lauantai 30. heinäkuuta 2016

Yritin taas myrkyttää ponini

Ostin sitten ponille myslin, jotta saisin kauran pois ruokinnasta kokonaan. Siis ajatuksella, että muutama desi päivässä tätä ja yrtit sekaan.





"Viljaton, vain vähän tärkkelystä sisältävä, niukasti energiaa sisältävä Marstall Faser Light valmistetaan ilman juurikasmelassia ja sisältää vain hyvin vähän sokeria. Jo pieni määrä ruokaa antaa hevosellesi kaikki tärkeät ravintoaineet sen aineenvaihduntaa kuormittamatta.
Marstall Faser Light sisältää paljon kasvikuituja ja suolistoa aktivoivia Previta-kuituja®, jotta ruoansulatus pysyy kunnossa ja suoliston bakteerikanta terveenä.
Marstall Faser Light sopii pieniruokaisille hevosille ja vähän tai ei lainkaan työskenteleville poneille, mutta myös sairaustiloihin, kuten EMS, cushing, PSSM jne."
Mehän asutaan sellaisessa paikassa jumalan selän takana, ettei täältä saa mitään Racingia tai Black Horsea kummempaa, joten tilasin säkin Zooplussalta kotiovelle. Kieltämättä ihan hyvää palvelua ja korkeampi hintakin siinä vähän tasoittuu. Meiltä lähimmät jälleenmyyjät ovat 60km päässä.

No mitä poni rehusta tykkäsi? Ei tykännyt.



Se siitä sitten. Nyt mulla on 15 kiloa marsunruokaa. Kokeiltu on liotettuna, kuivana, muun ruuan seassa, vellinä, vaan ei kelpaa. Ja hyvä etten menettänyt kokeilun vuoksi niitä ainoita kelpaaviakin ruokia.

Alkaa vähän kyrpiä koko touhu ja säätäminen. Just päätin, että kuolkoon poni suolanpuutteeseen ja muihinkin puutteisiin jos ei ruoka maistu. Tällähetkellä ruokavalio koostuu Mineral Plussasta (3dl) ja Racing Proteinista (2-4dl), koska ne arvon herra on kelpuuttanut ruokalistalleen heinän lisäksi. Mitä nyt vähän ruokaa tippuu pitkin lattioita, mutta annostellaan sitten vähän suuremmalla kädellä.
Ne yrtit vaan tuottaa päänvaivaa, sillä niitä ei saa pelletin seassa alas, koska ne erotellaan. Kasteltuna pelletti menee mujuksi ja jää kuppiin. Nyt olen antanut kaksi kourallista kauraa ja sekoittanut yrtit siihen pienellä vesitilkalla. Mutta kun se kaura ei oikein ole kaviokuumeisen ruokaa.
Kokeilen vielä sekoittaa yrtit öljyllä pellettiin ja sitten luovutan ja jatkan hyväksi havaitulla linjalla. 
 
 
 
Lenkillä ollaan käyty ja kentällä jumpattu. Selässä olevat patit tosin vhän haittaavat harrastuksia, kun huopa hinkkaa niihin ikävästi. Tänään ratsastin sitten maastossa pelkällä geelillä ja homma toimi ihan hyvin. Kaipaan tosin sitä lännensatulaa (joka osuu auttamatta patteihin). On se vaan niin paljon parempi maastosatula.
Käytiin etsimässä uutta reittiä ja löydettiinkin, tosin vielä vähän on hienosäätöä tossa metsäosuudella. Minusta on ihanaa kiipeillä hevosen kanssa kunnon maastoissa! Vaikkakin se vaatii hiukan kännykän katselua ekoilla kerroilla, kun reitti ei ole tuttu.





6 kommenttia:

  1. Kaikki sympatiat ruokinnan kanssa tuskailuun. Tunnen tuskan. Repesin kyllä silti ihan totaalisesti tälle myrkytysyritykselle ja marsun ruualle. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo - kyllä tää jo vähän alkaa naurattaa. marsut syö tosta varmaan loppuelämänsä. :D

      Poista
  2. Mites dodson horrelin myslit? Niissä yrtit seassa ja maistuvia. Pasture mix ja competition mix esimerkiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rippe voi syödä vaan kaviokuumeisille sopivia myslejä, joissa tärkkelys ja sokeri on matalat. Eli D&H:n valikoimista ainoastaan Safe&Sound olisi sopiva. Yrttejä ei tarvitse olla itse myslissä, sillä Ripellä on oma sekoitus, joka pitäisi saada syötyä.

      Taidetaan jatkaa sillä kaksi kourallista kauraa -linjalla, kun se tuntuu hyvin toimivan. :)

      Poista
  3. Tuo Marstallin rehu on kyllä muuten mainio! Ihanan näköistä ja tuoksuu mielestäni taivaalliselle! :D
    Minun hevoselleni on maistunut hyvin, annan 1/2 litraa päivässä muiden iltaruokien (kivennäinen, kourallinen melassileikettä, sinimailanen hakkeena) kanssa. Aijon nostaa määrän litraan. Tallilla jossa hevoseni asuu ei kovinkaan suuria määriä anneta heinää yöksi, joten kun annan tuota rehua ja sinimailashaketta, hevosellani on hieman enemmän pureskeltavaa yöllä muutaman heinäkilon lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minustakin tuo rehu näytti hyvälle, mutta Rippe ei siihen koske pitkällä tikullakaan. Se on yölläkin mielummin ilman ruokaa, kun syö tota. :D Onneksi löytyi hevonen, joka ruuan kelpuutti, niin ei mene säkki hukkaan.

      Tuollaiseen käyttöön tuo rehu onkin todella ihanteellinen. Siinä on paljon mahaystävällistä pureksittavaa.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.