sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Ainoo juttu mist en tingi, ainoo mist en jousta



Lauantaina Taavilla oli vapaapäivä, kun me oltiin synttärijuhlissa Kotkassa. Kävin Haminan Agrimarketista hakemassa sille säkin Greenlineä.
Illalla käytiin moikkaamassa ruunaa ja sain taas kovasti hörinää, kun ovelta nimellä huhuilin. :) Ensimmäinen Greenline-satsikin upposi oikein hyvin, kuppo nuoltiin putipuhtaaksi. Jatkossa siis Greenline korvaa pellavaisen, muita muutoksia ei nyt ole tullut. Pikkuhiljaa jää kivennäinen ja Progut pois ruokavaliosta, kun ne loppuvat. Täytyy kysellä edellisestä kodista, mitä kivennäistä Taavi on siellä syönyt, joskos se sopisi vatsalle paremmin.
Chia-siemenen syötön pudotin nyt siihen 0,6dl:n, kun sitä hiekkaa ei kerran enää tule, eikä sitä tainnut alunperinkään kovin runsaasti onneksi olla. Tai sitten se ei tule ulos, mutta eipä Taavi ole ähkyillyt tmv. oiretta ollut.


Kyljet oli arat tai oikeastaan vain vasen nivunen oli. Kotona asiaa netistä googlettelin ja mietiskelin, mutta ei siihen oikein mitään selvää löytynyt. 

Se ei ole oikein se kohta, mistä vatsahaavahevonen voisi reagoida, se on keskemmällä. Tämä on ihan siinä nivusessa, nälkäkuopan alapuolella aika pieni alue. Suolia siinä lähinnä on, kun koetin hevosen anatomiaan perehtyä.
Taavilla on hyvä ruokahalu, se ei ole koskaan löysällä (pikemminkin päinvastoin), sen karva on hyvässä kunnossa, eikä se aristele satulavyön kiristystä yhtään eikä sen alueen painelemista, se ei irvistele, haukottele tmv. Oli puhetta, että jos tila ei tuosta pahene eikä kuitenkaan helpotakaan, niin samaan aikaan seuraavan hammashuollon kanssa saa sitten lekuri katsella ja kertoa mielipiteensä. Ei tuolla selvästi mitään hengenhätää kuitenkaan ole ja ruokakin maistuu loistavasti.





Tänään Heli lähti taas vaihteeksi kuvaamaan meitä, oltiin tosin liikenteellä ennen auringon paistetta, mutta hyviä kuvia siellä silti tuli.
Hain Taavin ulkoa ja se ei olisi millään halunnut tulla. Luulen sen johtuvan siitä, että tarhan pohja on kesäkengille kovin liukas. Se oli tarhassakin linnoittautunut laitumen puolelle siihen kohtaan, jossa kasvaa pidempää heinää. Onneksi tarhan reunoissa on sulaa, pitävää maata joten päästiin hyvin talliin.

Edelleen vasemman nivusen kohdilta oli kipeä, en edes kerennyt koskemaan siihen, kun häntä jo viuhtoi ja korvat meni luimuun.. :( Muuten Taavi oli hyväntuulinen ja päivä muuttui paremmaksi kun sai syödä Greenline-puuron (tosin se oli vielä osittain turpoomatta, mut ei näyttänyt haittaavan). Laitoin lampaankarvan vain selkään ja otin toisistakin suitsista turparemmin pois.

Lähdettiin pellolle ja pyysin Taavia kävelemään pihan läpi todella varovasti ja se kuunteli hyvin. Se melkein hiipi pihan poikki eikä onneksi kamalan pahasti liukastellutkaan. Pellolla pohja piti hyvin. 

Alkuun otettiin poseraauskuvia ja sitten siirryttiin keskemmälle, mistä löysin hyvän kohdan ratsastaa. Paras kohta, kun on yhden talon edustalla ja se ei oikein sovi kuvaustaustaksi. Mitään kovin vaativaa tuolla pohjalla ei pysty tekemään, mutta askellajit kuitenkin pääsi menemään läpi ja tekemään niitä paljon kaipaamiani ympyröitä!








Menin alkuun käynnissä hetken aikaa ja Taavi hakeutui heti hyvin kuolaimelle. Sitten siirryin raviin ja koska pohja oli vähän haastava, niin annoin sen jolkotella aika pitkällä ohjalla ja tunnustella. Se oli vähän tahmea ja varovaisen tuntuinen ja vähän välillä hoputtelin sitä. Lisäksi se puski kyljistä pohjetta vastaan, mutta nopeasti sille alkoi muistumaan mieleen, että pohjetta pitää väistää ja kyljen taipua.  
Otettiin vähän laukkaakin oikealle, mutta se ei meinannut millään pysyä yllä, hyytyi vaan ihan olemattomiin ja samalla Taavi puski kovasti sisäänpäin.
Sitten koetin nostaa vasempaan laukan siinä kuitenkaan onnistumatta, se kuitenkin sai Taavin vähän eloa ja se alkoi polkea paremmin ja hakea pyöreämmäksi myös ravissa. Hetken aikaa sitten ravailtiin ja pyysin uudelleen laukkaa oikealle. Nyt laukka pyöri tosi hyvin ja pyöreänä, ihan mahtavan tuntuista, kun Taavi itse polki pyytämättä laukkaa eteen! :)
 



Onnistuin myös huijaamaan siltä sen vasemmankin laukan ja se pysyi ylläkin ihan hyvin, katkaisin sitten ennenkuin Taavi itse katkaisee. Näköjään sitä on turha pyytää ennenkun saa hevosen hereille ja takapään työntämään edes vähän. Toisaalta se juuri heräsi ekoista nostoyrityksistä vasemmalle.. ;) 
Kovasti sai hieno ratsu kiitoksia ja sitten lopeteltiinkin jo. Koetettiin vielä ottaa kumarruskuvaa, mutta ei Taavi suostunut ulkona kumartamaan kunnolla, joten jätettiin sitten se asia toistaiseksi.



Vasenta laukkaa!

Ja kiitos siitä!







Tallissa annoin Taaville vähän heinää ja lämmintä melassivettä jota se joikin kokonaisen ämpärillisen. Heinää se ei tosin malttanut syödä, kun sillä oli kova kiire ulos kavereiden kanssa. Aivan hirmuinen kiire! Kyljet ei olleet yhtään kipeät ja sain piikkisualla vedellä niitä ihan hyvin, muutenkin ilme oli parempi ja pirteämpi. Ehkä kyse onkin vaan jonkin sortin ummetuksesta ja kaasun muodostuksesta, sillä nyt kun rankemmin mentiin, niin ilmaa alkoi myös tulla ulos. Tiedä sitten.. Silloin kun kisoihin harjoiteltiin, niin Taavi oli minusta parempivointinen ja sen jälkeenhän sillä on lähinnä kävelty eikä tehty mitään rankempaa.

Laitoin sille sitten villavuorisen sadeloimen ja kaulakappaleen, kun sille oli tullut liikutuksessa hiki. Sinne se lähti ravaillen kavereiden luokse, varmaan jatkamaan kesken jäänyttä painiottelua Clasun kanssa. :)





Helille taas kiitos tosi ihanista kuvista, joita oli yli 200kpl.. :) Oli vaikeuksia valita vain murto-osa näytille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.