perjantai 10. marraskuuta 2017

Toinen kierros puukenkiä ja ihmeelliset ufokengät

Kengittäjiä kolme kappaletta, samaan aikaan samassa paikassa! :D
Tänään kengiteltiin Rippe uudelleen. Puukengät ovat saaneet tehdä työtään kuusi viikkoa ja Rippe on tykännyt niistä aivan valtavasti. Antura on kovettunut ja paksuuntunut jopa toivottua paremmin.
Eilen toinen puukkari alkoi lonksua pahaenteisesti (hyvä ajoitus) ja viimeisen viikon aikana poni alkoi kävellä taas kulmikkaammin. Eikä ihme - kengät olivat todella mataliksi kuluneet eli niiden mekaniikka tietenkin heikentyy.


Ei ole paljon puukengästä jäljellä enää, alkuperäinen paksuus on lähempänä kolmea senttiä!
Kannoilta kenkä on kulunut vinoon. Näkee hyvin, miten Rippe tuo jalan ulkosyrjä edellä maahan.

Rippe oli todella huolestunut, kun kenkä otettiin pois, eikä se oikein halunnut vieläkään käyttää jalkaa. Kun kengittäjä lyhensi kannatinpinnat ja oikaisi varpaan oikeaan linjaan , niin olo helpottui jo huomattavan paljon. Senjälkeen jalan varassa pystyi jo seisoskelemaan hyvin ja ilmekin muuttui. Mietittiin myös, että taitaa ponilla olla vähän kipumuistiakin. Eikä ihme.

Nyt kaviosta näkee selkeästi kaviokuume-episodien kohdalla olevat verenpurkaumat.



Laitettiin nyt vielä toinen kierros puukenkiä. Oltin yhtämieltä siitä, että ei edes kokeilla vielä mitään "tavallista" kenkää alle. Otetaan varman päälle. Jos tulee liukkaita, niin kengittäjä tulee laittamaan nastoja kenkiin. 

Ensikerralla olisi tarkoitus sitten kokeilla tollasta alumiinista kenkää, jossa on samanlainen idea. Siihen saa hokitkin. Muistuttaa vähän UFOa.


Kenkä on tässä väärinpäin eli tämä puoli tulee maata vasten. Jonkun sortin rocken roll-kenkähän tämä on.

Samalla tavalla paino tulee pois varpaalta ja pyörähdys toimii joka suuntaan


6 kommenttia:

  1. Ihan loistojuttu, että teille on löytynyt tuollainen kengittäjä ja näitä kaikkia erikoiskenkiä ylipäätään on olemassa! Selvästi niistä siis on ollut apua Ripelle ja toivotaan, että hyvä suuntaus jatkuu edelleen. Etsitkö muuten itse tiedon noista erilaisista kenkävaihtoehdoista, vai onko teidän kengittäjä perehtynyt noihin sairaskengityksiin jo aiemmin?

    Kyllä on hyvät kengittäjät ihan painonsa ;) arvoisia kultaa; totesin taas tänään onnellisena siitä, että mun vanhemmalla hobusella kengät pysyy jaloissa aina tiukasti ja nuoremman irtokenkää itse kiinni ähertäessä arvostukseni kengittäjän työtä kohtaan nousi vielä ihan huikeasti :D

    Hyvää syksynjatkoa teille!
    -Marjo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa tosiaan, kun tänäpäivänä on saatavilla erilaisia kenkiä. Ne oli varmaan Ripen pelastus. :) meillä kengittäjä on tähän mennessä miettinyt kengät valmiiksi ja olenkin sanonut, että kokeilla saa rohkeasti.
      Toki tulee itsekin luettua noista, mutta eipä tommonen kenkä olisi tullut mieleenkään!

      Hyvä kengittäjä on painonsa arvosta kultaa todellakin. Mie aina koetan tarjota muille kengitäjille mahdollisuutta tulla katsomaan ja kuuntelemaan jos halua on. Nää kuitenkin on vielä melko harvinaisia tapauksia ja moni ottaa oppimisen ilolla vastaan. Ja onhan se sitten taas itsellekin onni jos olisi useampi osaava seppä lähellä. Ripelläkään ei ole tarvinnut irtokenkiä pitkiin aikoihin lyödä takaisin.

      Hyvää syksyä tai talvea myös teille sinne! :)

      Poista
  2. Tosiaankin mahtavaa, että kengittäjä noin aktiivisesti etsii ratkaisuja! Nyt kun minullakin on kaviokuumeponi niin on kiva tietää, millaisia vaihtoehtoja on olemassa, jos kaviokuume uusii.

    Ruusa muuten kengitettiin nyt Natural Balancella ja ilmeisesti huonon liikkumisen juurisyy on kuitenkin ollut kavioissa, koska liike alkoi kengityksen jälkeen heti parantua. Niin että kiitos suosituksesta!

    Toivottavasti Ripen toipuminen etenee ja pääsette takaisin normaaliin elämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie itseasiassa yksi päivä pohdin Ruusan kavioita (haha) ja mietinkin, että vaikka kuvissa ei näkynyt kiertymää, niin pelkästään se varpaan pituus ja epätasapaino voi tehdä kipeää tai epämukavan olon liikkuessa. Rippe on ollut ainakin yllättävän tarkka siitä, että varvas on lyhyt, ettei lamelleille tule venytystä.
      Juuri siihen Natural Balance on oiva apu - sehän lyhentää varpaan ja helpottaa pyörähdystä todella paljon. Hyvä jos siitä oli apua. :)
      Ja vaihtoehtojahan näköjään on, kunhan vaan on uusille ideoille avoin kengittäjä.

      Kyllä Rippe tuntuu toipuvan, hitaan varmasti kokoajan. Nyt pitäisi olla kaikki niin hyvin balanssissa, että uusilta ongelmilta vältyttäisiin.

      Poista
  3. Nää on niin mielenkiintoisia nämä kengitysjutut, kiitos ja kumarrus kun jaksat kuvata ja kirjoitella! Aina oppii uutta. Ripelle pusut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, että.nämä kiinnostaa. Oikeastaan yätä vartenhan blogi on - kokemusten jakamista ja vertaistukea niille, jotka painivat samojen ongelmien äärellä. :) palauttelin tuolt näkyviin jotai. Vanhoja muitakin päivityksiä cushingista ja kaviokuumeesta, koska niitä selvästi luetaan.

      Pusut viety perille. Nyt kävellään jo taluttaen 20min. Se tekee hyvää myös löystyneelle omistajalle. ;)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.