lauantai 20. lokakuuta 2012

Temppupäivä!

Tänään taas vieteltiin ratsastusvapaata, mutta puuhattiin muunlaista aktiviteettia.



Meniskö vai eikö menis, kas siinä vasta pulma..

Menin iltapäivästä tallille ja Taavi lähti tulemaan minua vastaan, mutta kun kaivoin kameran esiin, niin se rupesi epäilemään eikä sitten enää tullutkaan. Jouduin sitten lopuksi hakemaan sen. :D
Tallissa käytiin ensin jalkapesulla ja sitten annoin Taaville ekan annoksen Chia-siemeniä. Tein sille normaalin pellavavellin ja sekoitin siemenet siihen juuri ennen kun lykkäsin sen eteen, etteivät kerenneet turvota. Hyvin teki kauppansa ja kuppi nuoltiin puhtaaksi!
Annoin päälle vähän heinää ja sillä aikaa harjailin suurimmat kurat pois, kerrankin oli mahdollisuus harjata hevonen kunnolla puhtaaksi, kun ei ole satanut.


Tämän narun takana pitää seistä... (Ryntäiden osumisesta ei pidetä Taavin mielestä, ainakaan kun odottaa pellavakippoa)

Reiskan omistaja sattui samaan aikaan tallille ja pyysinkin, jos hän voisi ottaa meistä videon, kun Taavi antaa kaviota. Olisi tarkoitus pikkuhiljaa nostaa vaatimustasoa, että se jossain vaiheessa oppisi antamaan sen kavion ihan käteen asti. Tänään yhden kerran se jo vahdikkaammin heilautti jalan, mutta en kerennyt saamaan kiinni, damn.. Näin hyvin Taavi jo osaa: 



Sitten vielä jatkettiin harjausta ja selvitin jouhetkin, jotka olivatkin ihan mudan peitossa. Sen jälkeen soviteltiin vähän "uusia" (käytettyjä) loimia, jotka tulivat postissa eilen. Ostin Taaville vohveliloimen kuivatukseen ja kuljetukseen ja sitten puuvillaisen verkkoloimen, kun Elmon vanha on vähän lyhyt ja hassun mallinen, tämä oli selvästi jo parempi. Molemmat loimet sopivat oikein hyvin Taaville, vohveliloimessa tosin tuli nuo lapalaskokset tarpeeseen, kun herra on niin leveä edestä..

Ihmeellinen loimi Taavin mielestä, täynnä reikiä..
Vohveliloimen kanssa sitten näin ylväästi

Loimien sovittelun jälkeen lähdettiin sitten pihalle tekemään vähän maastakäsin harjoitteluja. Ensin tarkistelin kuinka sitä ollaan hereillä pysähtelemällä välillä, alkuun ei meinannu millään onnistua, mutta lopuksi Taavikin tajusi seurata mitä puuhaan.
Sitten peruututin sitä kävelemällä kohti ja tämä sujuu tosi hyvin jo. Sen jälkeen väistätin takapäätä kävelemällä kohti sitä ja sekin sujui hyvin. Etupää sen sijaan ei meinannut millään siirtyä, vaan Taavi korjasi aina taaksepäin, lopulta se hoksasi mitä hain ja sekin alkoi sujua. Vähän vielä harjoiteltiin kavio-temppua ja herkuista luopumista (joka on hyvin muistissa), lisäksi namin sai vaan jos sen osasi ottaa kauniisti huulilla.

Tehtiin tallissa vielä venytykset ja kumarrukset, sitten annoin Taaville vähän lisää heinää karsinaan ja se sai jäädäkin jo sisälle pitämään Reiskalle seuraa. Rapsuttelin sitä vielä hetken aikaa ja sitten kirjoitin Chia-siementen päälle anto-ohjeen Sannia varten, lakaisin käytävän ja keräsin tavarat vielä pois ennen kotiinlähtöä. Josko sitä huomenna sitten taas ratsaille kiipeäisi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.