lauantai 24. marraskuuta 2012

Taavi-tonttu Kouvolassa

Tänään meillä olikin sitten se joulunavaus-kulkueeseen osallistuminen. Kaikki meni tosi hyvin, kunhan päästiin matkaan.



Mentiin aamusta tallille ja Taavi olikin nauttimassa heinäateriaansa verkosta parhaillaan. Se oli onnistunut nukkumaan pissalätäkössä ja toinen kankku sekä kuve olivat ihan märät.. Kävin äkkiä huuhtomassa ne vedellä ja sitten letitettiin harja. Letitin sekaan vielä pätkän hopea-sinistä joulunauhaa. :)

Annettiin Taaville Antepsinia, kun oli jännä päivä tiedossa, se otti lääkkeen ihan hyvin. Annostelin vähän reilusti jotta edes vähimmäismäärä menisi mahaan asti.
Käärin pintelit ja vietiin tavarat autoon sekä täytettiin kuljetukseen isompisilmäinen verkko. Kello alkoikin jo olla aika paljon, joten meinasi tulla vähän kiirus. Paketoin Taavin jalat vielä putseilla ja neoprenisuojilla ja sitten eikun matkaan.
Taavi käveli kyllä hyvin sisään koppiin, mutta sillä aikaa kun menin etupuomin ali, niin sen kärsiväliisyys loppui porkkanoiden odotteluun ja se meinasi lähteä ulos. Sain sen houkuteltua takaisin kipon avulla, mutta puolet porkkanoista vieri pitkin lattiaa.. K ei kerennyt laittaa puomia, kun Taavi sitten peruutti tyynesti ulos kopista kun porkkanat loppuivat.

Sen jälkeen Taavi olikin sitä mieltä, että eihän nyt enää uudestaan tonne mene kun kerran tuli jo pois.. Mulla alko samantien verenpaineet nousemaan, vaikka tietenkin pitäisi pysyä rauhallisena. Taavi ei houkuttelusta huolimatta tullut, vaan jäkitti lastausillan edessä tai lastaussillalla. Välillä se käveli sivuun lastaussillastakin.
Kiepautin narun sen turvan ympärille, kun se meinasi pari kertaa kävelyttää minua hiukkasen väärään suuntaan. Kun naru oli turvan ympärillä, niin talutin sen koppia kohti ja se jumitti taas, kiskasin kerran narusta ja vedin vastaan eikä Taavi kovin kauaa viitsinyt naama kurtussa seisoa, joten se katsoi paremmaksi tulla sisälle.. :D
Se tosin koetti vielä uudelleen, että pääsisikö tällä kertaa myös lähtemään ulos, mutta kiskaisin taas narun turvan ympärillä tiukaksi ja lisäksi K takaa ärähti, niin saatiin puomi kiinni. Se koetti tietenkin vielä kokeilla muutaman kerran, että pääsiskö kuitenkin ulos ja mekasti vähän kun luukut suljettiin (jätettiin takaluukun yläosa auki), mutta rauhoittui liikkeelle lähtiessä.

Matka meni hyvin, Taavi otti heinää verkosta ja katseli maisemia. :) Oltiin paikalla kaikesta huolimatta ihan hyvään aikaan, vaikka olin jo ihan varma ettei päästä ollenkaan lähtemään.
Perillä purettiin se kopista ja laittelin sen kuntoon siinä parkkiksella. Taavi suhtautui kaikkeen tosi tyynesti ja rauhallisesti, katseli vaan vähän ihmeissään. Jätettiin sille pumpulit korviin, kun ei niistä haittaakaan siellä melussa ole.
Sitten vain ystävän tyttö kyytiin ja eikun kohti kulkueen alkamispaikkaa. Siellä jouduttiinkin sitten odottelemaan hetken aikaa. Taavi jaksoi aika hyvin seisoskella, mutta sitten se alkoi napsia minua tylsistyksissään.












Vihdoin päästiin liikkeelle ja Taavi käyttäytyi todella asiallisesti koko kulkueen ajan. Se haukottelikin jossain vaiheessa kulkuetta makeasti.. Joku kommentoi jossain kohtaa, että "Toi näyttää kaikkein eniten porolta", meinasi vähän naurattaa.. :D
Muutenkin Taavi keräsi katseita ja moni kehui sitä, mitä nyt kerkesin kuulemaan ohi kävellessä.
Kulkueen päätepisteessa kaupungintalolla myö jatkettiin hevosten kanssa sitten takaisin parkkipaikalle jossa kopit olivat.
Yhdessä kohtaa linja-auto ajoi vastaan autotiellä, kun käveltiin kävelytietä ja sitä Taavi vähän katsoi. Ystäväni käveli tien puolella ja Taavi laittoi pään hänen syliinsä, kun bussi meni ohi, eikä sitten pelännyt ollenkaan. :)












 Otettiin vielä parkkiksella kuvia tontturatsukoista ja tietenkin Heli oli meitä taas kuvaamassa. Otettiin vielä muutama yhteiskuva Taavista ja hoitokoira Teposta. Teppoa vaan vähän pelotti olla Taavin lähellä, mutta kun olin välissä "sovittelijana", niin sitten uskallettiin haistaa puolin ja toisin. 













Teppokin kävi meitä moikkaamassa..

.. mutta taavi oli vähäsen pelottava


Takaisinpäin Taavi lastautui taas kuten ennenkin, suoraan sisään ja odotteli rauhassa että puomit saatiin kiinni. Taisi taas olla jännittävä päivä, kun kopissa sitten tuli heti kakka ja pissatkin oli kotimatkan aikana tulleet sekä pieni hiki pinnassa.
 


Ei muuta kun kotiin!

Tallissa laitoin Taaville hetkeksi loimen ja heitin vähän heinää karsinaan siksi aikaa, kun siivottiin tavarat paikoilleen ja tyhjennettiin koppi. Tein vielä Greenline-puuron ja annettiin toinen satsi Antepsinia varmuudeksi. Taisi K antaa sille muutaman porkkanan sillä aikaa, kun puuhailin heinien ja tavaroiden kanssa.
Taavi meni hyvin tarhaan (se on kuulemma ollut aamuisin vastahankainen menemään sinne) ja piehtaroi heti molemmat kyljet, kävi napsimassa vähän heinää ja tuli sitten taas ihmettelemään ja keräämään sääliä yksinolollaan meidän luokse.
Siliteltiin ja rapsuteltiin vielä ja sitten lähdettiin itsekin syömään.



Tonttujoukko

Vähän vielä videotunnelmia:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.