tiistai 18. joulukuuta 2012

Saatiin haaste

To The Unknown-blogi haastoi meidät vastaamaan muutamaan kysymykseen, joten tallivapaan kunniaksi vastailen. (Kärsin muuten suurista omantunnontuskista, kun en piipahtanut tallilla katsomassa Taavia tänään, mutta oli ihan pakko päivällä nukkua päikkärit kehnon olon takia ja kävihän Sanni siellä kuitenkin... Mutta silti..)

Haasteessa tulee vastata kymmeneen kysymykseen sekä haastaa neljä blogia tekemään saman haasteen.

Haasteen saa:
Meillä ei ole lukijoina kovin montaa blogia ja osa näyttää jo kertaalleen vastanneen näihin, joten jätän haastamatta. ;)

Ja tästä lähtee:

1. Miksi aloitit blogin pidon?
Alunperin ihan päiväkirjan takia, täältä on helppo sitten lueskella, että mitä milloinkin on tehty. On myös ollut jälkikäteen hyvä tarkistella, millainen Taavi on milloinkin ollut.
Ajattelin kuitenkin tehdä yksityisen päiväkirjan sijaan ihan julkisen blogin, koska joku saattaa hyötyä jostain kirjoittamastani asiasta ja on todella mukava vaihdella ajatuksia eri ongelmista ja miksei onnistumisistakin.
Lisäksi monet sukulaiset ja tuttavat käyvät blogista lueskelemassa, miten Taavilla ja mulla menee ja ei tarvitse sitten samoja asioita kertoa kaikille moneen kertaan.  :)


2. Oletko kilpaillut/millä tasolla kilpailet?
Elmon kanssa on tullut kilpailtua seuratasolla, muutama startti myös aluetasolla, HeB:stä meillä on muutama tulos ja 90cm esteradoista, pari AM5-arvostelulla.
Joskus nuorempana olen myös kilpaillut pari kertaa valjakkoajossa shettiksillä Belinda ja Nemesis.. Heh.
Nykyisin en juurikaan kilpaile jotain satunnaista pikkukilpailua lukuunottamatta, koska oma näkemykseni hevosurheilusta kilpalajina on muuttunut.


3. Kuinka kauan olet ratsastanut?
Hevostellut olen 15 vuotta, mutta osan aikaa siitä ajanut. Sanoisin että kymmenisen vuotta olen ehkä ratsastanut, melko paljon itsenäisesti.

4. Koulu vai esteet?
Kouluratsastus, mulle on kehittynyt hirveä rimakauhu vuosien aikana.

5. Valmennus vai kilpailut?
Valmennus ehdottomasti, mielellään vielä yksin. Toki on väliä sillä kuka valmentaa, mutta hyvän valmentajan kanssa homma on mieluisaa ja ahaa-elämykset upeita!
Parhaita valmennushetkiä koin nyt jo edesmenneen lv-tamma Maten kanssa, kun sitä koulutettiin ratsuksi, se kehittyi valtavasti  ja opin siltä niin paljon, enemmän kuin miltään muulta hevoselta.


Videokaappaus Matella ratsastelusta, tässä ratsun uraa takana muutamia kuukausia, kevennän ja selitän sillä hassua asentoa..

6. Poni vai hevonen? Perustele.
No Taavihan on poninkokoinen hevonen ja kyllähän se luonteessa näkyy. Elmo oli ponimaisuuden huipentuma ja keksi kokoajan jotain ihmejuttuja. Taavi taas on rauhallinen ja yksinkertainen käsitellä. Ehkä sanon siis, että hevonen nykyään.

7. Onko sinulla hoito-, vuokra- tai omaa hevosta?
On ollut noita kaikkia, mutta tällähetkellä on oma Taavi. :) Enkä osaisi kyllä enää muiden hevosia vuokrailla tai ratsastaa, oma on aina oma.
Mieleen painuvin on tietty eka oma hoitohevonen joskus 10-vuotiaana, yli 160cm Bodette-tamma, jolle laitoin suitset ja satulan ämpärin päältä. :)

Bodette, ainut kuva joka on säilynyt ja tämäkin kaverin ottama

8. Oletko hypännyt maastoesteitä?
Olen, Elmon kanssa. 
Vuosi taitaa olla 2008

9. Lempihevosrotusi?
Ei ole yksittäistä rotua, mutta tykkään  new foresteista (vanhoista vankanmallisista) ja englannin täysiverisistä. Myös eestinhevosen ovat lähellä sydäntä. Tosin Taavi on Valko-venäjänhevonen ja ainakin tällähetkellä rotu vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta.

10. Korkein hyppäämäsi este?
125cm Elmolla joskus, enää en uskaltaisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.