sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Tilsakumin korvikkeita



Viikonloppuna on maastoiltu kunnolla Sisun ja Emmin kanssa. Eilen käytiin pitkä ja reipas lenkki tarkoituksena saada hikeä pintaan. Rippe touhotti innoissaan menemään, eikä tuntunut vielä tallillakaan väsyneeltä. Tänään sitten otettiin vähän lyhyempi lenkki, jossa pari reippaampaa laukkapätkää.

Koska minä unohdin pyytää kengittäjältä tilsakumit viimeisessä kengityksessä, ollaan oltu nyt vähän pulassa lumien palattua. Eilen testattiin teippipantettia eli teipattiin koko kavionpohja umpeen. Toimii ihan hyvin, mutta puolessa välissä lenkkiä teippi kului puhki! Pitäisi siis laittaa enemmän kerroksia tai hankkia jotain superkestävää teippiä.



Tänään sitten testattiin sukkaa. :D Ajatuksena oli, ettei sukka kuluisi yhtä nopeasti, kun teippi. Pujotettiin siis sukka kavion yli ja teipattiin kiinni. Tämäkin toimi ihan hyvin, mutta viimeisen reippaan laukkapätkän jälkeen sukat alkoivat repsottaa ja hajosivat atomeiksi. Hokeille tehdyt reiät varmasti edesauttoivat asiaa. Kuitenkin lyhyen lenkin niillä olisi heittänyt ja näin hätäapuna ihan pelittävät. 

Tallinomistaja sitten muisti tänään sanoa, että hänellä on myynnissä niitä irroitettavia tilsakumeja, joten ensiviikolla päästään sitten kokeilemaan niitä.

Ennen lenkkiä

Lenkin jälkeen

Jokatapauksessa näistä kokeiluista oli sen verran apua, että päästiin lenkille. Eikä tarvinnut tulla jatkuvasti alas tilsoja irrottamaan, eikä tarvinnut pelätä liukastumista tai jalan nyrjähdystä. Rippekin tuntui liikkuvan varmemmin.

Hyvää ystävänpäivää kaikille!



2 kommenttia:

  1. Olipas kivoja vinkkejä! Meilläkin on tällä hetkellä ongelmana tuo tilsakumien puute, voisin ehkä joku päivä tällaista kyhäelmää kokeilla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nämä tyhjää paremmin pelittävät. :-D ei tarvinut tilsojen takia talliin jäädä.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.