maanantai 19. elokuuta 2013

Muutto suoritettu!




Taavin muutto on nyt suoritettu! Oli siinä tekemistäkin, kun ensin piti hakea tavarat väliaikavarastosta ja samalla kävin laatikon läpi, järjestelin loimet ja satulahuovat. Onnistuin jopa pistämään vähän tavaraa myyntiin, jotta laatikko mahtuisi kiinnikin. Sydän itkee verta, kun joudun luopumaan yhdestä sävy-sävyyn huovasta ja pinteleistä! Meillä ne on toki niin ahkerassa käytössäkin, nämäkin olleet käytössä tasan nolla kertaa.. :) 
 
 
Myyntiin menossa..
 
 
Vietiin tavarat edeltä tallille ja sitten lähdettiin hakemaan Taapu laitumelta. Mielellään se tuli mukaan ja meni koppiinkin, kun ensin pari minuuttia mietti asiaa. Sen jälkeen se riemu sitten repesikin, kun Muumi alkoi laukata laitumella ja huutaa sydäntäsärkevästi. Taavi vastasi sille ja alkoi tömistellä kopissa siihen malliin, että katsottiin parhaaksi häipyä aika nopeasti. Kyllähän se Taavi sitten rauhoittui, kun matka alkoi.

Harmitti oikein, kun Muumi ja Taavi ovat tulleet niin hyvin juttuun keskenään. Yllätin ne jopa yksi päivä rapsuttelemassa toisiaan, en ole koskaan aiemmin nähnyt Taavin rapsuttelevan kenenkään kanssa. Mutta eipä ystävykset olisi kuitenkaan voineet enää kovin kauaa olla samassa porukassa. Toivottavasti Taavi löytää uudesta laumasta myös jonkun mukavan heppakaverin. 
 



 
Perillä Taavi oli jo ihan rauhallinen ja oli tosi utelias, että mihin ollaan saavuttu. :) Purettiin haude jalasta ja haava olikin mennyt kokonaan umpeen, jalka oli kuivahko eikä aristanut enää. Myöhemmin näki myös, ettei Taavi enää ontunut jalkaa ollenkaan! Vietiin Taavi vielä illalla tutustumaan muihin, jotta se pääsee aamulla heti muiden kanssa.

Muilla hevosilla kesti hetken aikaa tajuta, että Taavi oli tullut niiden laitumeen (useampi lohko yhdistetty) ja voi sitä vauhdin määrää! Kohtaaminen oli riemukas ja jännitystä pullollaan, mutta tilanne sujui tosi hyvin. muutama potku jaettiin puolin jos toisinkin. Taavi lähinnä ravaili komeaa ravia edellä ja muut tulivat perässä yrittäen päästä haistelemaan. Taavia uudet kaverit vähän jännittivät ja se hakikin yllätyksekseni turvaa minusta kovasti. Lopulta oli mentävä kokonaan aidan toiselle puolelle. Kovasti vanha kolmikko piti yhtä, eivätkä ihan ottaneet Taavia mukaan omaan laumaansa heti. Taavi oli onneksi tosi alistuva ja väistelevä, niin säästyttiin suuremmilta yhteenotoilta kokonaan. Eiköhän tilanne siitä tasaannu, kun on tilaa ja ruokaa ympärillä.





Näköjään laatu huononi huomattavasti latauksessa, harmi..






Taavi oli käymässä piehtaroimaan (voiko muuten hevonen näyttää yhtään enempää porsaalta?)


Taavi pikkuisen suuttu, kun piehtarointi keskeytettiin, ponkas aikamoisella vauhdilla ylös ja antoi kunnon ilmapotkun! :D

Taavi katselee, kun muut sai hepulin.. :)


Hetken aikaa siinä seurailtiin menoa ja Taavi tuli portille katselemaan, joten otettiin se sitten pois laitumelta. Sen oli tarkoitus nukkua eka yö tallissa, niin saa kunnolla levähtää. Vähän sitä jännitti tallissakin ja se oli kovasti perääni. Se sai kokonaisen kuivaheinäpaalin karsinaan yöksi, lisäksi vähän leipää ja vuorisuolaa. Kaikki kelpasi tosi hyvin. Taavi sai nukkua Maunon karsinassa, joka on siis varsomiskarsina, niin oli tilaa vaikka mitenpäin. :D

Aamulla se oli kuulemma mennyt rauhassa pihalle ja kaverit olivat ottaneet sen heti laumaan. Ihanaa. :) Kohta lähdenkin katsomaan, miten eka päivä uudessa kodissa on sujunut. Toivottavasti hyvin.


Loppuun vielä pieni video kohtaamisesta:



3 kommenttia:

  1. Onnea Taaville uuteen kotiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Toivottavasti tein oikean valinnan ja Taavi viihtyy.

      Poista
  2. Piti tullakin katsomaan että olisko muuttopostaus ja olihan se :) Kiva kuulla et meni sujuvasti eka yökin ja laumaan hitsautumiseen onnea!

    VastaaPoista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.