keskiviikko 10. elokuuta 2016

Uudet tanssikengät ja näyttelyjännitystä

Rippe sai taas uudet menomonot jalkaan. Tai oikeastaan kengät on vanhat - kaviot vaan on muotoiltu. Kengittäjä oli lähdössä reissuun ja uudet kengät piti saada ennen näyttelyä. Onnea on sellainen kengittäjä, jonka kanssa aikojen sopiminen on helppoa ja vaivatonta, tulee paikalle luvatusti (tai soittaa jos viivästyy) ja tekee hyvää jälkeä. Lisäksi vielä tämä kengittäjä on mukava - omistajalle, mutta ennenkaikkea ponille.

Nyt aletaan päästä siihen pisteeseen, että varvasta eteenpäinpäin kääntävä uurre on saatu poistumaan. Kasvusta varmaan kertoo jotakin se, että kyseinen uurre saapui kavioihin tammikuussa. Rippe kengitetään viiden-kuuden viikon välein ja silloin sillä on jo reilusti otettavaa. Toisaalta on hyvä, että kaviot kasvavat, jolloin niitä pääsee muokkaamaan, mutta kyllä mulle kelpaisi jo vähän hitaampikin tahti. Rahanmenoa ei voi estää.








Nyt olen saanut ponille jo näyttelysuitset, ne ovat samat, mitä Taavi käytti mätsäreissä. Minusta suitsien kuuluu näyttelyssä olla hillityt ja sirot. Suitset ovat roikkuneet ystäväni naulakossa siitä asti, kun myin ne pois.
Näihin ostin Horzen alesta ketjunarun, jotta on vähän ohjia enemmän pituutta.

Nyt ollaan mietitty, että millä vaalea poni pidetään puhtaana näyttelypaikalle asti jos s epitää pestä edellisenä iltana. Ja varsinkin häntä, kun kyseessä on kurailuun taipuvainen yksilö.. Hyviä vinkkejä saa esittää!


Täältä löytyy eestinhevosten rotumääritelmä kokonaan.

Tässä lyhenneltynä versiona:
"Rotuominaisuudet ilmaistaan toivottujen ja ei-toivottujen ominaisuuksien yhdistelmänä. Erikseen tarkastellaan hevosen rotu- ja sukupuolityyppiä, rakennetta ja liikkeitä.

Värit
Rodussa esiintyvät kaikki värit, ilman suurempia merkkejä päässä, jaloissa tai rungossa. Erityisen toivottu on siimaselkäisyys ja seeprajuovat jaloissa.
Ei-toivotut ominaisuudet: päistärikköys pään alueella, rungossa esiintyvät valkeat merkit, etujaloissa valkeiden sukkien ulottuminen yli polven tai takajaloissa yli kintereen.

Eestinhevosella pitää olla:
- tiivis ja vahva rakenne
- nopea aineenvaihdunta
- sangviininen hermostotyyppi
- alkuperäisrodulle ominainen rakenne
- säkäkorkeus 138-148 cm toivottu

Pää ilmeikäs, uljas, keskikokoinen, leveä otsa, hieman kovera profiili, keskikokoiset korvat.

Silmät suuret, eloisat, ystävälliset.

Kaula hyvin kehittynyt, hyvä ja kevyt pään ja niskan liittymä sekä tuuhea harja.

Säkä keskimittainen, hyvin kehittynyt ja selkään ulottuva. Lapa ja olkavarsi keskimittaiset.

Rinta syvä, leveä, kupera kylkikaari.

Suorakaiteen mallinen runko, lihaksikas rakenne, hyvin toisiinsa liittyneet etu- keski- ja takaosa, keskipitkä selkä, lihaksikas, lyhyt lanne, lyhyt kuve.

Lihaksikkaat, kuivat, hyvin kehittyneet nivelet, keskimittaiset vuohiset, hyvänmuotoiset ja tiivisrakenteiset kaviot, keskimittaiset jalat.

Eestinhevosen käynti ja ravi tulee olla reipasta ja lennokasta ja jalkojen liikeradat suorat."





4 kommenttia:

  1. Tuohon kurailuongelmaan tuli mieleen häntäpussi, itse olen käyttänyt sitä kisoissa.
    http://www.horze.fi/kuljetussuojat/bucas-h%C3%A4nt%C3%A4suoja%2Fpussi/300497.html?color=BL

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Olisipa kätevä! Harmi, kun ei tullut aiemmin tämä puheeksi, niin olisin tilannut samaansen riimunnarun kanssa.

      Poista
  2. Häntään pitkä, vanha ratsastussukka! leikkaat varvasosan pois ja parilla kumpparilla kiinnität jouhitupsuun kiinni ylös, että pysyy :)

    VastaaPoista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.