lauantai 22. heinäkuuta 2017

Osteopaatin vierailuOsteopaatti kävi eilen Rippeä hoitamassa ja kuten kuvasta näkyy, niin Rippe ainakin nautti käsittelystä. Joidenkin tiukkojen kohtien kohdalla se vähän ensin steppasi, mutta rentoutui sitten.

Kerroin Ripen kevään ongelmista, jäykkyyksistä, jalan pettämisestä, kaviokuumeesta, ontumisesta jne. Lisäksi sanoin, että sillä on tapana viskoa päätään kovasti puolelta toiselle (tapa on ollut sillä lähes aina). Kerroin myös sen tavasta nostaa takajalat mahan alle kippuraan ja haluttomuudesta venyttää niitä pitkälle taakse (johon auttaa, kun kädellä nostaa reidestä ylöspäin). Takajalkojen nosto-ongelma on nyt huomattavasti vähentynyt ja itseasiassa kaviokuumeen jälkeisen loman aikana sen takajalkojen liike on muuttunut matalammaksi ja "normaalimman" näköisesi. Kun aiemmin se nosteli jalkojaan niin ylös, että mietin joskus onko se ihan normaalia. Muutenkin käyntiin on tullut sellaista joustoa, eikä se ole enää niin töksähtelevää kokoajan. 


Rippe ei alkuun tykännyt yhtään naapuristaan ja hyökki langan vieressä aika rajustikin. Gaijan palattua laitumelta on Rippekin hyväksynyt kaverin aidan toiselle puolelle. Yhdessä on kiva torkkua.

Ripellä oli aika paljon jumeja vasemmalla puolella kehossaan ja kuten olen itsekin havainnut, niin sillä on takaosa oikealla. Se taas aiheuttaa rangan kiertymistä. Lisäksi sillä oli alakaulan alue todella tiukkana ja nikamat jostain kohtaa kaulaa lukossa. Osteopaatti sanoi, että se taitaa aika usein seisoskella pää ylhäällä. Siitä johtuen sitten myös lapojen takaosa oli jumissa, samoin säkä, jonka takia se ei saa oikein etupäätä ylös. Myös selkä on painunut ja nyt hoidolla pyritään siihen, että saadaan selkä liikkuvammaksi ja paikkoja aukeamaan, jotta selkä voisi nousta.
Ristiluu oli myös jumissa ja sitä käsiteltiin aika kauan ja se tuntui ilmiselvästi hyvälle, välillä Rippe nosteli takasiaan ylös. Sekin voi vaikuttaa sitten etupäähän ja aiheuttaa etupainoisuutta.

Todella mielenkiintoinen kokemus ja ainakin Rippe lähti tunnin hoidon jälkeen kovinkin letkeästi käytävältä tarhaan. Otin sille vielä uuden hoitoajan elokuun loppuun. Minusta on aina hyvä käsitellä pariin kertaan, jotta näkee, että onko mikään muuttunut hoitojen välissä. Ja osteopaattikin suositteli toista käsittelyä, koska jumeja oli aika paljon. Ja ne ovat kuulemma olleet varmasti pitkään, joku asia sitten tuo ne enemmän "näkyviksi" ja haittaaviksi.

Ostin muuten Ripelle maastolenkkejä varten lenkkarit, niin ei tarvi varoa niitä kengättömiä takasia sorallakaan. Löysin käytettynä parilla kympillä tällaiset jo elämää nähneet ja vähän rähjäiset, mukana tuli kuitenkin paksut pohjalliset ja säärystimetkin, joten ei huono kauppa. Koko tuotti vähän päänvaivaa, kun en ollut siitä mittaamisesta niin varma. Nää on nyt inasen reilut, mutta se edellinen koko olisi ollut varmasti todella ahdas jos kavio yhtään kasvaa.
Minusta on niin kurjaa, kun osa teistä on päällystetty sellaisella isolle murskeella ja haluttaisiin maastossakin kävellä. Kuitenkin tarhassa ja kentällä Rippe pärjää hyvin ilman kenkiä vielä. Nämä varmasti ajavat asiansa kevyillä lenkeillä! 6 kommenttia:

 1. Jos vaan osteopaatti on hevosten kohdalla yhtä toimiva kuin ihmisten niin ripestä tulee kyllä entistä ehompi. Itse käyn osteopaatilla säännöllisesti, mikään muu ei tehoa samalla tavalla. Ja olen kokeillut kaiken mahdollisen. Mielenkiintoista kyllä kuulla huomaatko jotain muutosta tapahtuneen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on mielenkiintoista nähdä, että olisiko tästä apua. Eilen tuntui kyllä poni tosi letkeälle kävelyllä, mutta tänään taas enemmän omalle itselleen, eikä kävelystä meinannut tulla oikein mitään. Saas nähdä, nythän Rippe jää viikoksi lomailemaan.

   Poista
 2. Olipa kiva lukea näitä hoitokuulumisia kun meillä oli kiropraktikko juuri käymässä! Samanlaisten juttujen parissa siis painitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samoja ongelmia. Mielenkiintoista nähdä, miten vaikuttaa.

   Poista
 3. Nuo isolla murskeella/soralla olevat tiet on kamalia. Meillä sillä päällystettiin 90% tärkeistä maastolenkeistä, joten eipä enää pahemmin maastoilla kun kiveä on pientareillakin talven aurausten jäljiltä ja en viitsisi vain maastoilun takia hevoselle pohjallisia laitattaa. Toivottavasti tossuista on teille apua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu olevan joku uusi suuntaus laittaa tiet murskeelle. Se on kyllä todella tylsää! Rippe ainakin arkoo niissä kengällistäkin kaviota kos sattuu sopivasti osumaan anturan alle.
   Meilläkään pohjallinen e oikein ole hyvä, kun se hautoo.
   Tossuista oli apua ja Rippe ei niillä arastele, vaikka onhan ne vähän semmoiset kömpelön oloiset.

   Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.