sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Ne muut kuvat..

Niitä on nyt tässä! Numeroin kuvat jos joku (toivottavasti!) haluaa kommentoida jotain kuvaa erityisesti. Mitäpä näitä enää enempää kommentoimaan. Tykkään kaikista tosi paljon ja rakennekuvissa Taavi on minusta hieno! Se näyttää tosi hyväkuntoiselta ja hyvinvoivalta. Täytynee tehdä jossain vaiheessa postaus, johon laittaa kaikki rakennekuvat, mitä on vuoden aikana otettu.

Omat suosikkini ovat 6, 8, 11, 15, 16 ja 17

1.


2.

3.


4.


5.


6.


7.


8.


9.


9.


10.


11.


12.


13.


14.


15.


16.


17.



18.


19.


19.


20.


21.


22.


23.

8 kommenttia:

  1. Nuo kivi-kuvat on hienoja, niin samoja sävyjä Taavissa, sun ratsastushousuissa, maassa ja kivessä :D. Mun suosikki on 15, se on niin iloinen. Tykkään myös kuvista 17, 21 todella paljon. Aivan ihania. Ja hei, mitäs tapahtuukaan kuvassa 22, sen sisältö on ehdottomasti kiinnostavin. Tuo on vaikee tapa (luulen) opettaa hevoselle espanjalainen käynti kun vaatii tosi paljon hiffausta ja päättelyä että nousee oikee jalka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivikuvista olen tosi tyytyväinen, sillä Taavi möllötti suurimman osan ajasta korvat lurpallaan. Onneksi mukaan mahtui muutama onnistunutkin.

      Kuvassa 22 tosiaan harjoitellaan "espanjalaista käyntiä" tai oikeastaan alkuperäinen idea oli vaan opettaa Taavi seuraamaan mun jalan liikettä, mutta siitähän se EK sitten luonnistuu.. Ollaan päästy jo vähän pidemmälle, kun viime kuvassa laidunlomalla, jalka nousee paremmin ja Taavi osaa jo huitaista sillä, kun alan itse liikuttaa omaa jalkaa. Vasen onkin sitten vasta ihan alkutekijöissään, koska Taavi ei meinaa tajuta, että haluan vasemmalla jalalla vasemman ja oikealla oikean. Mutta hitaasti se on alkanut jo tajuamaan.. :) Tarkoitus olikin ottaa nyt projektiksi joku vaikeampi ja kauemmin opettelua vaativa temppu, jonka opettaminen täytyy jakaa pieniin paloihin. Kyllä kärsivällisyys palkitaan, uskon minä.

      Poista
    2. Joo, ehdottomasti hyvä, hevoselle tosi haasteellinen mutta jos se jaksaa kärsivällisesti odottaa niin lopputulos on mitä hienoin. Meille valitsin vähän "helpomman" sillä tulikavioinen hevoseni ois polttanu päreensä pohtiessaan oikean ja vasemman eroa ;). Sillä oli pohtimista jo siinäkin et kun rupes tajuamaan että tosiaan se jalka pitäis nostaa johon kosken raipalla. Yksinkertainen juttu mutta yllättävän vaikea :D

      Kuva 21 ois sukupostiainesta. minä justiinsa oon saanu kanssa hirmu kivoja kuvia ja ajattelin pari lähettää sukupostiin..

      Poista
    3. Elmolle mie aikanaan opetin jalan nostoa raipan kanssa, mutten sitten jaksanut koskaan opettaa loppuun asti. Käytin sitä kyllä sitten apuna, kun opetin sen "vilkuttamaan" selästä käsin ja myös kun opetin sen heiluttamaan jalkaa samaan aikaan mun jalan kanssa. :)

      Taavin ongelma on edelleen se, että se ei aina yritä jos ei heti osu oikeaan. Tässäkin, kun nostan vasemman jalan, Taavi nostaa oikean, ei namia. Sitten se koettaa heiluttaa oikeaa, ei namia. Se laskee jalan maahan ja rupeaa katselemaan maisemia. :D Oon käyttäny apuna sitä, että pyydän sitä siirtymään sivulle, jolloin se nostaa luonnostaan sen vasemmankin jalan ja sitten palkinnut heti, kun vasen nousee. Välillä tuntuu jo hoksaavan ja sitten taas ei, mutta meidän kaikki temput on menneet samalla kaavalla. ;)

      Helpompi melkein olisi jos ois kaveri, joka vois pyytää Taavia tarv. askeleen eteen, jolloin se nostaisi sen vasemman. Tai voisi käydä tarvittaessa tökkäämässä siihen vasempaan jalkaan merkiksi. Hmm..

      Voisi kyllä sukupostiin jonkun uuden kuvan laittaa.

      Poista
    4. Hehe, tuttu juttu, jos hevonen yrittää, mut ei oo tarpeeks motivoituneella ja aktiivisella tuulella yrittääkseen uudelleen, se rupee kattelee maisemia.

      Kunhan tuon saa opetettua niin se on erittäin helppo toteuttaa, ja hevonen muutenkin oppii seuraamaan ihmisen liikkumista, siitä on taas "ylemmällä tasolla" apua paljonkin.

      Skini on nyt saanut jutun juonesta kiinni ja on vihdoin alkanut jo odottaa eteenpäinvievää liikettä. Eli edistymistä tapahtuu vaikka taas minulla on se kausi että "ei osata mitään yhyy, haluun enemmmän, ME WANT MORE" XD. Mut ei auta, kärsivällisyys on maailman hyve. Tuota espanjalaista käyntiä kun saa jalostettua niin sen pitäs olla lopulta todella hieno. Innolla odotan minkänäköiseksi sen saa. Nyt ollaan kuitenkin vasta tosi alussa.

      Ja joko hehkutin sulle että Skinny teki kuin tekikin sen hymyn flehmen-eleenä. Vahingossa. Mut ehkä siitäkin syntyy jotain. Kyllä meillä on hienot hevoset :D

      Poista
    5. Kyllä tämä on kärsivällisyyttä kasvattavaa puuhaa.. Itsellekin iskee välilä epätoivo, kun tuntuu ettei edistytä ollenkaan, mutta sitten taas tulee mielettömiä onnistumia.

      Et hehkuttanut, tosi hienoa! Kyllä siitä vielä hyvä tulee. Meillä on aivan parhaat hevoset! ;)

      Poista
  2. 6,8,17 ja viimeinen on tosi hienoja ja puhuttelevia kuvia. upea sää on teitäkin hellinyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sää on ollut mitä parhain, oli tossa villatakissa aika kuumakin, mutta kun se kuului kuvausrekvisiittaan. ;)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.