tiistai 2. syyskuuta 2014

Viikkokuulumiset

Loppuviikkona otettiinkin sitten vähän itseä niskasta kiinni ja Taavikin sai vähän liikettä. Lauantaina kävin sen kanssa lyhyellä maastolenkillä. Mentiin kuitenkin kaikki askellajit ja sen verran reippaasti, että Taavi hengästyi. Se tuntui taas kantavan laukkaa paremmin ja jotenkin sen selkä tuntui paremmalle (olin ilman satulaa). Liekö se voimistelu tosiaan hyväksi.

Olen keräillyt (ja keräilen edelleen) Taaville vähän syksyn satoa talteen talvea piristämään, herkullisen väristä on ainakin:







Sunnuntaina vuokraaja meni ekaa kertaa yksin, en tiedä ketä jännitti eniten. Taavi oli kuulemma laitumella ilmoittanut, että "sun matkaan en kyllä lähde", mutta herkuilla ja huijaamalla oli vuokraaja saanut sen harjauspaikalle. Lenkki oli mennyt hyvin, mitä nyt Taavi oli vähän ehdotellut omia reittejä välillä. 1,5 tunnin lenkki ja hikikin oli tullut, hyvä juttu! :)


Erittäin innostunut hevonen... Tässä näkyy suitsiin tehdyt muutoksen, heti istuvatkin vähän paremmin.

Maanantaina mulle sitten mökötettiin, ei edes vilkaissut, kun menin laitumelta hakemaan. Kehtaakin jättää tänne vieraiden ihmisten kanssa ihan kahdestaan! :D Liikunnaksi oli tarjolla kevyttä jumppaa pihapiirissä, sillä sidepullien asentamiseen meni niin kauan. Koska meillä ei ole vielä sitä hyvää kuolainta (kohta on, kun löysin läheltä käytettynä!), niin piti keksiä jotain muuta, kun Orbitless.
Sidepullia vähän muuntelin, siirsin leukahihnan alemmas ja laitoin heijastinputken pehmusteeksi. Nyt suitset kelpasivat myös Taaville ja se toimikin niiden kanssa todella hyvin! Tehtiin yhdenohjan-pysäytyksiä, etupään siirtämistä, pysähdyksiä istunnalla, peruutuksia ja otin pätkät ravia sekä laukkaa. 


Taavi odottelee kärryjä peräänsä


Tänään käytiin sitten maastoajelulla iltasella. Alkaa olla hirvikärpäsiä, hyyyyiii! :( Taavi on syönyt nyt vähän omenoita ja se näkyy, sekä kuuluu.... Ilmaa on, vaikka erittäin maltilla on annettu (pari pientä omenaa päivässä). Oltiin lenkillä reilu tunti ja mentiin ihan reippaasti, vähän tuli hikikin. Alkuun Taavi oli vähän haluttoman oloinen, loppua kohden meno piristyi. Liekö se maha vähän vaivaa.

Kävin nyt ostamassa Taaville Sinkki-kupari-lisän, kun sillä on ollut noita iho-ongelmia. Vähän kauhulla odotan, miten sen maha tähän reagoi.. Toivottavasti ei mitenkään.

Huomenna K:n porukat tulevat pitkästä aikaa moikkaamaan Taavia!

8 kommenttia:

  1. Ihana tää ulkoasu! Mitä kaikkea tuossa sun saaliissa on? Näyttää kyllä herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuossa on mustikoita, vähän punaisia viinimarjoja ja karviaisia, omenaa ja pihlajanmarjoja. :) pihlajanmarjoja ja omenoita olisi tarkoitu vielä kerätä ja kuivata lisää. Tähän kun lisää voikukan ja siankärsämön, nii tulee aika kiva paketti. :-)

      Poista
  2. Niiiiiin kaunis syksyinen ulkoasu, vau, oot taitava! (teeks mullekin ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Tästä tuli kyllä yllättävän hyvä niinkin nopeaksi väsäykseksi. :-D

      Poista
  3. Kiva uusi ulkoasu :)
    Mun on tarkoitus myös kuivata pihlajanmarjaa ja sitten tota marja-aroniaa, jota meillä kasvaa. Uunissa kuivaaminen on vaan hitusen työlästä, onko sulla käytössä joku kuivain aparaatti? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on sellainen hyötykasvikuivuri, joku melko halpa malli Hongkongista tmv. Tässä on lämpötilan säätö ja se on ollut kyllä hyvä. Sitä ei ole edes kaikissa kalliimmissa versioissa. :) Pihlanjanmarjoille tein ensin käsittelyn tehosekoittimessa ja kuivasin ne murskana, huomattavasti lyhyempi kuivausaika ja varmaan imeytyvätkin paremmin niin. Karviaisetkin puolitin, koska ne on sen verran vahvakuorisia. Muutkin marjat olisin varmaan murskannut jos olisin keksinyt sen jo aikaisemmin! :D

      Poista
  4. Voi vitsit miten kiva nähdä kuinka on muitakin jotka syöttävät hevosilleen ruusunmarjoja, aronioita, pihlajanmarjoja jne. Mekin ollaan pakastettu talveksi aina iso säkillinen aronioita poneille syötäväksi, säilötty talviomenoita ja pakastettu omenamehun keitosta jäänyttä "mäskiä" mutta tuommoinen kuivaussysteemihän olisi varmasti myös hyvä, ellei jopa parempikin vaihtoehto noiden marjojen säilömiseen. Mikseiköhän kuivaaminen ole tullut edes mieleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taavihan kuuluu näihin paljon parjattuihin "yrttihevosiin" eli sen ruokavalio koostuu monelta osin yrteistä, marjoista, kasviksista jne. :)

      Minä olen haalinut marjoja kaikkialta, mistä vaan saan (kun meillä ei omia ole). Nyt mietiskelen juuri, että pitää varmaan tehdä kierros ruusupuskissa vielä. Saa takuuvarmalla hullun maineen . :D

      Tuo omenamäski kuulostaa ihanalle! Pakastaminen oli mullakin mielessä, se olisi ehkä vähän helpompaa, mutta meillä ei ole tilaa säilyttää pakastettuja marjoja sun muuta oman käytön lisäksi. Siksi kuivaus on osoittautunut parhaaksi. :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.