maanantai 1. elokuuta 2016

Nyt on vähän enemmän patteja



Niinpä niin. Nyt ei ole selässä enää muutamaa pattia, vaan eilen oli ilmestynyt rykelmä rupea. Erittäin kipeää rupea, joka kuumotti selkeästi. Pesin sen ensihätään Hexocililla ja koko ponin fairylla. Tänään kävin hakemassa apteekista Pesu-Betadinea ja Basibactia. Luulen kyseessä olevan ihon bakteeritulehdus, tutummin ihan vaan kurarupi.

Eipä taideta vähään aikaa ratsastaa, vaan puunataan ponia vesiboksissa. Katsellaan muutama päivä ja jos ei helpota, niin soitellaan lääkäri katsomaan.
 

Putipuhdas poni, huomatkaa erityisesti kerrankin valkoinen häntä!

Aineiden vaikuttaessa on hyvä syödä eväitä. (onnea on hyvä vesiboksi!)

Ainiin. Poni sitten taas tänään otti hatkat ja sain noukkia sen pellolta. Hehe.


4 kommenttia:

  1. Harmillinen vaiva jos on kurarupea. meillä oli tässä keväällä ponin hännän tyvessä pari rupea, taisi pari kolme viikkoa mennä että ne hävisivät hoidolla. Pesin ensin n. 4-5 pv hexocililla ja hyvin kuivasin. Sitten joka toinen päivä ja lopulta 3 päivän välein. Välillä suihkautin cothivettia tarhailun ajaksi ettei ötökät hamua rupiin. :)Meillä ruvet kutisivat aika paljon :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä netistä katselin, niin kuraruven ei kuuluisi kutista? Nämä ei kutise yhtään, ovat aivan sairaan kipeitä ja pelkkä peseminen tuntuu olevan arka paikka. :(
      Täältä mie asiasta luin: http://www.heppalaakari.fi/userData/heppalaakari-ri615/pdf/hevosen_dermatofiloosi.pdf

      Tuolla oli ohjeena, että pesu päivittäin jollain desinfioivalla pesuaineella, 10 min antaa vaikuttaa ja sitten hyvä kuivaus. Mie lätkäsin vielä sitä rasvaa niihin, vaikka toisaalta varmaan voisi olla pitää kuivana. Ei saisi vissiin kastua, mutta eipä tota voi loimi päälläkään seisottaa hautumassa.

      Kuukauden päästä olisi näyttely - toivottavasti olisi siihen mennessa kunnossa ja karvat tallella.

      Poista
  2. Meillä oli viime talvena kurarupi. Ruvet ei olleet kipeitä tai kutisevia ja alkoi kypsyä alle viikossa niin et nappasin ne vaan pois, olivat siis periaatteessa hevosesta jo irti mutta sellaisella limatahmalla pysyttelivät menossa mukana :D

    Muutamia ihan pieniä tuli lisää varmaan ainakin kuukauden ajan mutta käsittelin Imaverolilla ne kohdat 3pv välein. Sain ohjeen kun ell kävi katsomassa.

    Laiku oli klipattu niiden tullessa ja vaikka klipattiin vielä talvella 2 kertaa uudestaankin (osittain niiden takia kun karva kasvoi ihan eri tahtia, välillä tupoissa oli useamman sentin karva ja välillä vaan parin millin) ja nyt vasta kesäkarvaan vaihtuessa toukokuussa karvankasvu tasaantui muun karvan kanssa. Noi rupi/tuppoalueet oli parhaillaan halkaisijaltaan 5cm ja hevosen kaula ja selkä aika hyvin niitä täynnä. Karsean näköistä, mutta ensimmäisen kk jälkeen niihin onneksi tuli edes se karva, nimittäin karvattomina hohti kirkkaanpinkkiä/punaista ihoa joten ei viitsitty silloin kisoissakaan käydä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei. Kiva kuulla kokemuksia! Nämä on aivan todella kipeitä, eikä kyllä vielä ole "kypsyneet". Tänään minusta iho oli rauhallisemman oloinen, kun kahtena edellisenä päivänä ja pesut sujui aavistuksen vähemmän kipristellen.

      Tota karvanlähtöä mie vähän pelkään, kun kuukauden päästä näyttely... Huaaah.

      Saas nähdä miten tässä käy.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.