sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Rentoa peltoratsastelua ja lastaamisharjoituksia



Eilen oltiin Taavin kanssa iltasella pellolla. Laitettiin kaikki varusteetkin ja pääsin ekaa kertaa kokeilemaan uutta satulaa. Hyvä se on istua ja siinä pysyy hyvässä asennossa automaattisesti, mutta eihän se paljasta selkää voita. ;)

Alkuun ratsastin ohjat enemmän tuntumalla, kun kerran oli päähn viritetty ja ihmettelin, kun ei hommasta tule mitään. Ei vaan jotenkin tntunut hyvälle ja Taavi vastusteli tuntumaa jännittymällä ja töpöttämällä ja oma istunta heitti heti häränpyllyä, kun ohjasta olisi pitänyt pitää tiukemmin kiinni.
Päädyin sitten hetken tuskastelun jälkeen heittämään ohjat löysemmälle ja sitten alkoikin jo tuntua (ilmeisesti molemmista) mukavammalta. Humpsuteltiin sitten ympäri peltoa ja tänään onnistui laukannostotkin ilman jalkaa! :) Harjoiteltiin myös pysähtämistä pelkästä jalkamerkistä ja äänellä (ojennan jalkoja eteen ja sanon "ptruu"). Olisi kyllä voinut samointein jättää satulan talliin ja suitsien tilalle laittaa naruriimun, mutta toisella kertaa sitten.

Ei muuten oikein istu tuo Polypadin estemalli tämän satulan kanssa, joka onkin enemmän koulumalli.. Jossain vaiheessa voisi tilata sellaisen neliömallin tähän satulaan. Aika vähän tulee varmaankaan koko satulaa käytettyä, on vaan niin paljon kivempi mennä ilman.


Vasemmat laukatkin nostelin lopuksi, yksi oikein, yksi väärin ja sitten Taavi hoksasi mistä on kyse ja kurvista valmiiksi jo kiihdytteli vasempaan laukkaan. :D Sen jälkeen sitä virtaa alkoikin löytyä, olisi vissiin pitänyt heti alkuun laukata.
K kuvaili meitä, mikä oli ihan hauskaa, koska saan harvoin kuvia ihan tavallisesta ratsastuksesta ja vieläpä videotakin. Pitäisi taas pyytää Helikin kuvaamaan, meillä on tosin yksi suunnitelma jo, mitä seuraavaksi kuvataan.


Kuvista välittyikin (toivottavasti muidenkin mielestä?) juuri se mitä halusin nähdä; tyytyväinen ja rento hevonen. :) Kuvissa vauhtikin näyttää perinteiseen tapaan paljon kovemmalta, kun mitä se on luonnossa. Aika kivasti se Taavi näyttää työntävän ne takaset alle, kunhan sille antaa ensin edestä tilaa. Toivottavasti jaksatte katsella, näitä on taas aika monta.. Muutama videokin on ihan postauksen alaosassa.




Taavi näyttää aika tympääntyneeltä. :D Puoliksi ummessa ole sininen silmä tekee ilmeestä äkkiä aika tympeän..











 






Sieltä tullaan vasenta laukkaa, kuvaaja ajatteli meidän menevän vähän eri reittiä, joten ollaan osuttu aika reunaan. ;)


 
Ratsastuksen jälkeen käytiin tallissa ottamassa varusteet pois ja sitten olikin vielä vuorossa lastausharjoituksia maanantaina ajatellen. Varattiin vähän kauraa ja melassisiirappia mukaan ja sitten kopin luokse.

K vei herkut kopin perälle ja Taavi näytti kovasti siltä, että se olisi heti menossa perään. Päästin sen sitten menemään ja jäin itse kopin ulkopuolelle. Se käveli rohkeasti sisään ja K antoi sille heti herkkuja. Yhtä rohkeasti se kapusi perässäkin koppiin monta kertaa. Parilla ekalla kerralla se suhtautui K:n takapuolelle taputuksiin varautuvasti ja peruutti varmuudeksi ulos. Parin kerran jälkeen se jäi mieluummin koppiin syömään ja puomin sai laittaa kiinni ilman ongelmia (silläkin toki ensin tökittiin takamukselle).
Otettiin puomi vielä auki ja Taavi pääsi ulos. Vai pitäisikö käyttää sanaa joutui, koska jouduin sen väkisin työntämään ulos ja se tuli heti magneetin lailla takaisin sisään. :D

Sitten laitettiin luukkukin kiinni ja sekin sujui ihan hyvin. Hetken aikaa seisottuaan tuli kyllä yksi kakka, kun kävi arveluttamaan, että josko tästä johonkin ollaan lähdössä, mutta sitten luukku taas avautuikin. Pari kertaa puomia avatessa piti kokeilla, että joko pääsee. Äkkiä Taavi hoksasi, että puomi aukeaa vaan, kun seisoo nätisti.
Rohkeasti se ponkaisi lastaussillan sivusta sisään heti tämän vangitsemisen jälkeenkin, joten ei näytä meillä olevan ongelmia tiedossa maanantaina. 
 
Alahuuli on aika rentona. :)





Palkkaakin pitää välillä saada..

Vasenta laukkaa:


 
Oikean laukan nosto ja vähän laukkaa: 


Oikeaa laukkaa: 


Vähän ravia:



Tästä tulikin niin pitkä päivitys ihan yksinään, että jätän tämän päivän tarinoinnit omaan juttuunsa. Varmaan luvassa on iltamaastoilua ja sitten taas uneton yö ennen klinikkaa.. Jännittää kovasti, vaikkei sieltä nyt mitään kummallista uutista pitäisi ollakaan. Peruskontrolli, hampaat ja polvi katsotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.