torstai 18. lokakuuta 2012

Hoikistunut mutahippo

Että oliko niitä herkkuja??

Tänään käytiin Taavin kanssa vähän kevyempi lenkki kuin eilen. Hain sen ulkoa ja se hetken mietittyään tuli luokse ja sain sen loistavasti tarhasta pois, vaikka pomoheppa Clasu olikin portilla nyhjäämässä. Taavi ei onneksi enää pelkää Clasua, eikä väistänyt ollenkaan, vaikka Clasu sille luimikin.

Taavi oli taas ihan yltä päältä kurassa, loimi oli onneksi pitänyt hevosen suht siistinä, mutta naamakin oli ihan saven peitossa ja harjasta roikkui mutapalloja. :D Suuntasimmekin suoraan pesupaikalle ja pesin ensin loimen joka oli Taavin päällä, sitten pesin jalat ja kainalot. Naamaa en viitsinyt alkaa pesemään, olkoot mutainen, ei se täällä maalla niin vaarallista ole.

Taavi sai syödä karsinassa pellavavellin ja heinää sillä aikaa, kun laittelin sen kuntoon. Mittasin vaihteeksi painomittanauhalla ja se oli taas hiukkasen hoikistunut, nyt nauha antoi painoksi 455kg. Tosi hienoa, tunnustelinkin, että kylkiluut tuntuivat vähän selkeämmin taas.

Todistuaineistoa laihtumisesta

Lähdettiin tänään taas vasemmalle ja seuraavasta oikealle (vaikka Taavi olisi halunut mennä vasemmalle). Tehtiin tien laidasta laitaan väistöjä ja koetin keskittyä siihen, että takapääkin tulee mukaan liikeeseen. Tein myös muutamia pysähdyksia ja loivaan ylämäkeen sitten useamman pysähdyksen ja käyntiin-siirtymän.
Käytiin yhdellä peltotiellä kävelemässä ja käännyttiin sen päässä takaisin kotiin. Kotiinpäin tehtiin vielä vähän väistöjä, koetin saada Taavin jalkoja solmuun tekemällä vain pari askelta vasemmalle ja heti perään pari askelta oikealle, mutta hyvin se siitä suoritui. Vasempaan meinaa se takapää unohtua, mutta kun korjasin omaakin istuntaa, niin homma sujui heti vähän paremmin.

Otettiin vähän raviakin kotiinpäin, kun Taavin tuntui olevan hyvin ryhdissä, loivaan ylämäkeen tehtiin kolme pysähdys ja raviin-siirtymää, ne sujui hyvin, kun äänellä vähän kannustin. Tosi hyvää jumppaa takapäälle!
Loppumatka käveltiin kotiin ja pysähdyttiin vielä vakiopaikassa syömään. Mulla oli kädessä neoprenhanskat ja jalassa sadehousut, koulusatulan kanssa tämä oli tosi pitävä yhdistelmä, kun Taavi koitti vetää multa ohjat kädestä useaan otteeseen. Heti kun se luovutti ja rupesi katselemaan maisemia, annoin luvan syödä.

Tallissa riisuin varusteet käytävällä ja annoin luvan mennä karsinaan, mutta Taavi päättikin syödä kivennäispelletit kupista käytävällä seisoen. Sen jälkeen se marssi karsinan puolelle ja rupesi syömään heiniä.. Nauratti vähän. Voihan sen toki noinkin hoitaa. :D

Kivennäisen syöntiä käytävältä käsin, kun ei malta mennä karsinaan ensin
Tässä välissä laittelin varusteet paikalleen ja juttelin isäni kanssa puhelimessa pitkän tovin. Seisoin Taavin karsinan oviaukossa ja Taavi kävikin monen monta kertaa katsomassa, että joko me tehdään temppuja. :)
Lopulta sitten tehtiin taas perinteiset venytykset, kumarrus ja kavio-temppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.