keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Päivityksiä tilanteeseen

Vihdoinkin koneen ääressä päivittämässä Ripen kuulumisia. Näin heti alkuun täytyy sanoa, että pää on ihan pyörällä, alitajunta käy täysillä kokoajan ja prosessoi asiaa kokoajan. Siitä kertoo ehkä sekin, että näin toissayönää unta, että koetettiin K:n kanssa lopettaa Rippeä siinä kuitenkaan onnistumatta! :D Herranjestas!




Rippe voi tällähetkellä hyvin. Se ei ole saanut uusia kohtauksia. Eilen aamulla se kärsi vielä melko voimakkaista ataksia-oireista. Useamman kerran se alkoi kaatua suorin jaloin käytävällä ja kyljestä tönäisemällä se meinasi mennä nurin. Kavioidenpuhdistus oli liki mahdotonta, koska poni lähti kaatumaan samantien suorilta jaloilta taaksepäin. Ilme oli myös usvainen ja poni vaipui välillä omiin maailmoihinsa, josta se heräsi kuin sähköiskun turpaan saaneena.

Eläinlääkärin sain kiinni iltapäivällä ja hän oli oireet kuultuaan todella ihmeissään. Hän soitti lääkefirmaan, jossa olivat ykskantaan todenneet, että ei voi olla lääkkeestä johtuvaa. Se ei kuulemma aiheuta neurologisia oireita. Että josko on cushing niin pitkällä jo, että se aiheuttaa oireet.
Aika hassu sattuma, että tauti pahenee samaan aikaan lääkityksen aloituksen kanssa. Varsinkin, kun ponilla ei ole koskaan aiemmin ollut mitään vastaavaa oirehtimista. Lisäksi lääkkeen haittavaikutuksina mainitaan lievät neurologiset oireet, kuten lievä ataksia.



Taivaalla on pieniä vihreitä miehiä

Yksi mahdollisuus on se, että lääkitys laukaisee jo olemassaolevan oireistoin voimakkaampana. Yhtä kaikki, lyön pääni pantiksi, että lääkityksellä oli kuitenkin oireisiin jonkinlainen yhteys.

Lääkärin kanssa asiaa pohdittiin ja päädyttiin nyt kokeilemaan annoksen puolittamista. Annoshan on muutenkin ollut todella pieni. Joka päivä pitää ponin kuulumiset rapotoida lääkärille ja hän tulee ottamaan siitä verikokeet vielä kerran joko viikon lopussa tai ensiviikon alkupuolella.
Eilen poni jäi ilman lääkettä, kun odottelin lääkärin ohjeita asian suhteen.
Ja kappas. Varmaan sattumaa, mutta tänään tallissa seisoi ihan varmajalkainen ja selväpäinen hevonen. Kentälläkin perä lensi ja jalat pysyi alla hyvin. 








8 kommenttia:

  1. Kuulostaapa epäilyttävältä tuo lääkeasia. En sinuna antaisi enää yhtäkään pilleriä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alan itsekin kohta kääntyä siihen, että en anna noita enää... Poni-parka on niitä saatuaan ihan ulapalla.

      Poista
  2. Onpa hurjat nuo oireet! Kyllä tekin jo ansaitsisitte elellä hetken ihan terveenä ja huoletta. Toivottavasti löytyy annostus jolla cushing pysyisi oireetta mutta sivuvaikutuksia ei tulisi. Onneksi teillä kuulostaisi olevan ell joka oikeasti paneutiu Ripen tilanteeseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyv lääkäri on kyllä ihan painonsa arvosta kultaa. :) Hyrjat oireet kyllä - eikä tilanne ainakaan vielä näyttänyt paremmalta pienemmälläkään annostuksella.. Nyt ollaan vähän miettimistauolla omasta päätöksestäni.

      Poista
  3. Aika vaikea uskoa, etteikö tuo johtuisi lääkkeestä. Harmin paikka! Onko mitään muuta lääkitystä, jota voisi kokeilla?

    Onneksi Rippe näyttää ainakin kuvissa hurjan hyvinvoivalta! Se on kyllä niin nätti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minustakin on melko kova sattuma, että ponin oireet alkoivat juuri samaan aikaan lääkekokeilun aikaan. Hevosille ei ole umesa saatavilla muuta lääkitystä. :( Mutta jos tilanne on tämä, niin sitten mennään ilman niin kauan, kun poni pysyy kunnossa.

      Poista
  4. Lääkefirmathan kieltää kaiken. Ihan selvästihän tuo on yhdistettävissä kertomasi perusteella lääkkeeseen. Toivotaan, että sopiva lääketasapaino löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä minäkin nyt ihan rehellisesti olen sitä mieltä, että lääke on syypää. Mutta ei tullut yllätyksenä, että mun poni on "ainut" tällainen tapaus.. :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.