sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Painokilvan ratkaisu (ei voittoja)!



Huh, reissu heitetty ja paljon mielenkiintoista nähty ja kuultu.. Palaan niihin myöhemmin paremmalla ajalla (ja ehkä vasta, kun saan paperit itselleni). Taavilla on kuulemma isoin kieli, mitä hevosten hampaisiin erikoistunut lääkäri Robert Menzies on koskaan nähnyt. :D

Mutta siihen painoon; kukaan ei arvannut oikein! Ihmiset olivat melko varovaisia ja kohteliaita painoa arvioidessaan, itse olisin veikannut jopa kuutosella alkavaa lukemaa.

Lopullinen lukema oli kuitenkin 588kg ja säkäkorkeutta oli 146cm (kengät on tästä miinustettu).

18 kommenttia:

  1. No ei mennyt mun arvaus kuin 13 kg pieleen :D

    VastaaPoista
  2. Oho, no olipa yllätys. Minä en ollut mitenkään kohtelias vaan aattelin ettei noin matala hevonen paina kuitenkaan niin paljon :D. Mut tuossa sen näkee että rotevuus tuo painoakin :D. Huomaa ettei mulla oo hirveesti kokemusta hevosen painon arvioinnista, ainoastaan kun omaani olen eri laskukaavoilla arvioinut :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hevosen painoa on vaikea arvioida ja aika usein varmaan arvioodaan alakanttiin. Tosin keväällä ell arvioi Taavin painoksi 600kg ja se oli silloin todella paljon hoikempi. :-)

      Poista
  3. Oho, pieleen meni arvaukset... :D Mua kiinnostaisi vertailun vuoksi tietää, että jos sulla on sellanen "painomittanauha", niin mitä se väittää Taavin painoksi? Kuinka paikkansa pitäviä niiden arviot siis ovatkaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen mitattiin painomittanauhalla ennen lähtöä, eikänTaavi sen jälkeen saanut mitään ruokaa. Mitta näytti 594-601kg kohdastan riippuen. Eli ainakin Taavin kohdalla se on melko tarkka, joka oli mulle yllätys! Jatkossa onkin helppo laskea oikea paino, kun on tuo vaa`alta saatu luku vertailuna.. :-)

      Poista
    2. Tänään mitattuna 584-592kg välille jäi mittanauha eli melko tarkkahan se on. Minä yllätyin siksi, että ajattelin Taavin rakenteen vääristävän painomitanauhan tuloksia.. :D

      Poista
  4. Oho, taavi on kyllä melkoinen laiva :D Laikun paino tammikuussa (suht samassa kondiksessa kuin nyt, paitsi silloin oli vähemmän lihasta, enemmän läskiä) oli 549kg ja se on 15cm korkeampi kuin taavi. Laiku on musta niin massiivinen, olin varma että pikkuinen taavi olis ollut kevyempi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on, mutta on sillä esin säären paksuuskin ihan toista luokkaa, kun suomenhevosella. Ja onhan se todella muhkea lihaksistoltaankin. Toki noissa kiloissa on ylimääräistäkin. ;)

      Poista
    2. Niinhän se on, kuvista näkee niin hirveän vähän loppupelissä :)

      Poista
  5. No huh. Minä luulin et miun läski 600kiloinen suomenhevonen on liian lihava... säkä kuitenkin lähemmäs 160cm.. tuliko eläinlääkäreiltä mitään kommenttia lihavuuskunnosta? Aika ylipainoiselle tuntuu mielestäni.. siis ei pahalla vaan noin niinkuin paperilla ainakin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lihavahan se onkin. Eipä tullut sen enempää kommenttia. Totesi samaa kun muutkin, että hassuun kohtaan kerääntyy keskivartaloon ja sanoi, että tietää itse miten vaikeaa se mahavaivaisen laihduttaminen on, kun niistä tulee niin äkäisiä.

      Suomenhevoseen tätä taas on ihan turha verrata, rakenne on paljon raskaampi. Laihimmillaan, huonossa kunnossa ja lihaksettomana Taavi on painanut himpun alle 500kg (painomittanauhalla 470).

      Tämä ylipainoasia tuntuu aina kiinnostavan eriyisesti anonyymejä. ;-)

      Poista
  6. En osallistunut painokisaan, mutta kyllä arvasin, että paino on vähintään 550 kg. Työhevostyyppisillä sitä painoa vain on enemmän kuin vastaavan korkuisilla muilla hevosilla. Esim. suomenhevonenhan on työhevoseksi keskimäärin tosi köykäinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on. :-) Taavi pitäisi nähdä luonnossa, jotta sen raskastekoisuus tulee ilmi.

      Poista
  7. Tsiisus että se on iso :D Ja en siis tarkoita pahalla, vaan en vain voisi uskoa että noin paljon painaa nuinkin pikkuinen hevonen.. Itselläni on vuokratamma, joka on siis sekoitus jotain latvialaista työhevosta, hannoveriä sekä tennessee walkeria, on aika muhku mamma, säkää 165cm ja painoa 700kg painomittanauhalla mitattuna (johon piti kuulemma tehdä pidennys että riitti), joten muhkuista jonkunverran kokemusta. Olisi kyllä hieno nähdä Taavetti ihan livenä, mutta taidatte asua vähän liian kaukana :)

    - Sanni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah! Painomittanauha taitaa tosiaan olla vain vähän yli kuudensadan. :D ollaan kerran mitattu yhtä torilaista ja sen painoksi arvioitiin se 700 myös.
      Me ollaan täällä Kouvolan suunnalla jos joskus ajelet ohi niin tervetuloa katsomaan möhköfanttia. ;-

      Poista
    2. Yhyy, ihan liian kaukana siis, itsehän olen Hämeenlinnassa.. Muistui mieleen että ihkumuhkustani on jopa kuvia netissä, en osaa linkittää, mutta varmaan osaat copypasteta :)

      http://hipsiainen.kuvat.fi/kuvat/Sanni+ja+Agilera/IMG_2203.JPG

      Tammuska ei näytä kuvassa varmaan mitenkään isolta, on kuin Taavi, pitää nähdä livenä :D

      - Sanni

      Poista
    3. Ooh, ihanaa saada kuvia sinun ihkumushkusta! On kaunis ja voi miten ihana sinisilmä. <3

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.