lauantai 1. helmikuuta 2014

Kiirepäivitys loppuviikosta (ja aamutalleilun loppu taas)

Eipä ole blogia kerennyt päivittelemään, kokoajan on kiire johonkin. On kiire tallille, on kiire töihin, on kiire syömään ja sitten onkin jo kiire nukkumaan. Huoh.
Tämäkin on vähän pikaisesti kirjoiteltu, kun olen taas lähdössä tallille, kunhan saan syötyä ensin.



 
Keskiviikkona kävin Taavin kanssa iltasella maastossa, kun pääsinkin töistä jo vähän aikaisemmin. Olisin samalla ottanut kuvia siitä otsalampun valokeilasta, mutta juuri silloin satoi lunta. Käytiin aika lyhkäinen lenkki, mutta se sisälsi piiitkäään mäen ylöskiipeämisen ja lisäksi tallitien suoran laukkaamisen kolmeen kertaan. Se on aina yhtä hauskaa, kun Taavi lähtee käännöksen jälkeen tallillepäin niin lujaa.

Torstaina kävin aamusella tallilla ja se reissu taas sitten sinetöi päätökseni olla käymättä aamulla tallilla ilman pakkoa. Taavi on joka kerta yhtä epäileväinen, kun ryntään tallille aamusta. Taavi on kyllä ihan oikeassa, usein aamulla tallille raahautumisena tarkoittaa lähtemistä johonkin tai esim. kengitystä.
Taavi kyllä nosti päätään korvat hörössä, kun huusin sitä, mutta hetken mietittyään se päätti pitää matalaa profiilia. Se hiipi pää alhaalla Väinön taakse ja esitti, ettei ollut kuullutkaan koko huutoa. Kun sitten kävelin metrin päähän, se nosti päätään ja tuntui sanovan "ai sinä tulitkin, en huomannut ollenkaan". Heh. Ja siltikään se ei tullut luokse, katseli vain mietiskelevä ilme naamallaan.




Lopulta en jaksanut enää houkutella, enkä periaatteesta mene itsekään hakemaan. Menin sitten talliin, hain Taaville tarkoitetun pellavavellin ja juotin sen laumanjohtajalle Timille. Taavikin olisi tullut, mutten päästänyt sitä kipolle. Heti tämän jälkeen Taavi näytti niin surulliselta, että sydämeni itki verta.
Menin hetken päästä vielä kuvailemaan heppoja tarhaan. Camu seurasi minua leivän toivossa ja Timikin tuli moikkaamaan (toivoi tietysti uutta pellavavelliä!). Taavi katseli tilannetta Väinön mahan alta kurkkien, muka huomaamatta. Kun siirryin sen katseen ulottumattomiin, sen oli pakko siirtyä uuteen paikkaan. Pakkohan sitä on pitää silmällä, mitä ja kelle minä oikein teen tai annan. Ei se mustasukkainen ole. 
 

Taavia ihan vaan vähän ärsyttää, kun Camu saa rapsutuksia... ;)

Hetken päästä se tuli seisomaan metrin päähän korvat luimussa, sitä ärsytti, kun silittelin Camua. Sanoin sitten, että "voi ihan hyvin tulla, Camu kyllä väistää", sitten se lampsi omalle paikallaan rapsuteltavaksi ja ajoi Camun pois. Sitten me tehtiin sovinto. :) Ei sovi nää aamut meille kummallekaan.

Perjantaina kävin tallilla vain illalla harjaamassa Taavin, se tulikin taas heti portille vastaan ja lähti mielellään mukaan. Harjailin ja rapsuttelin sitä ja Taavi oli todella iloinen ja hyväntuulinen. Se on ollut muutaman päivän vähän hapan, en tiedä oliko se syönyt liikaa vai mikä ihme sitä riivasi. Nyt kuitenkin tilanne oli taas normalisoitunut.
Taavi kulki mukana, kun käytiin hakemassa heinää ja tehtiin muille hepposille puuroja jne. Sitten vietiin pojille pihattoon ruuat ja Taavikin jäi sinne syömään tyytyväisenä.



5 kommenttia:

  1. Älä ota tätä pahalla, mutta ihmettelen kovin tuota, kun kirjoitit että Taavi ei tullut luoksesi huhuilemisesta huolimatta, ja periaatteesta et mene itse hakemaan.. Eli jos Taavi päättää olla kokonaan tulematta luoksesi, se välttyy työnteolta/miltä vaan mitä nyt mielessäsi onkaan tehdä. Tottakai hevosen pitäisi itse tulla aina ihmisen luo, mutta tuo kuulostaa jo vähän oudolta. Eli siis avaisitkos tätä minulle vähän, miksi näin, ja mitäs sitten, jos Taavi ei kertakaikkiaan tule luo, vaan se pitäisi hakea? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan niin mustavalkoinen tuo lause ei ole, etten koskaan menisi hakemaan Taavia jos se ei tule. Kyllähän minä sen haen jos se on pakko sieltä saada, mutta jos kyse on pelkästä puuron syöttämisestä ja harjaamisesta niin mulle on ihan sama jos ei seura kelpaa. :)
      Lähinnä kyseessä on se, että olen sen verran laiska, että minusta on mukavampaa jos hevonen viitsii kävellä vastaan tai portille valmiiksi eikä minun tarvitse hakea sitä parhaimmassa tapauksessa laitumien toiselta laidalta. Luoksetulemisesta palkkaan aina leivällä, jotta se olisi hevoselle kannattavaa.

      Eipä tuo ole pahojaan oppinut, vaikken sitä joka kerta otakaan jos se ei tule. Saatan mennä hetken päästä uudelleen kysymään ja sitten se jo tuleekin. Yleensä se tulee portille odottelemaan jo valmiiksi, mutta esim. eilen koko lauma oli pihatolla puuhaamassa ja kävelin suosiolla vastaan, jolloin Taavi tuli sitten luokseni. Usein se auttaa, kun menee vastaan, mutta aamuisin tilanne on vähän toinen, koska Taavin mielestä se ei ole normaali aika tulla ratsastamaan. Kuitenkin normaalisti käyn 98% käynneistä illalla.

      Poista
    2. Niinniin aivan, en taas katsos ajatellutkaan noin pitkälle, siis että nyt oli kyse harjailusta jne. Kiitos hyvin selventävästä vastauksesta :)

      Poista
  2. Vähänkö on söpö ja valloittava kuva tuo missä kiukkusen näköisenä korvat pitkin päätä harmissaan! Ihana junttura ilme!! Kaveri näyttää selkeästi mitä mieltä on asiasta. Hih...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh. Taavi ei kyllä turhia peittele noita mielentilojaan. ;)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.