tiistai 13. marraskuuta 2012

Aurinko armas meitä hellii jälleen...

Eilen en ehtiny kirjottelemaan, joten kirjottelen taas kahesta päivästä kerralla. Aamutalleilua on taas tullu harrastettua, koska päivät on ollu täynnä käikenlaista menoa kun on vapaat.

Eilen tallille mennessä heitin taas Taaville heti ensimmäisenä heinää ja sitten laittelin sapuskat valmiiksi ja hain varusteet. Heiniä antaessa Taavi taas tarjosi luimukorvia, mutta luovutti lopulta kun huomasi ettei sapuskaa moisella keinolla heru. Laittelin Taavin kuntoon samalla kun se söi heiniään.

Pihalla se ei olisi millään malttanu pysyä paikallaan kun kiipesin selkään, se olis mieluummin menny kavereiden kaa tarhaan. Lähdettiin risteyksessä taas perinteisesti vasemmalle ja seuraavasta risteyksestä oikealle. Alkuun Taavi tuntui nihkeältä ja siksipä pyysinkin heti reippaan käynnin eteen. Hetken käveltyämme lisäsin vielä pysäytyksiä ja peruutuksia ja johan alko jätkä heräämään. Tehtiin myös väistöjä tien yli puolelta toiselle ja aina väistöjen välissä pidin huolen, että käynti ei lässähtäny. 

Peltosuoralle tullessa otin ensin ravisiirtymiä ja pysäytys peruutus raviin siirtymiä. Taavi oli hyvin hereillä ja herkkä suusta. Laukkaa se ei olisi alkuun millään nostanu, tosin tajusin ajatuksissani pyytäneeni heti ekana siltä vasenta laukkaa, joten siinä varmasti osa syy, koska avut vaihettuani laukka nousi oikein hyvin. Kotiinpäin laukka oli taas pyörivämpää ja tehokkaampaa ja Taavi tarjosi laukkaa jopa oma-aloitteisesti. 

Kotiinpäin mennessä otin ympyröitä ja kaaria tienpoikki, ennen kun vain sitten käveltiin pitkin ohjin takaisin tallille.

Tallissa hoitelin Taavin ja varusteet ja vein jätkän sitten ulos.

Tänään keli oli aivan mahtava kun lähdin tallille. Päätinkin sitten lähteä nautiskelemaan säästä ilman satulaa maastoon/pellolle. 

Laitoin Taavin kuntoon sen syödessä heiniään, jotka oli sille antanut. Se oli eilen varmaan ottanu jonkin sortin savihoitoja ulkona ollessaan, niin savinen pää sillä oli. :D

Ulkona kiipesin selkään aitan verannalta ja lähdettiin pellolle. Nappasin muutamia kuviakin, kun kerrankin taas muistin ottaa kameran mukaan. Kuvaamiseen toi oman vaikeusasteen se, että Taavi ei ois millään malttanu pysyä paikallaan. Sittenpä harjoteltiinkin hetki paikaallaan seisomista. :D


Pellolla otin muutamia pysäytyksiä ja peruutuksia, sekä väistöjä. Mentiin pellon kautta tielle ja lähdettiinkin vaihteeksi "kylälle" päin. Alkuun Taavi mulkoili tienvarsia, mutta sitten se rentoutui. Takaisin päin tullessa käynti oli taas reippaampi. Mentiin saman pellon kautta takaisinkin päin ja pellolla otettiin vielä vähän voltti harjotuksia. Harjoteltiin myös epäsuoraaohjasotetta. Ratsastin aina voltin jonka päätteeksi pysäytin ja tein takaosakäännöksen. Hahuiltiin pellolla suuntaan jos toiseen kyseisellä harjotuksella ja Taavi oli suusta tosi rento ja miellyttävä. Loppumatka käveltiin pitkin ohjin .
    

Kotimatkalla käytiin vielä pyörähtämässä kentällä ja tehtiin sielä muutama väistö. On se vaan sen verran märkä, ettei sielä viiti mennä.

Tallissa hoitelin Taavin ja venyteltiinkin vähän. Sitten vein sen ulos syömään kavereiden kaa.

- Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.