lauantai 20. heinäkuuta 2013

Taisteluvammoja, yrttien kuivaamista ja varustehuoltoa..


"Ahaa, mua tultiin hakemaan"


Eilen kävin tallilla päiväsaikaan ja sateen takia hevosen laidunpläntti oli laitettu kiinni (on sen verran kaluttu, että märkänä tallautuu varmasti  liejuksi). Taavi tulikin portille asti, kun huutelin sitä. Se oli joko paininut tai ottanut jonkun kanssa muuten matsia, kun päästä puuttui isolta matkalta karvat ja kaulassa oli turvoksissa oleva kipeä puremajälki. 



Mul on pää kipee.....


Tämä oli varmaan melko tuore, koska alkoi turvottaa pian ja oli esim. tänään 20.7. isolta alueelta turvoksissa

 

Taavi olikin vähän vaisu ja jopa äkäisen oloinen, eikä siihen olisi saanut ollenkaan koskea mihinkään. Ensin tietysti ajattelin, että onko maha taas kipeytynyt, mutta käytös oli tänään jo ihan normaalia. Ilmeisesti vaan taisteluvammat olivat kipeitä ja se laittoi ärsyttämään.

Tallissa tehtiin vähän temppuja, mutta Taavi ei oikein ollut harjoitustuulella, joten uuden opettelun hylkäsin melko nopeasti. Syötiin evästä ja soviteltiin valmistumassa olevaa tekelettä; se vaatii vielä vähän fiksausta.

Puhdistelin haavat ja ruhjeet ja rasvasin nenän. Vein sitten Taavin takaisin ulos, kun sen mielikin oli jo parantunut. Sinne se lähti ihan mielellään sateeseen kamujen kanssa. 



Eteen pitää tehdä laskos, jotta kiristyy


Takaa olikin hyvä


Tänään aamulla Noora tuli ratsastamaan. Käytiin maastossa lenkillä ja matkalla pysähdyttiin syömään vadelmia. Loppumatkasta Noora halusi tulla kävelemään, joten houkuteltiin Nooran äiti ratsastamaan. Hyvinhän se sujui. :) Kuvia ei tältä reissulta ole, kun unohdin ladata kameran akun..
Taavi oli koko lenkin aivan ihmeellisen reipas ja hyväntuulinen. Ei ollut eilisesti äkäilystä mitään tietoa. Purema-alueella oli reilusti turvotusta ja se oli vähän arka, mutta muuten kaikki vaikutti olevan ok.









Kotona olenkin sitten iltapäivästä (K:n lähdettyä töihin) makailun ja laiskottelun lisäksi saanut jotakin aikaankin. Olen mm. pessyt satulan, suitset ja vyön (on muuten ihanan helppo materiaali pestä), lisäksi laitoin huovan pesukoneeseen. Olen kerännyt siankärsämöä kuivuriin ja nokkosiakin keräsin pihapiiristä odottamaan kuivaamista, kerättynä on jo 1,5kg, vielä pitäisi saada puoli kiloa, niin olisi talven tarpeiksi. Ruusunmarjat kypsyvät vasta myöhemmin syksyllä, niitäkin olisi tarkoitus kerätä, loput ostan sitten kaupasta jauheena. 


Nokkosia odottamassa kuivuriin joutumista

Kuivattua siankärsämöä

Siankärsämöä kuivurissa, alimmassa kerroksessa näkyy ananaskirsikkaa

4 kommenttia:

  1. Onko tuo teidän satulavyö semmonen CAIR? :) Ootko tykännyt? Oon aina haaveillut semmosesta kun mainostavat sen olevan supermukava hevoselle.

    VastaaPoista
  2. On juu Wintec CAIR. :) Oon kyllä tykännyt ja kyllä se omaankin käteen tuntuu ihan joustavalle. Se on myös pysynyt hyvänä pakkasessakin ja on tosiaan helppo pestä, senkun suihkuttaa vettä ja harjaa lian irti.

    Taavi ei ole koskaan vastustellut vyön kiristämistä, joten sen mielipidettä on vaikea sanoa, tuskin sekään moittisi. Harkitsin pitkään, kun tiedän kuitenkin Taavilla olevan herkkä maha ja niitä vatsaongelmia.
    Oli joskus alennusmyynnissä jämäkokona tuo 140cm, joskus on hyötyä omistaa isomahainen ja -runkoinen hevonen. ;) Tästä saa ottaa 10cm pidemmän vyön kun normaalisti, kun keskellä on se ilmapatja.

    VastaaPoista
  3. Pitää itsekin muistaa kerätä siankärsämöä kuivumaan. Korvaatko kivennäiset yrteillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, helppo yrtti löytää ja lisäksi kuivuu tosi nopsaan esim. nokkoseen verrattuna. :)

      Ainakin osittain olisi tarkoitus korvata tai ainakin täydentää. Taavillahan on ollut niitä mahaongelmia, eikä se ole sietänyt kokeiltuja kivennäisiä. En tiedä uskallanko kokeilla enää mitään (kun se siitä toipuminen on niin pitkä prosessi sitten), katsotaan ensin heinän kivennäiset ja mietitään sitten sen mukaan, että mitä tehdään.
      Eläinlääkärin kanssa oli tästä juttua viimeksi klinikalla ja hän oli sitä mieltä, että mielummin ilman kun mahakipuisena, kun ei ne sitten kuitenkin imeydy.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.