tiistai 9. lokakuuta 2012

Yllätys yllätys...maastoilua.

Miulla on  ollu eilen ja tänään Taavi-päivä. Molempina päivinä oon käyny maastossa, kun aina vaan nää märät kelit jatkuu. Lumia ootellessa. 

Eilen menin tallille jo aamusta. Taavi oli saanut karsinaan heiniä ja annoinkin jätkän syödä niitä rauhassa sen aikaa kun laittelin Taavin sapuskat valmiiks ja hain varusteet karsinan luo. Niin ja jäinhän mie perinteiseen tapaan suustaniki kiinni. :D

Taavi vähän luimi miulle, kun menin sitä harjailemaan. Sillä oli vielä heinää jäljellä. Hassu tapa tuo luimiminen, kun se unohtuu aina hetkessä. 

Kun sain Taavin valmiiks vein sen ulos ja kiipesin selkään. Lähdettiin maastoilemaan Saviston suuntaan. Lenkki kesti kaiken kaikkiaan melkein 1½ tuntia. Alkuun vaan käveltiin rennosti. Sitten tehtiin avoja sekä vähän väistöjä. Onneks tuola tiellä on aina niin hiljasta nii pystyy vähän muutakin tekemään. :) Pehmeämmillä kohilla myös ravattiin ja yhdellä peltosuoralla laukattiinkin. Laukassa harjoteltiin nostoja. Otin laukannoston aina käynnistä ja laukkasin pikkupätkän ja nostin uuden laukan. Nostot Taavilla oli hyviä ja jätkä jopa vähän innostui harjotuksesta. Kotiinpäin käännyttäessä jätkän kavelykin oli reippaampaa. Kuinkahan sen reipauden sais koko lenkille? Kotiin päin myö käveltiin suurin osa matkasta. 

Kun päästiin takas tallille hoidin jätkän kuntoon ja heitin loimen kera ulos.

Tänään mentiin myöskin maastoon ja samaan suuntaan kuin eilen. Taavi oli alkuun laiskempi ja tahmeampi kuin eilen. Ilmaakin jätkällä tuntui mahassa olevan. Tosin heti kun se uskaltautui kakkaamaan, tahti reipastu ja jätkä rentoutu. Voi toista. Tänään lähinnä vain käveltiin ja pikkasen ravattiin. Samalla peltosuoralla kuin eieln otin samanlaisen laukkaharjotuksen kuin eilen. Kotiin päin mennessä Taavi tarjosi jopa ite laukkaa ja annoin sen laukata pätkän. Sitten otin sen käyntiin ja nostin uuden laukan, jotta ei sentään ihan oman mielen mukaan pääsisi menemään. Kiittelin jätkää kovasti reippaudesta ja jätkä vaikutti tyytyväiseltä. 

Muistin kerrankin ottaa kameran maastoon mukaan. Seuraavaksi muutama kuva reissulta.



                                   Pellon yllä lentäviä hanhia piti vähän tuijotella.



                                  Kohta kotona.


Talliin tullessa Harjailin Taavin ja annoin sen syödä pellavaliman. Venyttelin myös sen kylkiä porkkanan palojen kera ja tehtiin pari kumarrustakin. Ennen ulos viemistä laitoin sille jätkälle selkään loimen koska keli näytti niin epävakaalta. 

Tarhassa heppakaverit oliki vielä syömässä heiniä ja Taavillekin tuli ihan kiire, jotta saisi vielä osansa. (Vaikka se oli aamulla jo karsinaan heiniä saanutkin) Tarhan portilla se olis vaan kävelly suoraan heinien luo ja unohti kokonaan miut ja sen että oli narussa kiinni. Onneks pelkkä rykäisy sai sen pysähtymään ja tajuamaan asian. Mie ku en kehannu sen perään sinne mutaan lähtä. Heinähäkkien luona Taavi jopa pomotti Hupua ja Hupu väisti, on siitä tullu hurja. :D


                                    Koko lauma.

Huomenna onkin sitten Elinan vuoro päästä heppansa selkään.

- Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.