tiistai 18. joulukuuta 2012

Pitkästä aikaa...

Tänään menin pitkästä aikaa tallille. On ollu kauhean paljon kaikenlaista kiirettä töissä ja muutenkin tässä joulun alla, ettei oo tallillekaan ehtinyt. Ja sitten vielä tuo Taavin saikku, mut ei sille voi minkään. Täskeintä on nyt, että Taavi saa toipua rauhassa. :)

Taavi katteli minnuu vähän kummissaan kun menin talliin, kävin rapsuttamassa sitä ja sitten jatkoin moikkaamaan uutta tulokasta. Taavi näytti vähän hapamalta, mutta mieli muuttui kun vein sille heiniä. Alkuun se tosin luimisteli kovastikin, mutta tajusi sitten ettei heiniä tipu ennen kun ilme muuttuu ilosemmaksi. :D

Annoin Taavin jäädä rauhassa syömään heiniään ja menin täyttämään heinäverkot. Sen jälkeen Annoin sille vielä Lusernia desin verran ja melassivettä. Kaikki maistui jätkälle hyvin. :)

Sitten aloin harjailla Taavia. Harjasin melko napakasti, jotta näin josko Taavi mahdollisesti reagoisi harjaamiseen, ei reagoinut. Nälkäkuoppien kohdalta mahan alapuolelta se hieman luimisti, mutta ei muuta. Päätinpä  sitten, että lähden pikkumaastolenkille ratsain, kun jätkä vaikutti olevan ok. Laitoin sille varusteet ja oottelin, että tallin omistaja sai hevoset ulos. Uuden tulokkaan se jätti vielä tallin luokse omaan tarhaan.

Vein Taavin ulos aitan luo jossa oli tarkoitus kiivetä selkään. Taavi tosin oli kovasti sitä mieltä, että hän mieluummin menisi moikkaamaan Einoa ja sen vuoksi ei malttanut pysyä paikoillaan. Ärähin sille ja Taavi pysähty kuin seinään. Sen jälkeen Taavi olikin taas oikein kuuliainen.

Maastossa lähdettin perinteiselle lenkille, eli ensin vasemmalle ja sitten oikealle.  Annoin Taavin valita tahdin ja se kulki miellellään eteen. Taavi vaikutti muutenkin hyväntuuliselta. Oltiin lenkillä kaikenkaikkiaan puolisen tuntia.

Tallissa annoin Taavin syödä loppuja heiniään sen ajan kun laittelin varusteet paikoilleen. Suojat oli ihan lumessa ja vein ne sulamaan satulahuoneeseen. Kyttäilin ja syynäsin siinä sitten Taavin oloa jonkun aikaa ja kun muutosta/hikoilua ei ilmenny heitin sille loimen selkään ja vein ulos. Ennen ulos vientiä annoin sille vielä pari porkkanaa kiitokseksi. :)

Nyt en sitten taas vähään aikaan tallille ehdikään, kun lähden jouluksi Kiteelle. Joten siis...


                                                  HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE :)

- Sanni

2 kommenttia:

  1. http://m-pikkujuttuja.blogspot.fi/2012/12/yritetaan-yritetaan-kun-en-vielakaan.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta, täytynee täytellä vielä tänään illemmalla. :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.