sunnuntai 13. tammikuuta 2013

We live and we learn to take one step at a time

Meille on tullut taas muutama lukija lisää, tervetuloa! :)

Eilen käytiin iltapäivästä maastoilemassa noin kuuden kilometrin lenkki, Taavi oli tosi kivantuntuinen. Se ravasi ihan reippaasti ja koetin saada sitä ravissa venyttämään askelta. Alkuun Taavi tarjosi laukkaa, mutta sitten se hoksasi mitä halusin ja tulikin ihan hyviä pätkiä.
Peltosuoralla laukattiin molempiin suuntiin, menomatkalla oikeaa ja kotiinpäin vasenta (joka nousi ekalla yrittämällä ympyrältä!).

Taavia vaan alkoi kesken lenkin taas selvästi pissattaa, sen tietää siitä että se alkaa hiissailemaan käynnissä ja tuijottelee kotiinpäin vuorotellen kummaltakin sivulta. Mut eipä se paljon auta, kun kotiin on kolme kilometriä matkaa eikä se kuitenkaan suostu matkalle pissimään Hyvin se kuitenkin siitä sitten kotiinpäin suostui liikkumaan.

Silmäkin alkaa olla melko normaalin näköinen, kuvia en muistanut ottaa yhtään!

Tänään sitten olikin taas valmennus. Saatiin oikein yksityistunti, kun muut eivät päässeet paikalle. Taavi oli ihan sairaan hyvä ja ihana koko tunnin!

Se oli juossut juuri ennen valmennusta Einon kanssa tarhassa älytöntä rallia kierrostolkulla ja oli ihan hikinen, kun mentiin. Onneksi sain tästä ilmoituksen etukäteen, etten ala heti panikoida sen olevan kipeä (hysteerinen hevosenomistaja). Nappasin Taavin sisälle ja se sai ruokien lisäksi hetkeksi peiton niskaansa.
Vähän oli alkulämmitelty ihan omatoimisesti...

Sain sen sitten kuntoon ja alkukäynnitkin tuli suoritettua, kun odottelin valmentajaa. Sitten päästiinkin suoraan hommiin. Aloitettiin taas käyntikahdeksikolla, keskellä suoristus ja asetuksen vaihto. Taavi toimi paljon paremmin kuin viimeksi ja oli hereillä. Jatkettiin sitten samaa tehtävää harjoitusravissa, mulla oli hiukkasenongelmia ulko-ohjan kanssa, mutta kun muistin pitää sen tuntumalla ja päästää sisältä, niin Taavi liikkui tosi kivasti. Se sai kehuja siitä, miten paljon notkeampi ja reippaampi se oli, kuin viikko sitten.

Jatkettiin sitten väistöjen kanssa puuhaamista ja kokeiltiin tehdä niitä pituushalkaisijalta uralle päin, niinkuin Taavin kanssa on tehty aiemmin. Yllätys oli suuri, kun ennen oikealle hyvin onnistuneet väistöt eivät meinanneet oikein onnistua, vasemmalle sitten sujui paremmin.
Paljon sain hyviä neuvoja, miten ohjilla pystyn kontrolloimaan väistöjä ja Taavin kanssa saakin käyttää aika suurielkeisiä apuja näin alkuun, jotta se ymmärtää ja yrittää.
Tehtiin samaa väistöharjoitusta myös vähän ravissa, ihan loivana ja tarkoitus oli saada ihan pari askelta onnistunutta väistöä. tehtävä sujui odotettua paremmin ja valmentaja suosittelikin harjoittelemaan väistöjä ravissa, jolloin eteenpäinpyrkimys oli parempi. Taavi sai onnistuineiden väistöjen jälkeen hetken hengähtää ja sitten oli laukkojen vuoro.



Otettiin ensin laukkaa vasemmalle ja Taavi nostikin heti ensiyrittämällä oikein! Hirveästi kehuja ja sitten jatkettiin laukkaa jonkin aikaa, ei ollut väliä teillä, kunhan laukka pyöri. Pari kertaa Taavi meinasi katkaista, mutta hienosti korjasi takaisin vasemmalle laukalle.
Toisen noston kanssa olikin sitten vähän hakemista, kun Taavi alkoi tarjota oikeaa laukkaa.. Muutaman yrityksen jälkeen rauhoitettiin tilanne käyntipätkällä ja sitten uusi yritys. Sain kohdistettua raipan napautuksen juuri oikeaan kohtaan ja sieltähän se pienen pukkauksen avulla taas löytyi hienosti. :)
Oikealle laukat nousi käynnistäkin hyvin, ymypröillä sain ohjeeksi tukea ulko-ohjalla ja heittää sisäohjan löysemmäksi ja tehdä sillä vain johtavia ohjasotteita kääntämiseen. Se toimi ja Taavi pyöritti laukka hyvin ja jopa alkoi pyöristyä pätkittäin.

Laukasta Taavi jäi ravaamaan reippaasti, joten jatkettiin perään suoraan kevyttä ravia. Pitkille sivuilla pikkuisen askeleenpidennystä, sujui kivasti ja Taavi oli rennonletkeä. Lopuksi vielä hyvät loppukäynnit.







Tunnin anti: Taavi liikkui kivasti, se oli niskastaan rento ja kantoi itseään hyvin pätkittäin. Se oli letkeä ja taipui paremmin, myös takajalat saatiin varsinkin lopussa mukaan hyvin. Myös vasen laukka pyöri toisen noston jälkeen kivasti, lisäksi ensimmäinen nosto meni pelkällä asetuksella oikein.
Raviväistöjen alut sujuivat alusta asti ihan hyvin, Taavi yritti hyvin. Tokihan ne on vielä hyvin loivia ja pysyvät järjestyksessä vain parin askeleen verran, mutta jostain on aloitettava!

Omiin käsiin tulee kiinnittää huomiota; vasen käsi on heikko ja oikea vahva, eli siis toiseen suuntaan mulla on vahva sisäkäsi ja toiseen kierrokseen ulkokäsi, pitäisi muistaa tarkkailla, että suunnanmuutoksessa myös kädet pitäisi saada toisinpäin. Lisäksi siihen ulko-ohjaan pitäisi kiinnittää vielä lisää huomiota ja hellittää sisältä.

Taavi oli tunnin jälkeen hikinen ja hiukan väsyneen oloinen, mutta erittäin rento ja hyväntuulinen. Se pääsi sisällä heti syömään heiniä ja laitoin sille vielä kuivatusloimen päälle, tallin puolesta se otetaan sitten iltaheinien aikaan pois.
Täyttelin vielä heinäverkot ja heitin Taaville lähtiessä lisää pureksittavaa, kun se sitä selvästi kerjäili hörisemällä, kun tulin heinäpuolelta. Pari porkkanaa vielä kuppiin, kyllä vaan oli niin hieno hevoinen mulla tänään!

Tein vielä videokoosteen tunnista, kun kerrankin oli videokuvaaja mukana, videon voi katsoa HD-laatuisena!



2 kommenttia:

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.