tiistai 19. elokuuta 2014

Vähän länkkätemppuja ja märkä maasto

Eilen K kävi ratsastamassa ja lähdettiin maastoon, otin itselle pyörän. Taavi mateli, mutta nosti ravit kuitenkin hyvin. Käytiin metsässä etsimässä uusia reittejä, joita ei löytynyt. Sitten alkoi ihan kauhea kaatosade, joten kastuttiin aivan läpimäriksi kotimatkalla. :p




Tänään päätin pitkästä aikaa kaivaa esiin vähän noita tehtäväjuttuja; siltaa, porttia, puomeja jne. Onhan se hyvä näyttää niitä Taaville vielä ennen kurssia, vaikkei siellä mitään aiempaa kokemusta tarvitsisi ollakaan.

Taavin maha vaivaa sitä selvästi vieläkin vähän, mutta on jo parempaan päin. Ainakin se liikkui tänään jo ihan reippaasti. Rakentelin ensin meille tehtäviä ja jouduin jatkuvasti komentamaan Taavia, kun se meinasi käydä satulan kanssa piehtaroimaan. Kun sain muutaman tehtävän valmiiksi, niin irtojuoksutin ihan hetken kumpaankin suuntaan. Sitten kiipesin kyytiin.

Menin vuorotellen kaikki tehtäviä. Puomien väliin seis ja peruutus pois, ravipuomeja, porttia ja siltaa, välissä tietenkin ympyröitä ja siirtymisiä. Yhteistyö on selvästi vuodessa kehttynyt, sillä hallittuun kaaokseen päättyneet porttikokeilut olivat historiaa. Taavi toimi tosi hyvin ja sain portin auki sekä kiinni joka kerta. Rapsutus palkaksi ja se motivoi Taavia kovasti yrittämään.

Sillalle se kiipesi ihan rohkeasti, mutta astui aina ainakin toisella takasella ohi sillasta ja koetti aina kovasti mennä sivuun. Harjoiteltiin sitä jonkun aikaa, kunnes se onnistui ihan ok. Päätin jatkaa seuraavaksi kahdella siltapalalla, josko se helpottaisi.

Ravipuomit olivat varmaan vähän hassuilla väleillä ja ne on aina Taaville vaikeita, mutta se niistäkin se selvityi. Lisäksi innostuin kokeilemaan laukannostoja kahdeksikolla. Alkuun Taavi oli melko löysä  ja jouduin komentamaan sitä teräväksi (sillä on tosin nyt takana muutama sellainen kenttälaukkailu, että joku muu on ollut selässä, eikä se ole tarvinnut nostaa ravista teräviä nostoja..): Lisäksi vasemmalle nousi vain oikeaa, kasasin Taavin enemmän ryhtiin, otin paremmin avuille ja sitten se vasen nousikin. Sen jälkeen Taavi nosti ohjat löysemmälläkin oikein. Tein kahdeksikkoa ja vaihdoin aina ravin kautta laukkaa, sujui aivan yllättävän hyvin taas, Taavi tsemppasi hienosti!

Sitten tehtiin vielä pari kertaa porttia ja lopetettiin, tuo laukkajuttu oli niin hieno suoritus, etten halunnut kiusata Taavia enempää. Käytiin pihalla riisumassa varusteet, Taavi sai syödä puuron ja matkalla pihatolle maisteltiin vähän vihreää. :)




Taavi ja tehtävät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.