keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Taaviaamuja

Taas perinteiseen tapaan oon käyny tallilla aamuisin. Kolmivorotyötä kun teen, niin ennen iltavuoroja paras mahollinen startti päivälle on maastoilu Taavin kaa. :)

Olin eilen tallilla jo kahdeksan maissa. Taavi vaikutti vähän väsyneeltä, mutta sain hörinät tervehdykseksi. Tallin omistaja kertoikin Ellun Ja K:n olleen tallilla myöhemmin illalla, joten sain selityksen "joko nyt, ei jaksa" katseelle.

Laitoin Taavin kuntoon pesupaikalla. Laitoin satulan, koska suunnitelmana oli lähteä latupohjalenkillle.

Pihasta lähtiessä Taavi oli hidas ja tahmea, se oli tahmea vielä latupohjalle käännyttäessäkin. Metsämaisemissa se kuitenkin piristyi. Otettiin tasaisemilla kohdilla vähän raviakin ja hiekkatielle päästessämme kaveri heräsi lopullisesti. Se tarjosi ravia ihe ja laukkakin nousi helposti mäen alla. Tultiin mehtäpolkua pitkin takaisin verkkosuontielle ja käppäiltiin kotiin. Yhdellä pellolla oli trektori juuri aloittelemassa niittohommia. Taavi vähän jännittyi sen kohdalla, mutta rohkaisin sitä puhumalla ja se rentoutui. Kotimatkalla pysähdyttiin vähän syömäänkin. :)

Nyt kun luin tuon Ellun kirjotuksen, aloin miettiä Taavin mahaa ja en kyllä huomannu mitään erityistä. Hieman se kurisi alkumatkasta, mutta ei muuta.

Tallissa annoin Taaville pöperöt ja  hoitelin tavarat paikoillen. Sitten vein sen laitumelle.

Tänään mennessäni tallille Taavi olikin vielä syömässä heiniä. Harjailinkin sen sitten karsinassa ja laitoin varusteet. Tänään laitoin vain huoman, koska aattelin vaihteeksi mennä mehtäpoluille seikkailemaan. Taavi oli tänään pirteämmän oloinen kuin eilen ja tuntui lähtevän mielellään töihin.

Lähdettiin "vasen oikee" lenkille ja suurimmaksi osaksi seikkailtiin mehtäpoluilla. Taavi kulki tänään reippaammin ja samalla rennommin. Voisikohan sillä olla vaikutuksensa kun mentiin ilman satulaa? Humputeltiin pitkin mehtiä pitkin ohjia ja välillä pysähdyttiin syömään. Käytiin myös ottamassa parit ravi ja laukkaspurtit peltotiellä. Taavi laukkasi tänään hurjan lujaa, tuuli vaan ujelsi korvissa. :D

Kotiin päin Taavi käveli reippaasti ja välillä yritti ihe siirtyä raviin. Kova nälkäkin (ruohohimo) sillä oli, kun kaikki vähänkin vihreä olisi kelvannut. Jäätiinpä sitten vielä syömään vakikohtaan, vähän ennen tallin risteystä.

Tallissa harjasin Taavin ja hoidin varusteet paikalleen. En pessy Taavia sen kummemmin, koska se ei ollut hikinen. Pöperöt syötyään lähdettiin laitumelle. Se kiiruhti heti kavereiden luo, joten kummosia kuvia en sitten saanut otettua.






-Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.