torstai 7. maaliskuuta 2013

Maastakäsittelyaamu


Tänään kävin aamusella tallilla Taavia moikkaamassa. Sainkin taas hörinätervehdyksen, kun ovelta huhuilin. Pitäisi joskus saada videolle, se on niin suloinen. :))

Kavio näytti minusta tänään jo huomattavasti paremmalta, täytyy nyt seurailla sitä jonkin aikaa. Kengittäjä on tulossa varmaan 2-3 viikon kuluessa, kun mulla on taas lomaa. Pääsen sitten itse paikalle näyttämään tuon ja kertomaan nivelrikosta.




Harjailin Taavin taas käytävällä vapaana, se oli hyväntuulinen ja iloinen kokoajan. Jouduin välillä muistuttelemaan paikallaanolosta, mutta suurimman osan ajasta Taavi seisoi nätisti. Laitoin naruriimun ja lähdettiin pihalle tekemään vaihteeksi vähän maastakäsin-juttuja, ettei aina tarvitse ratsastaa.
Pihalle lähtiessä Taavi alkoi oviaukossa sätkiä, syyksi osoittautuivat kaksi heinäpuolelle jätettyä kastelkannua, hui kerrassaan! Taavilla polvet notkui ennenkuin se uskaltautui haistelemaan moisia vihreitä hirvityksiä.

Pihalla poltettiin ilmeisesti roskia ja tynnyrissä oli tuli, Taavi tosin ei sanonut siitä yhtikäs mitään... Sattui olemaan monta isoa kaivinkonetta yms. kentän vieressä seisomassa, joten saatiin hyvä tilaisuus tutustua niihin. Annoin Taavin mennä itse tutustumaan ja turvalla koskettamisesta sai palkaksi leivänpalan. Hyvin sujui, eikä Taavia edes kovasti pelottanut.


Kamalat kastelukannut!

Ja vähemmän pelottava kaivinkone. ;)

Kentällä tehtiin taas vähän taluttamisjuttuja, Taavia joutui vähän herättelemään ja silti se tuntui keskittyvän ihan kaikkeen muuhun. Pääasiassa kuitenkin pysähdykset, käännökset ja temponvaihdokset sujuivat ihan ok. Vähän myös väistätin etu- ja takaosaa. Takaosa siirtyy liiankin liioitellusti (Taavi ottaa yhden askeleen sijaan kokonaisen kierroksen askeleita) ja etupää ei sitten sitäkään vähää. :) Etupään kanssa Taavi tarjoaa edelleen vaan eteen ja taakse, mutta riimusta avittamalla tehtävä onnistui. Lopetin yhteen onnistuneeseen sivulle siirtymiseen ilman avustamista.
Sitten Taavi saikin taas mennä oman mielensä mukaan ja tutkiskella. Se löysi eilisen puhurin jäljiltä paljon syötäviä männynoksia ja muutakin mielenkiintoista, sitten olikin jo kiire tallillepäin.






Kylmäsin jalan ja laitoin Arnikaa, Taavi sai Greenline-vellin ja puhdistin kavion lohkeaman ja laitoin taas Betadinea siihen.Venyteltiin vielä porkkanan kanssa molempiin suuntiin, ylös ja alas.  Sitten Taavi pääsi ulos kamujen kanssa syömään.



2 kommenttia:

  1. Tuo kaviohalkeama varmaan hoituu ihan omalla painollaan, onneksi. Se sitten kasvaa alas vaan :).

    Teillä on kivannäköinen tuo riimu. Ratsastatko myös sillä? Mistä olet ostanut?

    Nättejä aurinkoisia kuvia :)

    Otahan joskus tervehdyshörinästä videota. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miekin luulen, että se onneksi paranee ihan itsekseen. :)

      Tuo on ollut kyllä hyvä ostos, se on tallivaruste.fi:stä. Oli silloin joku kampanja ja sai vitosella tuon pitkän narunkin samaan pakettiin. :)
      Ratsastin sillä aikaisemmin ennen kuolaimettomien hankkimista. Ihan hyvin se toimi siinäkin, vaikka tietysti kääntävissä avuissa hieman epävakaa (pyörii).

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.