maanantai 19. marraskuuta 2012

Kuutamoköpöttely

Tänään menin tallille iltapäivällä töistä päästyäni. Heti ekana laitoin Taaville greenlinet turpoamaan ja hain karsinaan heinää. Sitten menin hakemaan Taavia laitumelta. Ilokseni hetken huudeltuani Taavi tulikin luokseni ja tuntui lähtevän mielellään matkaan mukaan.

Tallissa laitoin Taavin karsinaan ja ekana kävin sen kyljet läpi Ellun laittamien videoiden tavoin. Taavi vain luimisti hieman nälkäkuoppien kohdalla, mutta ei tarjonnut kaviota tai näyttänyt lohikäärmeeltä. Siispä päätin lähteä ihan vaan kevyelle köpöttelylenkille, kun ulkona oli kaunis alkava kuutamokin. Ennen lenkillelähtöä tosin annoin Taavin syödä rauhassa heiniään sekä Greenlinet. Siinä samalla harjailin Taavia ja seurailin tiiviisti sen reagointia kun jouduin rapsuttamaan savea napakammin satulavyön alueelta, mutta jätkä vain söi heiniään tyytyväisenä. Menin ilman satulaa taas, jotta satula ja satulavyö ei ahistaisi Taavin oloa.

Pihalla kiipesin selkään ja lähdettiin kylillepäin vaihtelun vuoksi. Kyläreissulla tosin olikin ruuhkaisaa. Lenkillä ollut pariskunta oli Taavista jännittävä juttu, varsinkin kun he vain seurasivat hiljaa takana. Taavi pälyili kokoajan taakseen ja oli huvittavan näköinen. Vastaan tuli myös pieni traktori, josta Taavi ei välittänyt, mutta sen jälkeen vastaan tullut isompi traktori ison peräkärryn kera (Tallin oma) olikin jo jännittävämpi. Taavi pyörähti paikoillaan ympäri ja...pysähtyi kuin seinään. Takana tullut pariskunta oli "hajaantunut" toinen oli ojassa ja toinen tien toisella puolella. Mies sitten sanoi olleensa ihan varma, että hevonen lähtisi vauhdilla ja siksi loikkasi ojaan. Kehuin heille Taavin rauhallisuutta ja fiksuutta ja sanoin vielä, että harvemmin Taavi mitään pelkää. Pyytelin myös anteeksi häiriötä. Köpöteltiin sitten Taavin kanssa pellon kautta takaisin tallille.

Tallissa hoidin Taavin ja vein varusteet paikoilleen. Putsasin myös suojat pellolta tulleesta savesta. Sitten annoin Taaville vielä lisää heinää ennen kun lähdin kotiin.

- Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.