perjantai 27. joulukuuta 2013

Lahjat avattu ja Taavin vointi parempi



Taaville kuuluu taas parempaa ja eilen kokeilin liikuttaa sitä vähän maastossa. Se oli reipas ja halukas liikkumaan, laukka työnsi takaa hyvin ja jatkui vaivattomasti. Pari ensimmäistä askelta ravissa se oli jäykän tuntuinen, mutta siinä se.
Polvien hierominen ei myöskään saa aikaan enää samanlaista äkääntymistä. Vaikkakin taas eilen se oli ylipäätään vähän sellainen mutruinen, mutta muina päivinä se on ollut oikein hyväntuulinen. Taavi vaan ei pidä mistään polviin laitettavista aineista, joten se edelleen mulkoilee minua, kun kosken sen polviin. Olenhan nyt laittanut niihin Arnikaa ja Penetrolia (jota muuten pitää käydä hakemassa lisää klinikalta, kun hulautin sitä maahan...).

Se myös pikkaisen arkailee kupeitaan, saattoi se tonttureissu ärsyttää mahaa ja sekin tekee olon vähän happamaksi, enkä aina ole varma johtuuko happamuus koskemisesta polviin vai kupeisiin... :D Taavi voi kuitenkin muuten hyvin, se liikkuu mielellään, syö hyvin, kakka on hyvää ja se on pirteä. Mitään vakavaa siis tuskin on, se on vaan niin herkkä ihan kaikelle.

Aattona Taavi sai pipareita, omenaa ja leipää, lisäksi se sai nuolla vähän tuota herkkutikkaria. Nams! Laitoin pojille pihattoonkin kaksi paalia uusia olkia, että ne melkein hukkuivat niihin. Näin kostealla tuntuu, että se patja on jatkuvasti kosteana, kun olki vetää itseensä kosteutta.. Ärsyttävää!
Hepat saivat myös omat kuuset jokainen, Taavin kuusi tuli K:n porukoilta asti. :)



Ollaan oltu kilttejä!

Taavi on nyt seisonut ulkona loimitettuna, vaikka pitäisin sitä mielellään ilman. Ja Taavikin ilmeistä päätellen olisi mielummin ilman, loimen pukeminen ei ole kivaa. Lisäksi loimet näyttävät todella ihanilta, kun Taavi möyrii ja nukkuu niiden kanssa ulkona. Onneksi on se uusi loimi laittaa välillä, jotta Horseware pääsee kuivumaan. Eilen sovittelin uutta loimea ja otin sen kotiin pientä kaula-aukon kavennusta varten, jotta lapalaskokset osuvat paremmin kohdalleen. Hassua, että joku loimi oi roikku Taavin päällä!
Vanhat varasadeloimet (3kpl) lähtivät joulupäivänä uuteen kotiin, jotta saadaan vähän tilaa ja rahaa.

Sain iskältä joululahjaksi uuden otsalampun, tänään olisi tarkoitus testata sitä pimeällä. Sen luvataan näyttävän 400m eteenpäin ja valotehoa sillä pitäisi olla 1000lumenia. Kyllähän se paljon auttaisi, kun sitä luntakaan ei ole nyt tullut ja metsä on todella pimeä. Tässä lampussa on myös akkukotelon luona taaksepäin osoittava punainen valo, se lisää turvallisuutta! :)



3 kommenttia:

  1. Ompas tehokas tuo uusi otsalamppusi!!! kertoileppa millainen 2majakka" sinusta tulikaan sen kanssa ;) itselläni on sellainen ladattava otsis joka valoteholtaan on vaan 250 lumenia ja sekin on todella hyvä! Voisin kuvitella ratsastavani sillä metsässä pimeällä. En kuitenkaan ole sitä niissä oloissa testannut. itse kun iltasella teen pihattohommia on tuo todella hyvä. hakkaa mennentullen aikaisemmin ostamani jo laadukkaan otsalampun. Näkee hyvin reilun 50 metriä kun tarkistan paikallani seisten pimeässä lauta-aitaakin ettei ole myrskyvaurioita niin huomasin kyllä että on tehoja tuossakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se aikasen tehokkaalta vaikutti, kun käytiin kävellen kokeilemassa pimeällä metsäautotiellä! Pitäisi joku päivä kokeilla ihan ratsain. :)

      Poista
    2. Nyt on kyllä aika otolliset kelit testailuun kun on niin totaalisen pimeää. Täällä ainakin Satakunnassa ihan mustaa ja kuraa ja näyttää se teilläkin aika mustalta tuo maa noista kuvista päätellen.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.