perjantai 19. lokakuuta 2012

Aamulenkki

Tänään starttasin päivän Taavin kanssa maastoillen.

Talliin mennessä annoin Taaville mutusteltavaksi kasan heiniä, pellavamössöt se oli jo saanutkin aikasemmin. Laitoin uudet sapuskat turpoamaan ja hain varusteet valmiiksi karsinan luo.

Harjailin Taavi samalla kun se söi. Nappasin pari kuvaakin, mutta eihän ne taas oikein onnistunu. (Pitäisköhän vihdoin kaivaa esiin tuon kameran ohjeet?) Sitten laitoin Taaville varusteet ja lähdettiin ulos.

Mentiin perinteisesti ekasta risteyksestä vasemmalle ja sitten oikealle. Taavi tosin olis halunnu mennä taas vasemmalle. Alkuun Taavi oli tahmea ja ei olisi viittiny liikkua eteen. Jonkin matkaa käveltyämme, otin muutamia pysähdyksiä ja peruutuksia, pakki tuntui olevan hukassa. En kuitenkaan antanu Taaville periksi, vaan pyysin aina reipasta käyntiä eteen, sitten pysähdyksen ja peruutuksen ja taas reippaan käynnin eteen. Taavi alkoi lopulta piristyä ja keskittyä hommiin. Jatkoin harjoitusta niin, että lisäsin reippaan käynnin tilalle siirtymisen raviin. Taavi teki hyviä siirtymiä ja napakoita pysähdyksiä. Peruutuskin alkoi olla parempi. Pitkiä markoja ei ravattu, vaan keskityin nimenomaan siirtymiin.

Teimme myös väistöharjoituksia tien yli toiselle puolelle ja takaisin, aina väistön jälkeen pyysin reippaan käynnin eteen. Väistöt sujui alusta alkaen hyvin. Huomasi,e ttä niitä oli harjoiteltu eilenkin. :) Annoin Taaville pitkät ohjat ja käveltiin aina peltosuoralle asti, jossa sitten vähän laukattiin molempiin suuntiin. Kotiin päin laukka oli reippaampi. Taavin laukka on kyllä kehittyny hurjasti. Kuten Taavi muutenkin. :)

Kotimatkalla mentiin kevyemmin. Muutamia väistöhäarjotuksia tehtiin ja myös pysähdys peruutus harjoituksia. Taavi oli tosi rento suusta ja mukavan tutnuinen muutenkin. Lopulta annoin sille pitkät ohjat ja käveltiiin kotiin. Annoin sen pysähtyä syömäänkin matkalla.

Tallissa annoin sille pellavamössön ja annoin sen syödä loput heinät kaikessa rauhassa. Putsasin suojat ja vein varusteet paikoilleen. Sitten harjasin Taavin ja tehtiin muutamat venytykset leipäpalojen kera. Lopuksi Heitin sile loimen selkään ja vein ulos.

-Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.