lauantai 16. helmikuuta 2013

Huoh

Siis miten voi olla niin vaikeaa vaan nostaa se vasen laukka vasempaan kierrokseen? Vielä kun jättää raipan ja suitset talliin (ajatuksena, että olen kiltti tänään), niin homma vaikeutuu entisestään, kun hevonen on kokoajan seitsemän askelta jäljessä avuista ja asetus ei naruriimulla ole ihan priimaa.
Tuli sitten rennon ratsastelun sijaan kunnon hankitreeni (pellolla oli lunta aika reippaasta, vaikka onkin osan talvea aurattu)
ja hiki molemmille, mutta nousipa lopulta se vasenkin oikein moneen kertaan, kun päästiin yhteisymmärrykseen. Ja Taavi pääsikin suihkuun sitte.

Ja harmittaa todella taas, että homma meni painiksi ja oma pinna loppui kesken. Mut aina ei jaksa tätä vääntämistä joka asiasta. Joka kerta, kun koetan olla mukava ja jätän raipan pois, on lopputulos jotain samansuuntaista. Kun hevonen ei vaan viitsi yksinkertaisesti tehdä yhtään mitään.
Lopulta haettiin sitten metsän reunasta pieni pajunoksa; niin lyhyt ja ohut ettei sillä ollut käytännössä muuta merkitystä, kun olla henkisenä tukena ja painostuksena ja se todella toimi. Alkoi sentään laukka nousta heti, kun sitä pyysin.

Vasenta laukkaa sekään ei auttanut nostamaan, mutta lopulta keksin taas kaiken muun jälkeen nostaa sisäkättä reilusti suoraan ylös juuri noston aikana. Ilmeisesti paino silloin siirtyy ulkotakaselle ja vasen laukka nousee. Ainakin suurimmaksi osaksi.


Se vasen laukka nousee nykyään jo hyvin esim. maastossa eli ongelma ei ole siinä ettei Taavi osaisi sitä nostaa. Eilen viimeksi laukattiin sitä oikein reippaasti maastossa ja laukka nousi pelkällä asetuksella (naruriimulla).
Enkä todellakaan tänään tyytynyt yhteen onnistuneeseen. Tällä kertaa sitten nos
tettiin niin monta kertaa, että alkaisi nyt pikkuhiljaa mennä jakeluun, että vasempaan nostetaan vasen. Oli mukana sitten raippaa tai kuolaimia tai ei.
En vaadi edes ohjastuntumalla olemista
saatika muotoa, vain vasenta laukkaa, tyyli on ihan vapaa muuten!
Suihkunraikas jästipää

Eipää muuta tänään, harmittaa niin vietävästi ja ikävä Elmoa kohtaan on suuren suuri. Niin suuri, että itkettää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.