torstai 18. lokakuuta 2018

Harjaushansikkaat ja uusi kuvioloimi



Olin mainoksen uhti Facebookissa ja klikkailin tässä joku aika sitten ostoskoriin harjaushanskat. Paketti tuli nopsaan, mutta hanskat pääsivät testiin vasta tällä viikolla. Yhden käyttökerran kokemuksella sanoisin, että toimii! 
Millään harjalla ei karva irtoa samalla tavalla ja ponikin tuntui tykkäävän silittelystä. Rippe ei tykkää pään  harjauksesta, mutta tällä antoi silitellä mutaisen päänkin puhtaaksi ilman ongelmaa. 

Hanska puhdisti hyvin ja tehokkaasti. Kestävyydestä en osaa vielä sanoa, mutta suosittelen kokeilemaan tätä.  Ei ole kovinkaan kallis hankinta.
 



Syksyn ostovimma laajentui myös loimiosastolle, kun pitkään katselemani loimen hinta oli vihdoin tippunut kipurajan alapuolelle. Niinpä Saksasta meille matkasi Felix Bühlerin sadeloimi. 30g täytteellä oleva loimi on näille keleille juuri sopiva.
Koko oli 145 ja se oli vähä reilu. Rippe on sen verran hoikkanen nykyään, että sille sopivampi koko taitaa olla 135. Toisissa loimissa se jää tosin selkäosastaan vähän lyhyeksi.

Hiukan reilu koko kostautui etuosan suuruutena, mutta ompelin siihen heti pienet taitokset ja loimesta tuli tosi hyvä. Lisäksi umpinainen häntälenkki (ja pikkusen kuraileva poniini) sai minut säälimään tallinpitäjää, joten ompelin siihen pikalukon toiseen päähän. 






Ommeltu taitos



7 kommenttia:

  1. 30 g täyte! Nyt loit mulle loimitarpeen! Etenkin tänä syksynä olen paininut ongelman kanssa, kun Pena ei sateessa tarkene vuorittomalla sadeloimella, fleecevuorisista luovuin kokonaan kun eivät ne istu, ja 100 g on liikaa näihin lämpötiloihin. Olen nyt sitten pitänyt vastentahtoisesti sadesäässä sitä ainutta fleecevuorista sadeloimea jonka säästin, ei se ole hyvä mutta jotain on oltava päällä kurjalla kelillä... Tuollainen 30 g kelpaisi kesäsateeseenkin laitumelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en tykkää vuorittomista loimista, kun minusta ne on kylmiä ja keräävät kosteutta helposti sisäpintaan. Mulla on ollut se monsterikuvioinen, jossa on ollut 50g, nykyään jo melko littaantunut, mutta selvästi lämpimämpi, kun vuoriton. Tää tuli sek jatkajaksi.

      Tää on todella, todella sopiva juuri näille keleille ja tosiaan menee loistavasti kesälläkin. Ja kuivatusloimen kanssa talvella.

      Krämeriltä tää on, piistuva tuote tosin ja kokona 145 taisi olla ainut. Mut oislo siellä mitään muuta samalla täytteellä, en ole katsonut.

      Poista
    2. Mä rupesin heti penkomaan 30- ja 50 grammaisia loimia ja aika niukasti niitä on tyrkyllä. Varsinkin, kun olen nykyään niin kranttu merkkien suhteen :D Weatherbeeta (ja Horseware) istuu Penalle parhaiten enkä enää haluaisi muita loimia hankkiakaan... Lisäksi mä haluan kiinteän fullneckin tai vähintään irrotettavalla kaulakappaleella, niin vaihtoehdot kapenee entisestään. Olikohan se Shires jolla oli 50 g fullneck... Ja Bucasilla myös, mutta Bucas ei istu leveälle Penalle.

      Poista
    3. Joo, kyllä ne vähissä on... :D Krämerillä näyttäisi olevan tämmönen: https://www.kraemer.de/Pferdebedarf-Pferdezubehoer/Pferdedecken/Winterdecken/Outdoordecke-Cork-mit-abnehmbarem-Halsteil-50-g

      Mie en taas tähän kevytversioon halunnut kaulakappaletta, kun mietin niitä kesäsateita, niin loimi saa olla kevyempi. Paksummissa mulla on kaikissa kaulakappale, ettei vesi valu sisään kaula-aukosta.

      Poista
    4. Rugglesilla on tämmönen, siia samaa merkkiä, kun Ripen tähtiloimi. https://ruggles-horse-rugs.co.uk/product/50g-lightweight-1200d-teflon-coated-combo-turnout-rug/

      Poista
  2. Harjaushanskikas näyttää mukavalta ja onpas hauskan näköinen kuvio tuossa loimessa, ja muutenkin vaikuttaa hyvältä! Pitääkin tutustua tarkemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie oon ihan heikkona näihin kuviollisiin loimiin! Haha. Mut vielä oon onnistunu hillitsemään itseäni sen verran, että kaikki loimet on olleet käyttöön sopivia. Harmillisen paljon näitä kuviollisia on vuorittomissa.

      Harjaushanska oli tosiaan yllättävänkin hyvä.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.