallissa sisällä ilman villasukkia saappaissa!

Ripellä on tällähetkellä 12 neliön luksuskarsina, mutta jossain vaiheessa suunnitteilla on pienentää karsinat 9 neliöön, jolloin samaan tilaan saa kaksi karsinaa lisää. 






Rippe on ollut vähän jännittynyt vielä, mutta muuten se on vaikuttanut kovin tyytyväiseltä. Olkien puputtaminen on vähentynyt huomattavasti. On varmaan niin paljon muuta tekemistä.
Samalla ruokinnassa on siirrytty kokonaan Amequn Metasenseen.

Kuvat ovat tosi huonolaatuisia, koska olen käynyt tallilla vaan illasta. Saatte nyt tyytyä niihin. Samalla tallilla on joulukuun alusta yksi paikka tarjolla myös jollekin muulle onnekkaalle! Taatusti yksilöllinen ja hyvä hoito.

6 kommenttia:

  1. Onnea Ripelle uuteen kotiin!

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää ja kuulostaa uusi asumus! Sitten vaan kotiutumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edelleen tuntuu muutto tosi hyvälle, vaikka Rippe onkin ottanut mutakylpyjä ja muuta mukavaa. Heh...

      Aika hyvin on kotiutuminen lähtenyt käyntiin ja poniini alkaa olla jo oma rento itsensä.

      Poista
  3. Nopeaa kotiutumista Ripelle! Metsäiset tarhat on varmaan hevosille mielenkiintoisempia kuin neliskanttiset hiekkaloossit. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Varmasti on paljon mielenkiintoisempi ja aktivoi liikkumaan. Ja ihan selvästi ollaan jl tallinpitäjän kanssa huomattu, että poni on ollut tosi hyvällä tuulella nyt. :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.