sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Hyvän mielen ratsastelu osa2



Taavilla on tänään nimpparit, onnea Taaville! :)

Menin vähän myöhemmin tänään tallille ja hevoset olivat juuri tulossa sisälle. Sain tehtäväkseni vahtia, että vapaana tulevat menevät omiin koppeihinsa, Taavi rynnisti sisään kiireellä ja sen ilme oli hiukkasen hämmästynyt, kun tönötin sitä vastassa. :D Kyllä se omaan karsinaan kuitenkin löysi ja Heikki myös.

Taavi ei luimistellut juurikaan Luserni-kupin äärellä, ilmeisesti alkaa oppi mennä perille. Se saikin rauhassa syödä hetken aikaa, ennenkuin menin sitä harjamaan.
Laittelin sen kuntoon, virittelin koulusatulan alle geeleistä patenttia, kun se on vähän leveä nyt, ihan hyvä siitä sitten tuli, kun oli ohut geeliromaani ensin ja sen päällä edestä kohottava geeli vielä. Pitäisi nyt jossain vaiheessa kavennuttaa koko vempele, mutta ajattelin lykätä sitä siihen, että Taavin muodonmuutos tasaantuu, se tiputti mahahaavan takia jonkin verran liikaakin massaa satulan alueelta.

Lähdettiin maastoon päin, kunhan olin ensin saanut taas itseni hilattua kyytiin. Otsalamppu jäi taas matkasta, mutta hyvin myö nähtiin ilmankin. Käytiin "kylällä päin" pitkästä aikaa. Taavi tuntui reippaalta ja pirteältä, vaikkakin mulkoili välillä kotiinpäin ja hiissaili. Siirsin sen raviin ja siinä se eteni tosi hyvin, se ei myöskään yhtään tälläkertaa hiissaillut tai koettanut venyttää kaulaa.
Annoin välillä Taavin kävellä ja sitten taas ravattiin. Lenkki sujui poispäin kotoa paljon sujuvammin ravissa, kun käynnissä on ihan pakko mongertaa ja kiemurtaa kokoajan.

Vastaan tuli traktori, mutta kiitos pimeyden, näin sen valot jo kaukaa ja kerkesin ohjata Taavin levennykseen. Käytiin ihan ison tien risteyksessä asti, matkaa sinne on joku 3km. Takaisinpäin käännyttäessä tehtiin takaosakäännös-harjoitus ja sitten reipasta ravia kotiinpäin. Taavi oikein puhkui intoa, jouduin jarruttelemaan kokoajan, ettei nyt ihan juoksisi itseään puhki.
Traktori tuli meitä taas vastaan, tälläkertaa ei ollut paikkaa mihin paeta, joten jouduttiin kohtaamaan hirviö. Traktori hidasti kyllä vauhtia ja ensin Taavi tuntui siltä, että se menee, mutta sitten se poikitti keskelle tietä.
Onneksi kiltti traktorikuski pysäytti traktorin ja kun Taavi ei siltikään mennyt, niin hän sammutti isoimmat valotkin. Kyllä myö sitten pikkuhiljaa päästiin ohi, Taaville tuntui olevan helpompaa, kun traktorikuskikin koetti hivuttaa pikkuhiljaa traktoria eteenpäin, ettei se ollut ihan paikallaan vaanimassa. Koetin moikata kuskille kiitoksen, mutta Taavi näki samalla tilaisuuden tulleen ja ponkaisi vähän vauhdilla ohi. :D

Kotiinpäin oli myös toinen jännähetki; päältä jäätyneen lumikinoksen päällä tipahti jostain ehkä joku isompi lumipaakku ja piti risahduksen. Taavi otti laukkaspurtin sitä karkuun. Olin hyvin ihmeissäni ja teki melkein mieli kiittää sitä reippaudesta. ;)

Otettiin me kotiinpäin pari laukkapätkääkin ja Taavi olisi laukannut vielä lisääkin mielellään. On tosi mahtavaa vaan olla kyydissä ja nauttia menosta ilman, että tarvii kokoajan pyytää ja patistaa liikkumaan.

Tallilla otin varusteet pois, suoristin hikiset karvat ja Taavi pääsi syömään. Psylliumit menivät alas taas mukisematta, päällä oleva melassivesi vaan on Taavista ihan turhaa kamaa, aarteet on pohjalla. :D

Täyttelin heinäverkot ja sen jälkeen kävin katsomassa Taavin vointia, hiki oli ihan hyvin lähtenyt kuivumaan, nälkäkuopissa ehkä vähän kosteampaa kuin muualla. Taavi vaikutti vähän aralta niistä kyljistä, oli ahdistuneen oloinen kun koskin niihin, lieko psylliumit siellä tekemässä tehtäviään.
Se oli myös kovin hellyydenkipeä, tunki päätä syliin ja siliteltäväksi, nuokkui välillä pää mun käsissä ja laittoi päätä olkapäälle samalla korvaan puhallellen. :) Ehkä sillä oli vähän vatsakipuja, jotenkin sen olemus oli vähän sellainen, mutta yhtään vihainen se ei ollut.
Ruoka kuitenkin maistui ja porkkanat varsinkin, joten en ollut kovin paljon huolissaan.

Ehkäpä psylliumit ja mahalääkkeet sekä matokuuri ovat auttaneet, ainakin Taavi on nyt muutaman ratsastuskerran vaikuttanut tosi kivalle, paremmalle kuin koskaan. Viimeisimmän puruepisodin (jossa Taavi sai Sievistä kunnolla) jälkeen ei ole ollut mitään sen suuntaista käytöstä, päinvastoin. Alkaa tuntua taas tosi kivalle. :)


Hevosvoimia peräkkäin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.