tiistai 20. marraskuuta 2012

Verkkojen ihmettelyä

Kävi tosi hyvä tuuri töissä ja sain järjestetty ensi keskiviikoksi mahdollisuuden päästä klinikalle. Soitinkin klinikalle eilen ja juttelin hetken lääkärin kanssa asiasta. Hän oli sitä mieltä, että ehdottomasti kannattaa tähystää ja katsoa missä mennään.
Sovittiin sitten, että tullaan keskiviikkona näyttäytymään ja tähystetään se vatsa.

Siihen asti Taavi on vapaalla heinällä, ilman väkirehuja levossa tai rauhallisella kävelyllä. Kehoitettiin antamaan heinää aina ennen kävelytystä, niinhän me ollaan tehtykin. Greenlinea se saa silti syödä. Suurin haaste on ennen tähystystä 17 tunnin paasto ja 2 tuntia juomatta.. Ell varoitteli, että voi tulla kovinkin äkäiseksi ja ahneelta kannattaa varmuudeksi ottaa alusetkin pois.

Tilasinkin viikonloppuna Taaville Galoppin verkkokaupasta kolme isoa tiheäsilmäistä heinäverkkoa, ne tuli tänään ja hain ne heti postista. Tosi nopea toimitus ja palvelu tuossa kaupassa, voin vaan suositella!

Saatiin tallilla sovittua, että Taavi siirtyy nyt väliaikaisesti tarhailemaan yksin pienempään tarhaan tallin viereen ja saa syödä verkoista heinää vapaasti. Täytetään itse verkot ja tallin puolesta laittavat uutta eteen kun vanha loppuu. Ihanaa, kun on niin mukava tallipaikka, että asiat hoituu ilman taistelua.



Valmiina aamuksi...

Kävin illasta Taavia moikkaamassa samalla, kun vein verkot ja täyttelin ne. Se taas hörisi mulle tervehdykseksi kun menin, mutta ei tykännyt erityisesti rapsutuksista. Kokeilin vielä kipeistä kohdista ja se reagoi voimakkaasti luimimalla, eikä oikein tykännyt yleensäkään koskemisesta ryntäisiin, sään päälle, mahan alle tmv. paitsi kaulasta ja päästä sai rapsuttaa.
Turvotin Greenline-puuron sille ja Taavi odotteli sitä kovin kärsimättömänä, se jopa rymysi karsinassa, mitä se ei ole kyllä aiemmin tehnyt. Heinääkin oli kokoajan tarjolla, mutta puuro oli ilmeisesti paljon parempaa.

Taavi ei ensin oikein hoksannut, että minkä ihmeen pussukan laitoin sen karsinaan, joten katsottiin sitä hetken yhdessä. Kun otin sen maahan, niin Taavia alkoi heti kiinnostaa ja se alkoi nyplätä sitä innoissaan. Se ei vaan oikein hoksannut, että heinää saa niistä aukoista, se koitti repiä niitä solmuja ja haukkasipa se pari kertaa oikein isolla haukulla osan verkosta suuhun. :D Harmi ettei ollut kameraa!

 Pari kuvaa otin aataminaikaisen kännykän kameralla:



Miten tää toimii?

Sitkeää harjoittelua

Kun Taavi pääsi verkon kanssa vauhtiin, niin ripustin sen takaisin seinälle. Se jäi taas hölmistyneenä katsomaan, mutta siirtyi sitten riehumaan verkon kanssa. Kirjaimellisesti riehumaan; verkko sai niin kovaa kyytiä että sen paikkaa oli pakko muuttaa (se kolisi ruokaämpäreihin yms.). Se edelleen nyppi niitä solmuja ja jos se otti vahingossa narun kohdasta kiinni, niin se veti ihan raivolla sitä verkkoa.. Kauankohan se verkko kestää tollasta menoa?? Ehkä se vielä oppii syömään siitä.. :)
Hetken vielä seuralin ja naureskelin, kun Taavi askarteli verkon kanssa ja sitten lähdin kotia kohti. Heitin vielä kuppiin porkkanan ja rapsutin vähäsen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.