sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Huoli ei olekaan ehkä ihan turhaa..

Epäilykseni Taavin mahaongelmista vahvistuivat tänä aamuna niinkin paljon, että epäilen vahvasti sillä olevan vatsahaava..

Menin taas aikatauluongelmien takia aamusta tallille ja Taavi sai juuri aamupuuronsa. Laittelin siinä muut puurot likoamaan ja Taavi sai vähän heinää karsinaan.
Menin harjailemaan sitä ja se oli piehtaroinut mudassa edellisenä päivänä. Raaputtelin sitten kumisualla kuivunutta mutaa irti ja oikean nälkäkuopan kohdalla hetken aikaa hinkattuani meinasin saada kenkää.. Kokeilin uudelleen samasta kohdasta ja tällä kertaa reaktio oli vielä raivokkaampi, niin suuri että jouduin komentamaan..
Siirryin sitten harjaamaan toista puolta ja kainaloita ja satulavyön kohtaa harjatessa ilme alkoi taas mennä mutruun. Painelin vähän ja sivelin satulavyön kohtaa ja sain murhaavia katseita.

Otin Taavin käytävälle, kun se oli syönyt heinänsä (se on yleensä käytävällä lauhkeampi). Kokeilin samoja paikkoja kädellä ja sain taas hyvin kipakan palautteen, näytin tallityöntekijällekin ja hänkin katsoi ihmeissään.
Päätin olla ratsastamatta tänään, sillä en tarkoituksella halua kipeää kiusata.

Kyllähän noi oireet aika selkeät on, ei siitä mihinkään pääse. Taavihan on laihtunut myös ja on ruuan perään kovin ahne ja puolustaa sitä kovasti. Se myös ahmii heinät kiireesti kuola suusta lentäen..
Vaikkakin usein ruokahalu on vatsahaavahevosilla huono, niin oireet voivat olla moninaisia ja netistä kokemuksia lukiessa myös tämä "pakkomielle" ruokaan voi olla merkki vatsahaavasta.


Täytyisi kuvata videolle Taavin oireilut, mutta tähän hätään en niitä saanut.
Esim. tässä videossa mies käpäilee juuri samoja kohtia, joista Taavi kiukkuaa. Siis mahan alta satulavyön kohdalta ja siitä ylöspäin kättä hivuttamalla saa Taavin hermostumaan. 




 Ja tässä taas näkyy se toinen kohta, joka oireillut jo pidempään: 



Suunniteltiin tässä Sannin kanssa, että mitä tehdään ja meillä on nyt seuraavanlainen toimintasuunnitelma:
Taavi siirretään mahdollisuuksien mukaan yksin tarhailemaan ja se saa syödä tiheäsilmäisestä heinäverkosta vapaasti heinää kokoajan, lisäksi Greenline+Chia+kalkki aamulla ja ennen liikutusta (kävelyä kunnon mukaan), tässä vähän tietoa Greenlinen käytöstä vatsahaavaisella.
Täytyy vielä jutella tallilla, että onnistuuko tällainen järjestely jos itse laitetaan heinät valmiiksi, senkun kiikuttaa eteen.
Yksin tarhaaminen on tosin ikävää, mutta neljän hevosen laumassa on vähän vaikeaa muuten taata, että verkosta syövä on juuri Taavi.. Myöhemmin sitten katsotaan miten jatketaan.

Lisäksi soitan huomenna klinikalle ja kysyn mitä tehdään. Mulla ei ole mahdollisuutta saada vapaita töistä, joten klinikalle kuskaaminen on hankalaa. Seuraavan kerran kunnolla mahdollista ehkä joulun tienoolla, hätätapauksessa sitten aikaisemmin saan sumplittua..
Eli voisiko mahdollisesti saada jotain lääkitystä siihen asti ja tulla sitten katsomaan että missä mennään. Näkisi, että vastaako Taavi lääkitykseen.

Todella masentavaa, mutta tottakai me halutaan, että Taavi paranee. Onhan tuo vatsa oireillut jo pidempään (oikeastaan tulostaan asti), mutta olen luullut ongelman olevan enemmän suolistossa ja ruokinnassa, kuin varsinaisesti vatsassa. Enkä ole aiemmin saanut vatsavyön kohdalta reaktiota. Joko en ole osunut oikeaan paikkaan tai sitten se on tullut vasta nyt lisänä oirelistaan.

Mutta nyt en enää suostu kuuntelemaan muiden puheita siitä, että vika on mun päässä. Ei kiltistä Taavista ilman syytä tule lohikäärmettä, se on varma. Ja aikanaan Elmon kanssakin uskoin muita, vaikka minusta kaikki ei ollut ok jalan kanssa, eikä todellakaan ollutkaan.


Kyllä tästä taas eteenpäin mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.