tiistai 9. heinäkuuta 2013

Satulan sovitusta.. Kapea vaiko eikö..

Hartaasti odotettu Passier saapui tänään postiin ja riensin heti hakemaan sitä. Tallille päästyäni piti tietenkin heti kokeilla sitä Taaville. Alkuvaikutelma paljon parempi, kun kiefferin kanssa tai nykyisen satulan kanssa.

Säkätilaa on paljon ylöspäin, mutta sivuilta täytynee vielä huomenna asiaa tarkastaa. Toppaukset ovat ylhäältä edestä niukinnaukin hevosessä kiinni, joten olisiko satula kuitenkin vähän kapea..? Ehkä satula saisi olla edestä alempana, jolloin varsinainen säkätila tulisi paremmin käyttöön? Vai onko se vain tarkoitettu isompisäkäiselle?

Laitoin vyön kiinni ja kiristin sen napakaksi, jotta satula painuisi vähän alaspäin. Käsi mahtuu etukaaren pään alle ja saan liu'utettu käden koko matkalta satulan etutoppausten alta, se on napakka, muttei ahdistavan tiukka.
Silti tuo etupää vähän mietityttää, se pitää vielä nähdä ja kokeilla ratsastajan kanssa. Kuitenkin satula jää selässä omasta mielestäni hyvään asentoon, etukaari on reilusti takakaarta alempana ja istuimen syvin kohta on keskellä.. Pitäisi päästä tämäkin vielä selästä kokeilemaan.



Takaa toppauksen näyttävät minusta istuvan ihan hyvin selän mukaan ja selkärangantila on sen vaaditut kolme sormenmittaa. Satula pysyi paikallaan hyvin ilman vyötäkin ja tuntui asettuvan selkään tukevasti.

Huomenna Sanni tulee aamusta ja ilmoitin tunkevani samaan aikaan häiriköimään, koska haluan tosiaan nähdä satulan myös ratsastajan alla. Lisäksi jos vaan oma aikataulu antaa myöten, niin haluan nähdä satulan jättämät hikijäljet.

Tässä on nyt tietty se ongelma, että Taavi on lihonut, sen satulan paikka on rasvan peitossa.. Eli olettamus ja toivomus olisi, että se laihtuisi hiukan, kunhan saan tämän kirotun kipsin pois. Taavihan oli kapeampi tässä välissä sään molemmin puolin ja sen kaikki satulat o(li)vat sille leveitä, vaan nyt tilalla on läskityynyt.

Kuvat ovat poikkeuksellisesti suurennettavissa, jotta pääsette niitä kunnolla tiiraamaan.


Mitä mieltä te olette?









2 kommenttia:

  1. Hmm.. vaikea sanoa, etenkin just tuo sään tienoo, että kun ei oo toppaukset kiinni kokonaan.. toisaalta tasapaino on varmaan ok. Huomenna saat sitten lisää informaatiota kun vasta se ratsastajan paino näyttää miten se istuu. Nää on niin vaikeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on. Ja sit kun nää penteleet lihoo ja laihtuu ihan miten sattuu! :D

      Kyllä mie kohta hankin semmosen rungottoman ruman räppänän. Harmi, kun niissä se painon jakautuminen ei kuitenkaan ole ihan täydellinen. Toisaalta, onko sillä tällaisessa käytössä niin suuri merkitys. Mennään muutenkin aika paljon ilman satulaa, eikä Taavi siitä ole kipeytynyt. Tiedä sitten, mikä olisi parhaaksi..

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.