lauantai 30. elokuuta 2014

Notkean virtahevon kuperkeikka

Huhhuh, viikko on tuntunut niin kiireiseltä, etten ole kerennyt päivittelemään uusia juttujakaan. Lukuunottamatta tietysti ihanan viikonlopun kuulumisia. Eipä silti, ei tältä viikolta ole mitään kummoisempaa raportoitavaakaan, koska ollaan vietelty vähän kevyempää viikkoa. Osin tarkoituksella ja osin pakon sanelemana.
Hevoset ovat siirtyneet taas verkkoruokintaan ja oljet lisäsin pihattoon loppuviikosta, syksy on siis tulossa!

Taavin kanssa olen joka päivä tehnyt sen verran hommia, että olen jumpannut sen. Ollaan tehty maastakäsin yhdenohjanpysäytyksiä, eli voimisteltu takajalkoja, lisäksi ollaan harjoiteltu pää alhaalla peruuttamista. Asiaa helpotti se, että olen opettanut Taaville niskamyötäyksen jo aikaisemmin. Ensin niskamyötäyksellä pää alas ja sitten olen pyytänyt kyynärpällä taaksepäin, ihan pari askelta. Jos Taavi alkaa vetää päätä ylös, lopetan. Jännittynyt peruutus ei palvele ketään.

Lisäksi Taavi on joka päivä kipittänyt kentällä muutaman kierroksen laukkaa ja ravia, koska olen seurannut sen liikkumista. Se nimittäin tiistaina näytti tarhasta hakiessa tältä:







Mitään paikkaa ei tarhassa löytynyt, mihin olisi voinut kiinni jäädä. Tultiin siis siihen tulokseen, että Taavi on heittänyt jonkinsortin voltit.. Reidessä oleva kohta hieman turvotteli, mutta Taavi liikkui kentällä irtona melko hyvin. Varsinkin hetken juostuaan se selvästi vetristyi.

Keskiviikkona sitten juoksuttelin ja jumppasin Taavin taas kentällä. Taavi oli todella pirteä ja hyväntuulinen. Torstaina minua vastaan laukkasi vallan virtahepo, se teki mudassa liukupysähdyksen nenäni eteen ja näytti niin onnelliselta. "kato mamma, miten kivaa mul on ollu". Joopa..





Empä minä sitten mihinkään ratsastukselle enää lähtenyt, kun kello oli jo kahdeksan illalla. Eikä tuota olisi ilman saippuapesua puhtaaksi saanutkaan. Jumpattiin kuitenkin ja hölkkäytin kentällä, oli vetreämpi, kuten saattoi siitä laukkaspurtista laitumellakin päätellä. Taavi oli kuulemma aiemminkin laukkaillut laitumella. Lisäksi laitoin oljet pihattoon, kaivoin verkot varastosta ja täytin ne pojille.




Perjantaina sitten en enää jaksanut ratsastukselle, kun kaaputtelin mutsakuorrutuksen alta Taavin esiin. Piti keretä vielä juoda kakkukahvit tallilla, kun Nenna täytti 18! Kävin siis äkkiä juoksuttamassa Taavin taas kentällä ja tänään se liikkui minusta jo todella kivasti verrattuna alkuviikkoon. Lisäsin myös paalin olkia pihattoon ja pöyhin verkot. Täyttelin myös heinäkatoksen verkot yöksi.

Illalla kävin vielä hakemassa Taavin iltapalalle ja se tuli aivan hurjaa laukkaa takalaitumelta portille. Heitti mennessään ISON ja notkean pukin menettämättä edes tasapainoaan, multa meinasi silmät tippua päästä. Ilmeisesti jumppaliikkeiden tekeminen on tehnyt Taaville hyvää. ;)

Ruokinnan jälkeen pienet synttärivieraat halusivat vuoroin talutella Taavia, minä pidin vähän riimusta kiinni. Taavi seuraili kiltisti pieniä taluttajiaan ja koetti säätää askeliaan sopivaksi. Jopa Taavi joutui hiipimään. Aika kauan lapset jaksoivat Taavia talutella, joten tulipa samalla vähän lisäliikuntaa. "Taavi on kaunein hevonen, jonka olen nähnyt" oli toisen taluttajan kommentti. Sovittiin, että joku kerta saa tulla ratsastamaankin. :)



1 kommentti:

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.