tiistai 29. tammikuuta 2013

Maastoilua ja vieraita



Eilen kävin iltasella Taavin luona. Taavi olikin päässyt taas Einon kanssa leikkimään ja oli hikinen kaikesta painimisesta. Osasinkin arvata hien olevan siitä johtuvaa, kun kurkkasin Einon karsinaan ja huomasin sielläkin olevan hiki. ;)
Lusernia kuppiin viedessä oli Taavin ilme taas erittäin hapan, päätin odottaa kunnes korvat nousevat. Sitäpä sainkin odottaa pitkän aikaa ja Taavi koetti komentaa kovasti, mutta kun ei sitä ruokaa vaan tippunut. Lopulta varovainen korvien höristäminen ja samantien kolahti ruokakuppiin lusernia. Ahaa!
Laittelin Taavin käytävällä kuntoon ja sitten lähdettiin. Toisaalta mieli olisi tehnyt kentälle uudelleen, mutta annoin Taaville armoa ja lähdettiin maastoon.

Mentiin kylälle päin ja alkuhitailun jälkeen lenkki sujui hyvin. Traktorikin tuli takaa, mutta Taavi oli koko tilanteen rauhallinen ja saikin kovasti kehuja. Aika paljon otettiin kevyttä ravia ja laukkaakin, kotiinpäin menohaluja olisikin riittänyt!
Eteenpäinpyrkimystä hyväksikäyttäen tein muutaman raviväistön ja kukaan ei usko, miten hyvää settiä irtosi! Vasen laukkakin löytyi hyvin kotiin eikä hoputtaa tarvinnut.

Tallille tullessa Taavilla oli hiki, mutta se vaikutti tyytyväiseltä päivän lenkkiin. Riisuin sen tallissa ja katselin taas, että hiki alkaa kuivua.




Tänään hain äitini viimein katsomaan Taavia. Taavi ei taas tiennyt uskaltaako portille tulla, kun siellä on vieraita. Se kääntyi katsomaan ja korvien kääntelystä näki, miten kovasti se asiaa pohti. Lopulta lähdin hakemaan ja se käveli minua vastaan.
Lusernit sain heittää kuppiin melko suorilta, eilinen oppi on taas toistaiseksi muistissa. Harjaillessa Taavia alkuun vähän jännitti, mutta sitten se huomasi ettei taida olla kyse mistään epäilyttävästä vieraasta.

Sain äidin suostuteltua mysö ratsaille (JES!) ja laitoin Taavin kuntoon. Käytiin aika lyhyt lenkki kylällä päin ja ihan pelkkää käyntiä, hyvin meni kuitenkin. Kamerakin oli, mutta enhän mie muistanut sitä käyttää! Voi että minua jälkeenpäin harmitti!
Tallissa sitten riisuttiin varusteet ja kävin Taavin kanssa tahtojen taistoa siitä, saako leipäpussin sisältöön koskea ilman lupaa. Taavi  uskoi, kun komensin, mutta nenä oli pussissa heti sen jälkeen uudelleen. Ei auttanut nipistys, ei mikään. Lopulta äiti otti pussin oman jalkansa taakse siksi aikaa, että varusteet on riisuttu. Siihen Taavi suhtautui tuijottamalla minua "kato nyt mitä toi teki?!"-ilme kasvoillaan, sitten se vuorotellen tuijotti minua, pussia, minua, pussia ja lopuksi äitiäkin. :D
Voi sitä riemua, kun äiti viimein antoi ne ihanat ja harvinaiset herkkupalat sieltä pussista.

Näytettiin vielä temput ja sitten Taavi sai porkkananpalan kuppiin ja samalla heipat perinteisesti, lopuksi vielä täytettiin heinäverkot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.