keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Hysteerisen hevosenomistajan paluu.....

Paljon ei ole kerrottavaa viime päiviltä, kun lenkit rajoittuvat lyhyisiin kävelyihin ja tallilla ei ole tapahtunut mitään kummallista. Ollaan Taavin kanssa tosin harjoiteltu irtioloa käytävällä ja se on sujunut odotettua paljon paremmin. Olen jopa voinut piipahtaa satulahuoneen puolella ilman, että melassiämpäri on vetänyt liikaa puoleensa.
Nämä iltaviikot on siitä tylsiä, että aina on pimeää ja nyt on ollut vielä ihan järkyt kelitkin. Eilen tehtiin lyhyt lenkki vesisateessa, joka muuttui alijäähtyneeksi vedeksi, oli kylmä. Tänään puhalsi melkein myrskytuuli, mutta hyvin me selvittiin.. Nää on näitä hevosenomistajan ihannepäiviä!

Yhdestä asiasta ajattelin kuitenkin kysäistä, se liittyy tähän:





Huomasin tämän halkeaman(?) eilen. Ja nyt vasta kotona hoksasin, että sehän on samassa paikassa kun tässä postauksessa kuvattu haava ja liittyneekin siis siihen!
Tuo on todella iljettävän näköinen ja aika syväkin, kavio oli tuolta kohtaa myös lämmin, mutta Taavi ei aristanut alueen painelua ollenkaan, enkää liikkeessäkään huomaa (käynnissä) mitään erikoista.
Huuhdoin tuota kylmällä vedellä ja laitoin Betadinea.. Mitähän tuolle pitäisi tehdä? Pitääkö soittaa hetimmiten ell tai kengittäjä? Irtoaako koko kavio kohta? :D Onko sinne tullut jotain kasvustoa? Sieltä ei tule märkää, ei verta eikä muutakaan eritettä, se on siis käytännössä ihan kuiva. Vai onko se vaan vanha parantumassa oleva vamma ilman sen suurempaa hysteriaa? Apua!




5 kommenttia:

  1. Voi ei, en osaa kyllä yhtään neuvoa tuon halkeaman suhteen. Ei se kyllä omaan silmääni ainakaan tuossa kuvassa näytä hirveän pahalta, mutta mistä näistä hevosista ikinä tietää, kun sitten välillä ovatkin niin herkkiä...?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sehän se on, kun näillä tuppaa olemaan kaikenlaista mysteeriä ja Taavikin tuntuu ulkomuodostaan huolimatta olevan herkänlainen kaikelle kivulle yms.. :)

      Poista
  2. Tuotatuota, voihan rähmä. Se on varmaan nyt tullut näkyville kun on kasvanut tuosta karvanrajasta alaspäin... Millonkas teillä on seuraava kengitys? Lähteekö tuo halkeama ns sisällepäin vai alaspäin?

    On nuo hokit kyllä pirullisia. Skinnylle tuli myös halkeama kavioon kun talvella oli polkenut hokilla siihen. Se ei ollut mitenkään syvä eikä hälyyttävä. Kestää melkein uvoden ennenkuin tommonen kasvaa alas :S. tuossa on se kuva http://1.bp.blogspot.com/-_5P5cW-STEc/UEyiek40scI/AAAAAAAABSw/eQFXe3eu53k/s320/IMG_4728.JPG

    Riippuu ihan siitä miten syvä se halkeama on. Viimestään se kengittäjä osaapi tuosta sanoa, en usko että eläinlääkäriä tarvii mennä kutsumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taavin kaviot on ihan kauhean näköiset, kun se on polkenut/kaverit on painissa polkeneet niihin jokapuolelle vekkejä..

      Taavi on kengitetty ehkä noin 3-4vkoa sitten, ajattelin pyytää kengittäjän seuraavaksi ehkä jo parin viikon päästä, kun mulla on loma. Jos tilanne ei pahene, niin kysyn sitten häneltä, muuten soitan jo aikaisemmin.
      Halkeaman syvyyttä on vähän vaikea arvioida, mutta ei Taavi arista, vaikka sitä eilen särkin, arvioisin, että noin 1-2cm olisi syvyys. Halkeama lähtee alas ja sisällepäin viistosti.

      Tänään tilanne näytti minusta kyllä jo paremmalta, näytti ainakin olevan enemmän ummessa eikä kavio ollut yhtä kuuma.. Ehkä sinne on vaan mennyt jotain likaa karsinasta, täytyy koettaa pitää puhtaana ja seurailla.

      Mut kiitos rauhoittelusta, ehkä tässä ei taaskaan ole hengenlähtö lähellä. ;)

      Poista
    2. 1-2cm ei ole vielä paha, ei mene ihan sisärakenteisiin vielä jos menee vain viistosti eikä suoraan sivulle. Eipä noille kai mitään voi tehdä. Jos ois syvempi niin kai ois jotain paikka-aineita tai kääreitä sitten.

      Voit olla varmaan ihan rauhassa. Kengittäjä sitten tietää sanoa lisää :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.