sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Vähän on ostettu, mutta myös myyty

Ruokailut ovat sujuneet kaksi iltaa ihan hyvin. Tänään oli havaittavissa pientä jääräpäisyyttä, mutta pian Taavi huomasi, että odottamalla rauhallisesti saa ruokaa.

Huomenna pitäisi olla kengitys aamusta ja olenkin pitkän illan töissä, joten ruokailu jää tallinomistajan harteille. Eiköhän homma ihan hyvin suju uusilla säännöillä, toivotaan niin.

Lisäksi hain tänään postista jo viikolla saapuneen paketin, sieltä löytyi tällaiset:



 

Kyseessä on jalustimien kääntäjät lännensatulaan. Olen jo pitkään haikaillut jotain, millä ne saisi käännettyä suoraan menosuuntaan. Tavallisessa satulassa se oli helppo ratkaista ostamalla islantilaiset jalustimet, mutta lännensatulaan kesti kauemmin löytää tällainen lisäosa. Mahtavaa, sillä tämä lisää käyttömukavuutta kummasti! Tässä vielä linkki ulkomaisille sivuille, josta ainakin kyseinen tuote löytyy.

Lisäksi tilasin Helin ja iskän Ikean reissulta SKUBB-säilytyslaatikoita loimille. Tarkoitus olisi, että saisin Taavin loimet suojaan vetoketjulliseen kassiin tai laatikkoon, sillä nyt ne ovat olleet sinisissa Ikea-kasseissa. Otin alkuun vain kaksi, mutta niitähän olisi tarvinnut vielä varmaankin kaksi lisää (johan toppaloimi vei yksinään yhden kokonaisen). Täytyy täydentää varastoa myöhemmin. ;)


Ostamisen lisäksi olen myös myynyt jotakin; Bucas Shamrock Power lähti tänään kohti uutta kotia. Se oli meille aavistuksen nafti (koska se on kokoa pienemmän Elmon jäämistöä) ja lisäksi en itse kuitenkaan ole niin vakuuttunut sen kuivatusominaisuuksista. Viimeaikaisten kokemusten myötä pidän 2-3 fleecea päällekkäin puettuna tehokkaampa ja nopeampana tapana kuivattaa. Ja niitähän saa tuon loimen hinnalla vaikka kuinka monta. ;) Toinen fullneck-malli tarvittaisiin vielä, mutta odottelen jotain mukavaa löytöä.

9 kommenttia:

  1. http://arvaamattomasti.blogspot.fi/2013/12/ma-pidan-susta-ja-tavasta-jolla-kaiken.html
    Sait haasteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän, täytyykin väkertää moinen tällä viikolla. Aika hauska haaste!

      Poista
  2. Itse kans vannon noihin fleeceloimiin ja just fullneck on meille se paras kun issikan paksu harja ja kaulakarvat hikoo niin niitä ei mikään niin hyvin kuivata kun fleece ja kun itse saa kotona tässä käydä tunnin päästä ottamassa alimmaisen pois niin johan kuivuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuli itse todettua, että ihan parhaita ovat. Viimeksi kokelin silloin, kun Taavi oli hirviepisodissa juossut itsensä aivan läpimäräksi. Laitoin fullneckin ja sen päälle tavallisen fleecen ja alimmainen pysyi kokoajan kuivana ja lämpimänä, päällimmäinen taas huurtui ja keräsi kosteuden ulkopintaan. Hevonen kuivui todella nopsasti!

      Poista
  3. Voitko laittaa johonkin postaukseen havainnollistavat kuvat, että mitä tarkoitat tuolla jalustimet saa suoraan menosuuntaan? Tämä blondi ei nimittäin tajunnut yhtään :D

    - Sanni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin laittaa, kun laitan nämä paikalleen. :D Kun normaalisti jalustin on kyljen myötäisesti sivuttain roikkuessaan vapaana, niin tämä kääntää sen niin, että jalustin on automaattisesti samoinpäin, kun jos siinä olisi jalka. Eipä tainnut paljon tämäkään auttaa.. ;)

      Poista
  4. Jos on lännensstula laadukasta nahkaa enkä nyt puhu niist alle 1000€ länkkäreist saa harjanvarrella käännettyä sen siihen asentoo ja pysyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tämä kyllä on laadukas satula, mutten ole tuollaisesta edes kuullut. Uskon silti, että lisäosa tekee asian paljon kivuttomammin, varmemmin ja nopeammin. ;)

      Poista
  5. Tarkoitin kun satula ns. Telineessä niin kun kieputtaa varren oikealla tavalla siihen.

    VastaaPoista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.