keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Silmäpuolen juoksutusta

Tänään Taavia tarhasta hakiessa katselin, miten se on niin väsyneen näköinen, kunnes tajusin että silmäluomi oli ihan turvoksissa.. Silmän päällä oli haava ja Taavi aristeli sitä voimakkaasti. Luulen, että se on metsikössä sen tökännyt johonkin risuun tai sitten Heikin kanssa riimu nyhtämis-leikissä on hammas kolahtanut.
Tallissa tutkin silmää tarkemmin ja onneksi kyseessä oli vaan pieni naarmu, eikä silmä ollut vahingoittunut. Vähän oli verta valunut ripsillekin, mutten yksin saanut haavaa puhdistettua.
Pyysin K:ta tuomaan pihkavoidetta kotoa ja samalla saisin apuvoimia. Sitä ennen kerkeisin kuitenkin liikuttaa Taavin.
Kuvat eivät päätä huimaa laadullaa, kun piti käyttää kivikautisen kännykkäni kameraa:






Vähän on toispuoleinen.. :)




Mahakin vähän mourusi.. Tyhmä ja laiska minä, kun en eilen käynyt liikuttamassa. :( Lisäksi tietty taas on vaihtunut uusi heinäpaali. Annoin Lusernit ja laitoin sekaan taas öljyä. Hyvin maittoi ruoka, sitten harjailin vähän käytävällä ja päätin tänään juoksuttaa pitkästä aikaa. Taavi on ollut liinan päässä tasan kaksi kertaa aiemmin; kerran ratsastajan kanssa (joka ei onnistunut) ja kerran ilman (joka onnistui huonosti).
Viimeksi kesällä, kun olen sitä juoksuttanut, niin se pysähteli syömään maasta ruohoa kesken ravailun (ihan sama vaikka oli piiska) eikä ympyrä ollut ympyrää nähnytkään silloin.

Liinaa etsiessä menikin tovin verran aikaa, mutta löytyipä se lopulta ja päästiin matkaan. Mentiin kentälle ja tehtiin alkuun vähän maastäkäsinharjoituksia; pysähdyksiä, käännöksiä, hidastuksia ja nopeutuksia. Ne sujuivat ihan ällistyttävän hyvin.
Sitten lähetin Taavin ympyrälle ja se vähän hämmentyneenä lähti käpeksimään. Tosin ympyrää se ura ei ollut nähnytkään.. :) Vasemmalle mennessä sai olla tosi tarkkana, koska heti jos siirsin oman kehoni Taavin sään etupuolella, se kääntyi ja rynnisti oikealle.
Ravissa se oli hyvinkin tahmea, kyllä se sitten vähän askelta pidensi kun oiken tarmolla pyysin ja maiskutin. Raippaahan saa käyttää ihan reilusti ja sillä narun päällä huitoa selän päälle, että edes jonkinverran voi jalkojaan nostella. Että voi hevonen käyttää kyllä tilaisuutta hyväkseen ja laiskotella. :D Kyllä ainakin itse pääsis sata kertaa helpommalla, kun ratsastaisi saman ajan, mikä juoksutukseen menee.

Ravissa tehtiin vähän siirtymiäkin, käyntiin-raviin-käyntiin jne. Ne sujuivat tosi hyvin, Taavi kuunteli ohjeet tarkkaan ja jopa noudatti niitä kuuliaisesti.
Laukkojen kanssa sitten olikin vähän tahmailua varsinkin oikealle. En meinannut saada sitä millään ensin nostamaan, sitten se kaatui oikein löysään laukkaan, jota jatkui ehkä kuusi askelta. Kun komensin sen jälkeen oikein kunnolla ja huitaisin piiskan narulla persuukselle, niin saatiin monta kierrosta ihan kohtalaista laukkaa.
Vasemmalle nousi ihan hyvin; pari kertaa tosin välissä myös väärää laukkaa. Mutta kun se vasen nousi (yleensä pikkupukin kanssa), niin se pyöri monta kierrosta ihan hyvin ja näyttikin ihan laukalle. Hienoa! Palkkasin jokaisen onnistuneen vasemman laukan jälkeen porkkanalla.
Sitten vielä vähän ravia molempiin suuntiin, nyt alkoi ravikin jo vähän venyä laukkojen päälle. Lopuksi käveltiin vielä yhdessä muutaman kerran kentän ympäri ja tallille. Taaville tuli oikein hiki ponnistellessa. Maha sentään hiljeni liikutuksen jälkeen eli ilmeisesti se taas sai suolen toimimaan normaalisti.


K tulikin pihkavoiteen kanssa juuri sopivasti, kun olin saanut Taavilta varusteet pois. Vein sen pesupaikalle, eikä se edelleenkään antanut koskea lähellekään silmää. K syötti sille sitten kauraa kiposta ja sen avulla saatiin silmä huuhdottua ilman mitään ongelmia, laitettua ddesinfiointiainetta ja lopuksi vielä levitin päälle reilun kerroksen pihkaa. Kaikka tämä muutamasta kauranjyvästä.. :D

Annoin vielä psylliumia sen kaksi mittaa ja vettä niin paljon kelpasi. Siivoilin tavarat pois ja Taavi pääsi omaan karsinaan syömään heinää. Ilmoitin vielä tallityöntekijälle Taavin silmästä, ettei turhaan säikähdä. Täyttelin vielä heinäverkot ja vetelin Taavin vielä kerran piikkisualla, jotta hiki kuivuisi nopeammin. Onneksi voi ilman loimea pitää, kun on niin lämmin talli.

Toivottavasti silmä siitä alkaa parantua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.