keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Ajokuvia, eläinkuvia, poseerauskuvia...



Heli oli tänään meitä kuvailemassa. Aamulla se toivottu aurinkokin paistoi, mutta tallille kerettyämme se oli jo kadonnut harmaan massan taakse. Ihania kuvia Heli onnistui silti ottamaan! Oma suosikki näkyykin ylempänä.

Alkuun muutama kärryn kyydistä otettu kuva, nämä on otettu "kalansilmäobjektiivilla". :) 












Sitten otettiin muutamia poseerauskuvia ja ajokuvia. Valinnanvaikeus oli taas aivan hirveä! Taavi oli ihan mahtava, se on kyllä näissä ajohommissa ihan parhaimmillaan. Jouduin tekemään käännöksiä melko ahtaissakin paikoissa, mutta se ei tuottanut ongelmia. Taavi kuunteli ohjeita hyvin ja toimi niiden mukaan mukisematta, jolloin kärryt sai hyvin ympäri, peruutus-pari askelta sivulle-seis-peruutus-pari askelta sivulle jne. -taktiikalla oikein loistavasti. Joku hermoheikompi yksilö olisi ollut jo ojassa kärryineen.

Tajusin myös viimein kokeilla Taavin siirtämistä raviin ohjien avulla ja toimii! Ohjilla kun heilauttaa pepun päällä, niin Taavi siirtyy raviin huomattavasti nopeammin, kun pelkällä äänellä tai raipalla. Tämä lienee sille siis tuttu apu aikaisemmasta elämästä. :)


1.



2.


3.

4.


5.


6.


7.


8.


9.


10. (tämä myös yksi omista suosikeista, Taavi on niin kaunis!)

11.


12.


Huomatkaa muuten kuvissa, miten Taavin naama on harmaantunut! Sille on tullut valkoiset kulmakarvat! :D Toivottavasti tämä on taas vain yksi välivaihe sen värien kirjossa ja kesäksi naama muuttuu taas ennalleen. Karva alkaa myös pikkuhiljaa näyttää taas melkoisen kapiselle, kun uusi kesäkarva pukkaa alta.

Otettiin vielä lenkin jälkeen yhteiskuvia Helistä ja Taavista, niiden laatu on sitten mitä on, kun allekirjoittanut joutui kameran taakse.. Heh. Mukaan oli eksynyt myös pari hauskaa ysteiskuvaa meistä. 




13.


14.


15.


16.


17.

18.



Ja lopuksi muutama bonusotos, kun muutkin tallin eläimet pääsivät tänään hetkeksi ulkoilemaan. 


minisika Wagner





Tähti ja kilinsä Hippu, ikää kohta 3kk






9 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! 10. on kyllä niin UPEA! kuva että! Kili on kyllä niin söpö kanssa. 6. kuvassa on myös jotakin tosi iloista ja enrgistä meininkiä. Kivat oli nää kuvat katsella ja tuli ihan ajan kanssa niitä katseltuakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näissä oli monta todella kivaa, juurikin luettelemasi 10. ja 6. Ja lisäksi tuo ekana oleva kuva, siinä ollaan niin hassusti samassa asennossa. :)

      Poista
  2. Oletko ajatellut että Taavi voisi olla kova sana vähän raskaammissakin vetohommissa esim kentän lanaamisessa tai vaikka heinäpaalien siirtämisessä? Hevoselle se voi olla henkisesti hyvää työtä =) siinä ei tarvitse juosta mutta silti tulee hiki pintaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taavi varmasti olisi siinä kyllä hyvä ja tykkäisikin! :) Tietenkin maltillisesti sillä voisi jotain vedättääkin, mutta olen vähän säästellyt sen takapolvia kovalta rasitukselta ja tuollaisessa ne juuri joutuvat aika koville. Nehän ovat ehkä menneetkin juuri sen aikaisemman työhevosuran aikana.

      Poista
  3. Tykkäsin kympistä. :) ja nyt kun kirjoitit että Taavin naama on vaihtanut väriä tajusin miksi se näytti oudolta jossain aikaisemmassa postauksessa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosiaan ihan hassun näköinen. :D Useampi on ihmetellyt, että miten se näyttää niin oudolle.

      Poista
  4. Voi jessus mikä tynnyri tuo Taavi on! :D Ja ei siis pahalla, en todellakaan tarkoita, että Taavi olisi mikään ihrapossuvalas, vaan todella muhku. Omaa vuokratammaani katselin kanssa viime viikolla, että huhhuh, on siinä muhku mamma.. Korkeutta 165cm ja elopainoa 700kg, latvian raskastyöhevonen ja jotain pv-rotuja löytyy taustalta :P

    Aivan ihana tuo kili ja äitinsä, oma suosikkini on myös tuo ensimmäisenä ollut kuva, missä olette ihan samassa asennossa! :D

    Ajamisesta vielä, hauska miten eri avuilla hevoset siinäkin toimivat. Annoin kerran ystäväni ajaa entistä vuokrahevostani, ja hän oli tottunut juuri ohjien kanssa "läiskäisemään" pepulle, että liikkuu sitten, vuokrikseni ravisti päätään ja sitten mentiin... En itse tietenkään tajunnut sanoa, että ihan äänellä pyytämällä liikkuu. Tuntui välillä, että tuo hevonen ymmärsi puhettakin, kun sille ei tosiaan tarvinnut sanoa, kuin "noniin, ravaillaans sitte" ja hepo lähti hölköttämään rentoa nöpöhölkkää.

    - Sanni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, onhan se aikamoinen tankki... :D ne on nuo työhevoset raskaanlaisia, vaikka on tuossa toki sitä ylimääräistäkin.

      Minullekin on itseasiassa tiukasti aikanaan opetettu, ettei läpsitä ohjilla ja siksi se ei ole tullut mieleenkään.. :) mut kun kerran on Taaville tuttu apu, niin mikäs siinä. Taavikin yleensä toimii melkolailla äänellä, mutta kärryjen kanssa sitä joutuu välillä vähän kannustamaan.

      Poista
  5. Muhkut on ihkuja, ihkumuhkuja :P

    - Sanni

    VastaaPoista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.