sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Taavilla on raidat! (Ja pihaton olkikuivitus)

Taaville on tullut raitoja! (Onko kellään selitystä tähän?)








Perjantai on jäänyt kokonaan kertomatta. Oltiin Taavin kanssa pitkällä maastolenkillä, kun Taavi halusi lähteä tutkimaan hiekkateitä. Yhdessä kohtaa meidät ohitti mies maasturillaan ja vilkutteli iloisesti. Hän pysähtyi vähän matkan päähän ja tuli moikkaamaan. Hän sanoi, että täällä harvoin näkee hevosta ja että hän on itse ratsastanut kolme vuotta. Oli hauskaa jutella! :) Hän myös kertoi, että päästään siltä tieltä lenkki takaisin tallille. 



Minä kuitenkin onneton unohdin sen tien nimen, enkä uskaltanut lähteä yhdelle tielle, kun se näytti vievän talon pihaan (se tie kulkee siitä ihan vierestä, kun kartasta tutkailin). Tultiin sitten lopulta samaa reittiä takaisin. Matkaa kertyi 10km. Takaisinpäin tultiin ravia ja laukkaa aika paljon, kun alkoi tulla jo hämärää, eikä ollut heijastimia. Taavia se ei tosin haitannut ja se liikkui todella reippaasti. Heijastinfriikkinä odotan jo kieroutuneesti pimeitä iltoja, että saan pukea Taavin täyteen heijastimia.
Tallissa laitoin polviin Arnikaa ja Taavi sai syödä iltapuuron ennen ulosmenoa.

Lauantaina otettiin Helin kanssa noita jo aiemmin esiteltyjä kuvia. Ajattelin aamulla, ettei Taavi varmasti tule eilisen lenkin jäljiltä minua vastaan ja mitä vielä. Hörähti innostuneena ja tuli mielellään. :D




Tänään laitettiin Taavin pihattoon olkipatja ja suljettiin kaksoisovet päädystä. Muut ovat saavat olla vielä auki, jotta on pakotie jos tulee riitaa. Kyllä nyt kelpaa köllötellä! :)
Piti etsiä netistä ohjeita oljen käyttöön ja siivoukseen ja olen nyt jo aikalailla selvillä. Laitettiin nyt 18kpl 10kilon paaleja, paksuutta patjalla on löyhästi se 20-30cm (vaikkei se kuvissa siltä näytäkään). Nyt vaan kerätään kakat pois ja lisätään uutta kostuneiden päälle, lisäksi pinta pöyhitään. 

Alkuun pitää myös laskea ja arvioida paljonko paaleja lopulta kuluu, jotta osataan kertoa olkien myyjälle, että paljonko tarvitaan. Meillä kun ei kellään ole mitään kokemusta oljen käytöstä. Alkuun ollaan laskettu 15x8 eli 120paalia. Tämä siis laskettuna niin, että jos yksi paali jokatoinen päivä riittäisi ja kuukausia se 8kpl. Voi olla alakanttiin, se nähdään.

Ja tarpeen tullen sitten ilmoitetaan uusi luku myyjälle. 


Uskaltaisiko mennä sisälle?






Hevosten mielestä uusi olkipeti oli tosi kummallinen ja jännä. Laumanjohtaja (Timi) juoksi varmuudeksi ensimmäisillä kerroilla vain läpi pihaton, kolmannella kerralla sitä sitten uskalsi jo pysähtyä haistelemaan ja tietenkin maistelemaan.
Taavi odotteli kiltisti vuoroaan, lauman pohjimmainen kun on.Taavi piti muuten vapaapäivän myös tänään. Siihen ei tosin vapaapäivät paljon vaikuta, kun saa olla ja liikkua niin paljon. Se on aina yhtä letkeä ja notkea.


Onks se syötävää?






Sen verran oli jännä paikka, että ääniä kuullessaan Taavistakin löytyi vauhtia!

PS: Meillä on 40 lukijaa! Aika käsittämätöntä ja kiitos teille kaikille! Voisin tehdä jonkun toivepostauksen sen kunniaksi jos jollain on jotain ehdotuksia?

7 kommenttia:

  1. Olen niin kateellinen tuosta pihatosta, se on todella kaunis ja upean näköinen nyt olkineen :D

    Ei ole toivepostauksia, nämä mitä tuotat muutenkin on hyviä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja nuo raidat on hauskat. Mikähän ne tosiaan aiheuttaa :D. Hih, aattele jos ne vahvistuisi väriltään niin sulla ois todellinen seepra-Taavi :D

      Poista
    2. Eikös olekin! Olen niin innoissani siitä itsekin. Talveksi toinen ovi vielä suljetaan ja toiseen tulee suikaleet, muovista tai räsymatosta. :)

      Yksi kaverini Facebookissa sanoi, että hänen hevoselleen tulee myös syksyihin raitoja (arabialainen). Eikä ole kuulemma kellään muulla nähnyt vastaavia. Täytynee koettaa selvittää, että mikä ne aiheuttaa.

      Ja kiitos, ihanaa kuulla jos joku jaksaa näitä lukea. ;)

      Poista
  2. Tee jonkunlainen historia hevosten kanssa postaus, että missä aloitit ratsastuksen ja niin edelleen ennen taavia :) Tai sitten tee tavallaan vertailu (ei kuitenkaan vertailuvertailu :D) elmosta ja taavista että jos elmolla oli jotain huonoja puolia, paikkaako taavi ne jabmillä tavalla ne ovat erilaisia luonteeltaan yms. :) näitä toivon! jos ei nappaa niin perus kysymyspostauskin olisi tosi kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Molemmat ehdotukset ovat tosia hyviä ja mahdollisia toteuttaa. Vertailupostaus Elmo vs. Taavi voisikin olla mielenkiintoinen. Täytyy katsella tuleeko lisää toiveita, jos kysymyspostaukselle on enemmänkin kysyntää, voisi sellaisen sitten järjestää. :)

      Poista
  3. Onpa hieno pihatto! Jonakin päivänä haluan vielä meidänkin tiluksille pihaton.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Paikan omistajat tykkäävät tehdä kaiken aivan tosi tarkasti ja siististi, mikään ei jää puolitiehen. Kyllä Taavin nyt kelpaa. :)

      Minäkin haaveilen siitä, että jos/kun joskus muutetaan omaan pihaan, niin haluan sinne pihaton.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.