keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Peltoratsastelua Oonan kanssa



Serkkuni Oona kävi eilen Taavia moikkaamassa ja ekaa kertaa kipusi selkäänkin. Minä sain eilen viimein sen kipsin pois, peukku on jäykkä ja tuntuu täysin vieraalle. Ranne on kipeä pitkästä paikallaanolosta, mutta sitkeä jumppa tuotti jo eilen lohduttavia tuloksia ja peukalonkin liikkuvuus parani jo huomattavasti. Ehkä peukalo vielä alkaa tuntua omalle jossakin vaiheessa.

Meille sattui eilen ihanan aurinkoinen ilta peltoratsastusta ajatellen ja Taavikin tuntui olevan ihan hyvillä mielin. Pellolla on tilaa tehdä laajoja kaaria ja pitkiä suoria pätkiä, joten ei jalat rasitu turhaan. Pohjakin oli sopivan joustava ja melko tasainen. Yhdessä kohtaa tosin oli maa-ampiaispesä, joten siirryttiin sitten turvallisempaan päätyyn, ettei vain vahingossa kukaan astu siihen. 
 








Taavi oli kuulemma hauskan tasainen. Ja kuvistakin näkyy, että hauskaa oli. Taavi nosti kaksi kertaa myös sen vasemman laukan! Joskus aikoinaan opetin sille, että sisäohjan nosto ylöspäin on merkki siitä, kumpaa laukkaa. Luulin, ettei se koskaan oppinut sitä, kun se ei nostanut kivun takia vasenta laukkaa.
Nyt olen muutaman kerran itsekin käyttänyt kyseistä merkkiä ja se tosiaan toimii! :) Taavihan ei ymmärrä pohjemerkkiä ollenkaan, vaan sille pitää sanoa ääneen "laukka" ja pyytää pohkeella vain eteen, ohja sitten kertoo, että kumpaa. Vasentahan siltä pyydetään aniharvoin, kun ei sille maastossa ole tarvetta. 
 
 
Taavi näki jotain juuri, kun otin todistusaineistoa vasemmasta laukasta.. :D
 
 
 
 
Oona ja Taavi tekivät myös vähän pohkeenväistöä, hyvin loivaa, mutta selkeästi jo väistöä. Ensin käynnissä ja sitten vähän ravissakin. Taavi näytti tosi tyytyväiselle, vaikka pitihän se välillä koettaa kurotella ruokaa kohti. Miten voikin hevonen olla ahne. :D
Lopuksi vielä vähän reippaampaa laukkaa tallillepäin. Ratsastus ei varmaankaan kestänyt kauhean kauaa, en muistanut katsoa edes kelloa. Onko sillä niin väliäkään, kun kaikki oli tyytyväisiä lopussa.

Tallissa vielä hoidettiin perusjutut ja heitin Taaville vähän pureskeltavaa lähdettäessä.

Tänään Taavilla on varmaankin vapaa, kun mulla illaksi muuta menoa.
 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.