perjantai 18. tammikuuta 2013

Perjantaifiilis vaihtui vatsakipuihin

Perjantai-fiilis hävisi sen siliän tien, kun Taavi teki hyvin selväksi, että vatsa on kipeä.. Huoh.

Menin illasta tallille ja tarkoitus oli pakkasta uhmaten mennä lenkille Taavin kanssa. Tallille päästyä annoin Taaville Lusernit ja keräilin sillä aikaa tarvittavat tavarat käytävälle. Syömisen jälkeen otin Taavin käytsille ja aloin harjailemaan piikkisualla. Vasemmasta nivusestä vähän kauemmin aikaa harjatessani Taavi alkoi luimistella, päätin sitten kokeilla samalla mitä se sanoo satulavyön kohdalta. Tähän mennessä se ei ole koskaan sanonut siitä yhtään mitään, viimeksi eilen olen kokeillut.
No nyt sanoi, Taavi luimisteli ja nosteli päätään, kun painoin suoraan mahan alta satulavyöön kohdalta, se kääntyi ja napsautti hampailla. Eli kipeäähän se otti.

Kävin sitten hakemassa Antepsinia hyllystä ja ruuttasin 35ml Taavin kitaan. Kuopsuttelin karvaa irti silläaikaa, kun mietiskelin mitä tekisin. Päätin olla lähtemättä ratsastamaan, kun kerran selvästi olo oli kipeä. Harjailin sitten oikein hyvin pitkästä aikaa, seurustelin muuten vaan ja samalla vaivihkaa välillä kokeilin mahan alta ja nivusista. reaktiot pienenivät ihan huomattavasti pikkuhiljaa.

Tehtiin vähän temppuja, harjoiteltiin kavionantoa ja sitten yhtä uuttakin temppua. Kavion annossa olen nostanut rimaa vähän ylemmäs, nyt pitää jo heilauttaa sitä jalkaa kättä kohden, jotta namin saa. Välillä Taavi hoksasi heti, mutta välillä siltä loppui kärsivällisyys, kun nami ei tullutkaan heti jalan nostosta ja se lopetti yrittämästä. Hauskaa meillä kuitenkin tuntui olevan. :) Toisesta tempusta sitten lisää, jos saan sen alulle opetettua kunnolla.
Temppujen jälkeen tuntui kummankin mieli olevan parempi ja sain jo aika hyvin kosketella joka puolelle ilman suurempaa raivoa.

Palautin Taavin karsinaan ja annoin sille ämpärillisen melassivettä, jossa oli pohjalla houkuttimena vähän psylliumia. Hyvin meni koko ämpärillinen alas, ettei ainakaan pitäisi sitten olla juomattomuudesta kiinni mahan kolotukset.

Täytynee huomenna tulla uudelleen katsomaan mikä on tilanne. Toivoisin niin paljon, että kyseessä olisi joku ohimenevä vatsan kiputila, mutta vähän huonollehan tämä taas vaikuttaa. Illalla kotona pohtiessani muistin, että Taavihan oli eilen vasemmalle aika huono, liekö se ollut jo oireilua vatsasta vaiko sattumaa. Toisaalta, vasemmat laukat ovat nousseet hyvin, mitkä viimeksi tuntuivat kertovan vatsavaivoista. Kädellä olen mahaa kokeillut tasaisesti, viimeksi eilen saamatta mitään reaktiota. Ruokinnasta tuskin on kysymys, Taavi on syönyt viisi kertaa päivässä heinää ja kaksi kertaa päivässä Lusernia ja Selected-rehua + öljyä. Viimeksi haava tuli pelkällä heinä+kivennäinen-ruokinnalla, toivottavasti massa pysyisi kuitenkin nyt yllä.
Mikään muu ei ole muuttunut, kun se, että olen tällä viikolla käynyt kaksi kertaa poikkeuksellisesti aamusta ratsastamassa.. Ei kai sellainen asia voi olla hevoselle niin kova stressin aihe.. Vai voiko?
Liikuntaa toki on lisätty, mutta Taavi saa aina heinää ja Lusernia ennen liikutusta ja heti sen jälkeen, se on myös liikkuntu pääosin ihan mielellään ja hyvin.


Harmittaa aivan vietävästi, kun juuri olin ajatellut palasten pikkuhiljaa loksahtelevan paikoilleen. Klinikalle ei kuitenkaan ennen helmi-maaliskuun vaihdetta lähdetä, silloin hammashuollon kanssa samalla täytyy pyytää tekemään se ontumatutkimus, josko kuitenkin jostain kolottaisi ja se selittäisi näitä oireita.
Jos tilanne ei itsestään ala paranemaan tai kyseessä ei ole ohimenevä vatsavaiva, niin soitan klinikalle ja pyydän reseptin lääkkeisiin.

Lisäksi kyselin yhdeltä jälleenmyyjältä Aloe Vera-geelistä, siitä oli muutama positiivinen kokemus, joten voisihan sitä kokeilla. Ei sillä määrällä mitään haittaakaan saa aikaiseksi. Mainostelivat myös palautusoikeutta jos ei huomaa mitään eroa. ;)
Lisäksi alennusmyynnistä tarttui tänään jo monta päivää mieltä vaivannut Wintec Cair-satulavyö (ei tosin linkin kaupasta, mutta siinä on selitetty vyön toimintaa). Tarjouksessa ei ollut, kun 140cm pitkä vyö, toivottavasti se ei ole liian pitkä. Tosin Taavin tämänhetkinen vyö taitaa olla 135cm.

8 kommenttia:

  1. Hei. Minä olen antanut hevosilleni aloevera juomaa. Ainakin sai karvan kiiltämään :)

    VastaaPoista
  2. Moikka! Mukava kuulla kokemuksia. :) Eilen olin vielä illasta juttusilla jälleenmyyjän kanssa ja sieltä on nyt tulossa varmaankin ensi viikolla kolme pulloa, eli 3kk:n satsi.

    VastaaPoista
  3. Mitä makua otit ? Foreverillä ainakin oli kolmea erilaista juomaa. Ja millaisella annostuksella jälleen myyjäsi suositteli aloittamaan ? Me aloitettiin jollain 5ml per päivä ja nostettiin pikkuhiljaa 30ml päivässä. Ajattelin keväällä aloittaa uudelleen aloeveran hevosillani kokeilun vuoksi kun väitetään, että se jotenkin auttaisi siihen etteivät hyönteiset kiusaa hevosia niin paljoa. :)

    VastaaPoista
  4. Ei ollut vielä maku-jutusta mitään puhetta, ehkä se selviää seuraavassa viestissä. :D Onko mitään ehdotusta, mikä parhaiten uppoaisi? Myös tarkempia ohjeita kyselin, mutta alustavasti oli puhetta, että 5ml:llä aloitetaan ja nostetaan juuri tohon 30ml:aan päivässä. :)
    Aloe Verahan on tunnetusta erittäin monikäyttöinen ja tehokas kasvi, siksi itsekin ajattelin kokeilla, kun siitä tuskin on mitään haittaakaan jos ei sitten hyötyäkään.

    VastaaPoista
  5. Minäkin odotan innolla kokemuksiasi Aloe Verasta, sitten kun pääsette sen käytössä alkuun! Kun omallakin ehkä-listalla se on ollut jo jonkin aikaa. Ja kiva kuulla että hankit cair-vyön, mä ainakin olen tykännyt siitä vaikka se aika iso "laitos" onkin :)

    Tsemppiä taas, kurjaa että Taavilla on huonompi päivä mahakivun kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerron kyllä sitten, että tuleeko vaikutusta mihinkään, maanantaina lähtee postissa kolme pulloa (ilmeisesti ilman erityisiä makuja). Mullakin asia on ollut mielessä jo pidempään, mutta nyt päätin että kokeilen, ei se ainakaan ojasta allikkoon voi viedä.. :)

      Cair-vyökin on ollut mietinnässä, mutten toistaiseksi ole raaskinut ostaa. Jos tuntuu toimivalle, niin investoin sitten jossain vaiheessa toiseenkin satulaan samanlaisen.

      Poista
  6. Meillä hepat sai sitä ihan perusjuomaa, jossa on pelkkää aloe veraa, mutta yksi pullo taisi mennä sitä jossa on persikkaa joukossa. Ponille annoin ruiskulla suoraan suuhun ja se tykkäsi molemmista, odotti suu ammollaan aina :D Suokkitammalle sekoitin kaurojen joukkoon, se ei varmaan edes huomannut koko lisäystä, kun on niin ahne...
    Ja kyllä join itse myös tuota juomaa jonkin aikaa, sitten se vähän jäi, mutta jääkaapissa olisi avaamoton pullo, jos taas vaikka aloittaisi? Ellen säästä sitä hevosille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. varmaan on ihan perusjuomaa tulossa, kun ei puhetta ollut muusta. Sain myös ohjeeksi, että annosta voi nostaa nopeamminkin jos vatsa ei mene löysälle ja meillähän on ollut enemmän juuri päinvastainen ongelma. :)

      Kokeilen kyllä varmaan itsekin jossain vaiheessa.. ;) Omakin herkkämaha saattaisi tykätä.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.