torstai 28. maaliskuuta 2013

Aurinkolenkki, vieraissa ja lastaus vol 2



Eilen kävin Taavin kanssa aurinkoisella kävelylenkillä ja otettiin me vähän raviakin.

Taavi oli vähän nihkeä lähtemään tarhasta talliin ja sillä oli vähän hätä kavereiden perään. Eino oli laitettu vain hetkeä aiemmin samaan tarhaan ja ilmeisesti Taavi olisi halunnut jäädä mielummin leikkimään Einon kanssa.

Heti kun kipusin kyytiin aitan reunalta, niin Taavi halusi käydä katsomassa, että valtakunnassa on kaikki hyvin. Sitten voitiin lähteä lenkille. Tuntui olevan kevättä rinnassa, kun Taavi oli niin pörheä ja puhisteli vähän kaikelle. Erityisen pelottavia oli pellolle ilmestyneet lumikinokset tien veressä (siihen on aurattu väliaikainen kenttä). Niiden kohdalla polvetkin notkui ja meno oli tosi epätasaista. :D
Muuten lenkki sujui hyvin ja Taavi oli ihan pirteäkin. En kerennyt sen kanssa temppuilemaan tai palloilemaan, kun mulla oli suunnitelmissa käydä ystävän tallilla pitkästä aikaa.



Onhan kaverit vielä tallella?



Lähdinkin tallilta sitten suoraan seuraavalle tallille. Alkuperäinen tarkoitus oli käydä moikkaamassa uutta todella suloista Masa-varsaa, mutta päädyin lopulta myös Lassi-suokin kyytiin. :)
Harmi, että kerkesi tulla pimeä, eikä saatu siitä kuvia, mutta tarkoitus olisi nyt käydä useamminkin Lassia liikuttelemassa ja mahdollisesti kerätä sille vähän kokemusta jostain kisoistakin. Katsotaan nyt...Oli kieltämättä hauskaa ratsastaa ihan erilaisella hevosella, reippaalla ja eteenpäinpyrkivällä. Kenttä oli sen verran huonossa kunnossa, että keskityttiin ihan vaan vähän taivuttelemaan ja pitkillä sivuilla otin pätkittäin ravia. Vähän myös tehtiin väistöä askel sinne ja toinen tänne. 
Lassista oli selvästi ihan mukavaa päästä pitkästä aikaa töihin ja karsinassa opeteltiin vähän seisomaan rauhassa ja luopumaan namista.


Lassi 4-vee toukokuussa 2012, ehkä sata kiloa hoikempana. ;)



Ihana supersöpö Masa 10kk :)


Tänään sitten päätettiin taas lastata Taavia uudelleen. Mentiin tallille iltapäivästä ja tällä kertaa Taavi tuli höristellen portille ja lähti mukaan tosi mielellään. Käytiin tallissa syöttämässä ja juottamassa Taavi, samalla otin kuppiin mukaan kauraa ja lusernia ja lisäksi litran kuuppaan vähän kauraa (helpompi ravistella ja houkutella sillä).
Karri kuvasi videolle tämänpäiväisiä harjoituksia, mutten enää tänään jaksanut alkaa niitä muokkailemaan ja lataamaan. Ehkä huomenna lisään niitä tänne.

Vähän meinasi naurattaa, miten hölmöltä voi hevonen näyttää herkkuja epätoivoisesti hamuillessaan, tässä yksi videokaappaus:




Tämä on ihan alkutilanne, Taavi kävi kopissa 3-4 kertaan melkein sisällä asti, joten harjoitus sujui tosi hyvin. Se ei myöskään kertaakaan poistunut paikalta, eikä hermostunut missään vaiheessa. Eli oikein onnistunut lastauskerta tänään. Tosin jouduin käydä hakemassa lisää herkkuja ja sillä matkalla onnistuin liukastumaan, reisilihas luultavasti revähti rytäkässä.. Jätettiin sitten lastausurakka tältä päivältä sen jälkeen yhteen onnistuneeseen sisääntuloon (sujui muuten ihan suorilta, ilman mitään epäröintiä!).
Siihen asti kaikki on hyvin, kunnes lähden menemään puomin ali. Sitten Taavia alkaa arveluttaa ja se peruuttaa varmuudeksi ulos. Mutta eiköhän tämä tästä, pikkuhiljaa voi vaikeustasoa nostaa, kun saadaan se ensin tulemaan vapaaehtoisesti edes sisälle. 


Tässä vaiheessa oli lastattu vähän reilu 2 minuuttia!

Tähän jätettiin tältä päivältä (kuppi on jo saatu nostettua puomin päälle), taluttaja on vähän tuskaisen näköinen.. :D

Leikittiin vielä lastauksen jälkeen vähän pallolla ulkona. Nyt Taavi malttoi jopa kohtalaisesti keskittyä pallon siirtelyyn ja innostui pallon nähdessään selvästi. Tästäkin on videolla pätkä. 




Lopuksi vielä pestiin jalkoihin tarhassa tulleet polkemat (taas.....) ja laitoin niihin Betadinea. Sitten Taavi pääsi takaisin tarhaan, Eino olikin portilla odottelemassa kaveria. K antoi Taaville vielä porkkanaa ja Taavia kovasti ärsytti vieressä ollut Eino. Mutta eipä Einokaan enää jaksa kovin kovasti väistää, vaikka Taavi sille kiukutteleekin. Tuntuu olevan vähän sellaista leikkijähäämistäkin välillä poikien kesken.


Hurja-Taavi!



PS. Ostin Taaville käytettynä oranssin korvahupun, oli ihan pakko... Se tuli tänään postissa ja pääsikin sovitukseen heti. Oli ihan sopiva. K:n mielestä tuo huppu on kuulemma tyttömäinen, kun siinä on tollasta pitsiäkin... Heh. Mutta väri on kuulemma hyvä. ;) No sen mielestä myös meksikolaisissa suitsissa oleva lampaanarvapehmuste ("donitsi" niinkuin hän sanoo") on myös tyttömäinen ja nolo.. :D 

Uusi pipa




1 kommentti:

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.