torstai 11. heinäkuuta 2013

Olen taas viettänyt kaksi aamua "Taaveillen"...

Eilen menin aamusta tallille. Ellu tuli myös, koska sovitettiin Taaville satulaa.

Talliin mennessämme Taavi oli alkuun ihan hiljaa, lopulta kuului jopa "hö" :D Ei sentään ihan sanattomaksi jätkä jääny. ;) Otettiin Taavi pesupaikalle ja harjattiin puhtaaksi ennen satulan sovitusta. Miusta satula näytti ihan hyvältä, tosin säänseutua mietittiin Ellun kanssa. Päätettiinpä sitten, että laitetaan puhdas satulahuopa selkään, satula kyytiin ja eikun hikilenkille, jotta huopaan jäisi jäljet joista näkisi kuinka tasaset jäljet satulasta jää. Päätettiin vielä Ellun kanssa, että otan kuvia lenkin jälkeen hevosesta ja huovasta.

Lähdettiin Taavin kanssa latupohjalle ja sieltä tielle ja mehän kautta tultiin kotiin. Matkalla ravattiin aika paljon aina kun pohja oli hyvä ja laukattiinkin. Taavi oli tosi reippaalla tuulella ja tarjosi itse ravia ja myöskin laukkaa. Välillä pysähdyttiin syömään ja taas jatkettiin matkaa. Molemmat taidettiin nauttia lenkistä vähintään yhtäpaljon :) Juuri ennen tallin risteystä meitä tuli vastaan vanha rämisevä traktori, mutta Taavi otti sen rauhallisesti. :)

Tallissa tutkin sitten satula-asiaa. Se oli pysynyt hyvin paikoillaan ja itse tykkäsin istua siinä, asentoa ei tarvinnu hakea vaan tuli luonnostaan. Ikävä kyllä vaikka lenkki oli miusta reipas, en saanu Taavia hikee. :D Onneksi huopaan oli kuitenkin jääny likajäljet ja ne näytti melkosen tasaisilta. Myöskin satulan seudun karvat oli siistit. Valokuvasin Taavin ja huovan parhaani mukaan ja sitten annoin sile sapuskan.

Lopuksi pesin Taavin ja laitoin myrkkyä ja vein ulos. Otin ulkona vielä muutaman kuvan.







Tänään menin myöskin aamusta tallille. Sain hörinät tervehykseksi talliin mennessäni. Osa hepoista olikin jo ulkona ja Taavi vaikutti alkuun vähän alakuloiselta kun ei sinne vielä ihe päässytkään.

Otin sen pesupaikalle. Harjailin ja laitoin varusteet. Tänään mentiin ilman satulaa.

Lähdettiin tällä kertaa "vasen oikee" lenkille, mutta tien sijaan mentiinkin mehässä tietä seuraten. Mentiin myös tuttu mehtäpolku ja päinvastaisessa suunnassa mehtäpolku jolla seikkailtiin viimeviikolla. Löydettiin jopa juuri siihin paikkaan mihin ajattelinkin, vaikka suunta olikin eri. :) Laukattiin vähän peltotiellä johon polku toi ja poikettiin myös toiselle peltotielle ottamaan parit ravit/laukat. Laukat nousi tosi hyvin, tarvitsi sanoa vain "laukka". :)

Kotiin päin kävellessämme tiellä tuli vastaan auto. Kuski ei varmaan heti huomannut meitä, koska hätääntyi kohdallamme. Se hidasti äkisti ja näytti jopa merkkiä voiko mennä ohi. Vilkutin ja näytin, että mene vain, koska Taavi vain lönkytteli eteenpäin. ohitettuamme auton takaa kuului kuinka auto alkoi "hyppiä" ja nykiä ja lopulta sammui. Minnuu huvitti. :D Annoin Taavin vähän syödä ruohoa ja sitten jatkettiin kotiin.

Tallissa hoitelin Taavin kuntoon, annoin sapuskat ja vein ulos. Heikki ja Hupu oli pikkutarhassa odottelemassa kengittäjää ja laitumelle Taavi olikin vähän ihmeissään kun ei kavereita näkynyt missään. Sanoin sille, että hirnu pöhkö ja kuin käskystä se hirnui ja löysi Einon ja Reiskan. :)

Ensviikolla mie taas sitte käyn ratsastelemassa. Viikonlopun nautiskelen mökillä. :)

- Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.