maanantai 15. helmikuuta 2016

Vähän rankemmat sivuvaikutukset...


Lääkitystä on takana neljä päivää puolikkaalla tabletilla. Tänään huomasin, että lanta on muuttunut löysäksi. Tämä tuntuu olevan lukemani perusteella melko yleinen (ja toivottavasti ohimenevä) haittavaikutus.

Sensijaan sain illalla tallilta puhelun, joka laittoi kädet tutisemaan. Lomittaja oli soittanut tallinomistajalle, että Rippe oli saanut jonkun kohtauksen. Kun pyyhälsin sitten paikalle, sain tarkemmin selonteon tapahtuneesta. Kutakuinkin se meni niin, että sisääntuotaessa Rippe oli yrittänyt työntää päänsä käytävällä olevaan ämpäriin, taluttaja oli kiskaissut sen pois ämpäriltä. Poni oli lähtenyt peruuttamaan taaksepäin vauhdilla silmät päässää seisoen, kaatunut pyllylleen, siitä mennyt nurin ja kouristellut maassa. Sitten se oli noussut ylös ja ollut ihan normaali, toki hiukan ihmeissään.

Tilanne oli kuulemma näyttänyt melko hurjalle ja siihen nähden silmäkulman pintahaava oli aika vähäistä. Säikähdys omistajan ja lomittajan mielessä sensijaan oli suuri.

Poni oli illalla kuitenkin melko normaali, ehkä vähän sellainen nuutunut, mutta se söi hyvin ja kävin ulkona kääntämässä sitä. Jalatkin tuntuivat toimivan ihan hyvin.

Soitan aamulla eläinlääkärille ja kysyn asiasta ja siitä, mitä lääkityksen kanssa nyt tehdään. Ratsastaa ei ainakaan nyt uskalla.

15 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. No kyllä taas aika uskomattomalta alkaa tuntua.. :p

      Poista
  2. Voikohan hevosilla olla epilepsiakohtauksia...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kaiketi voi ja jonkun hevonen oli sellaisen tästä lääkkeestä saanut... Nyt aamulla poni horjui ja huojui käytävällä eli sillä on ataksiaoireita.

      Poista
  3. Voi itku sentään! Niin epäreilua, että aina tulee jotain erikoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Heitän kohta pyyhkeen kehän, ihan kohta.

      Poista
  4. Muistan että kaverini jo edesmenneellä cushing-hevosella oli juurikin epilepsian kaltaisia kohtauksia joskus. Eli ilmeisesti voi kuulua taudinkuvaan tai lääkkeiden sivuvaikutuksiin. Todella pelottavaa kyllä ajatella miten kävisi jos tuollainen kohtaus tulisi vaikka ratsastuksen aikana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, cushingin tautiin liittyy ilmeisesti epilepsia-tyyppiset kohtaukset. Mutta en kyllä purematta viele sitä, että oireet alkavat ihan samaan aikaan lääkkeen aloituksen kanssa... :)

      Todella hankala tilanne, koska hevonen voi tosiaan olla melko vaarallinen käsitellä..

      Poista
  5. Oi voi sentään. Kertoilethan taas mitä eläinlääkäri sanoo! Ja kylmiä hermoja omistajalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Läääkärin kanssa on oltu tänään juttusilla ja lääkeyhtiöön on myös oltu yhteydessä. Kaikki on edelleen aika kysymysmerkkiä. Laitan huomenna lisää tietoa, kun näen ponin aamusta. Lääkitys puolitetaan nyt ainakin alkajaisiksi.

      Poista
  6. Voi kurjuus sentään... :/ Kyllä teilläkin sitten vastustaa. Hevonen on sen verran iso eläin, että se vielä lisää sitä miten pelottavaa on jos se saa jonkin kohtauksen.
    Tsemppiä sekä sinulle, että ponille!

    VastaaPoista
  7. Ei hitto, että osaa elämä taas koetella sinnuu. Toivotaan, että kaikki menee parhainpäin <3

    VastaaPoista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.