sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Sä näytit sillon tosi hyvältä Mut näytät vielä paremmalta nyt



Kun eilen katselin poniani kentällä, niin en voisi olla tyytyväisempi syksyiseen isompaan ruokaremonttiin. En oikein uskonut siihen itsekään, mutta pakkohan se on uskoa, kun näkee poninsa voivan niin älyttömän hyvin. 
Toki sen heinät on punnittu tarkoin ja se on syönyt osan olkena, mutta uskon vahvasti myö muiden muutosten tehneen hyvää. Katselin kaulaa eilen ja mittasin sen pitkästä aikaa uudelleen, kaikkiaan kaulasta on nyt lähtenyt noin 15cm! Se on isoimmillaan ollut yli 120cm ympärysmitaltaan, viimeksi mitatessa se oli kohdasta riippuen 110-112cm ja nyt 104-108cm.

Ruokintaan on lisätty proteiinia ja annan vähän avokätisemmin lisäheiniä käydessäni tallilla, koska poni hoikistuu edelleen. Voi my olla, että pikkuhiljaa siirrytään oljista kokonaan heinään. Olosuhteiden pakosta tosin, mutta jotenkin olen asian suhteen melko positiivisella mielellä.

Myös harja ja häntä (sekä kaviot) ovat ottaneet reilun kasvupyrähdyksen nyt keväällä, olisikin ihanaa jos harja taas kasvaisi vahvana takaisin!

Nyt jännitän, että miten karvan käy. Jos alta ei paljastu kaunista kesäkarvaa, niin täytyy tarttua klipperiin. Kuvissa oleva karva on Ripen oma karva, viimeksi se on klipattu elokuussa.






2 kommenttia:

  1. On kyllä hienossa kunnossa vanha poni, vaikka on ollut toipilaanakin! Kaulan muutos todella näkyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksystä asti seissyt, josta useamman viikon karsinassa. Tosi kivasti on silti pysynyt massaa päällä, vaikka toki se on vähän kulmikas, kun käsin kopeloi.
      Kaulaa jaksan ihmetellä. Kyllä siitä tosiaan on mahdollista päästä eroon, vaikka vielä syksyllä olin toista mieltä.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.