perjantai 16. marraskuuta 2012

Iltahämärissä

Eilen Taavi sai viettää vappaata, koska allekirjoittanut ei töiden takia päässytkään tallille. No onneksi Ellun kanssa asiat järjestyy aina niin hyvin, että menin siiten tänään tallille. :)

Tallille mennessäni tallin omistaja olikin laittelemassa heiniä ja muita sapuskoja hevosille valmiiksi. Laitoinkin siinä samalla Taavin sapuskat valmiiksi ja laitoin myös greenlinen turpoamaan, käytin nyt Ellun vinkin mukaan vedenkeittimellä kiehautettua vettä. :) Hain myös varusteet valmiiksi karsinan luo, ennen kun lähin hakemaan Taavia sisälle.

Aitaukseen mennessäni kaikki muut hevoset paitsi Taavi olisi kyllä lähteneet sisälle. Taavi vain tuijotti taka-alalla kuin oisin ollu joku vieraampikin ihminen. Se ei tullu luokse vaikka kuinka huutelin. Lopulta hain sen ja johan Taavi oli tuttavallisempi ja nuuhki taskuja herkkujen toivossa. Ehkä sitä ei vaan kiinnostanu töihin lähtö tänään?

Tallissa annoin sen ensin syödä jäähtyneet pöperöt karsinassa ja sen jälkeen otin sen jalkapesulle pesupisteeseen. Se oli muutenkin melko savinen, koska hepat oli ollu hienon kelin kunniaksi ilman loimia ulkona. Tosin, onneks savi oli kuivunu ja sen vuoksi helposti piikkisualla rapsuteltavissa pois. Kun sain Taavin puhtaaksi laitoin sille kasan heijastimia. Tänäänkin menin ilman satulaa, joten laitoin sille vain lampaankarvan selkään ja lopuksi vielä suitset ja eikun menoksi.

Ulkona selkään kipuaminen onnistui taas hyvin ja Taavi lähti mielellään lenkille. Tarhan nihkeä fiilis oli tipotiessään...ainakin viimeistään siinä vaiheessa kun ilta alko hämärtää. ;) Mentiin peruslenkille. Eli ekasta risteyksestä vasemmalle ja tokasta oikealle. Köpöteltiin aina peltosuoralle asti ja takaisin. Matkalla vähän ravailtiin ja peltosuoralla otettiin pieni pätkä laukkaakin.

Taavi oli koko lenkin oikein mukava ja pirteä. Vaikka lenkillä oli traktori kyntämässä ja pari autoakin yllätti. Melkein ruuhka oli. :D Rekkakin nähtiin, mutta onneks se meni erisuuntaan kuin myö. ;)

Tallissa päästin Taavin karsinaan syömään heiniä ja hoitelin varusteet paikoilleen. Lopuksi harjailin Taavin ja annoin porkkanan kiitokseksi.

Mie ja Taavi lokakuussa


- Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.